Veľmi málo vypisujem do fór o podporu, nakoľko si určité veci viem vyriešiť doma, ale keď mi problém trvá vyše dvoch týždňov a venujem sa problému od rána do večera a hladám riešenie, tak už mi nič iné ako elektrozone nepomôže
Takže začnem takto:
Kúpil som si z druhej ruky kartu RME HDSPe RayDat a mám problém zosynchronizovať kartu s prevodníkmi Lavry AD10/DA10 cez optický výstup/vstup karty Raydat a to konkrétne cez ADAT1/2/3. Jedine čo sa mi z optiky podarilo rozchodiť, tak to iba komunikácia cez ADAT4 I/O. Komunikácia cez ADAT4 mi funguje vyložene iba vtedy, ak zaškrknem v nastavení DSP soft. od RME konkrétnu položku SPDIF OUT položku ADAT4 (vtedy mi krásne zosynchronizuje Raydat s Lavry DA). A tak isto keď zvolím v SPDIF IN položku ADAT4, tak taktiež všetko fakčí s Lavry AD, viď obrázok:

Ak zapojím lavry ADDA cez AES/EBU, alebo cez metal SPDIF, tak tiež všetko krásne komunikuje. Jedine čo mi teda nejde, tak to rozchodiť iba na ADAT1,2,3.
Bol by som Vám veľmi vďačný ak by Vás dačo napadlo čo robím zle. Karta je správne zapojená do PCIe (mám 2 sloty, oba otestované) Menil som firmware v Raydat na najnovší + drivery, potom som to všetko vracal o pár generácií dozadu stále ten istý efekt.
konfigurácia PC:
Operačný systém win7
Doska: Asus M2n-e
processor: AMD PHENOM X4 9950 BLACKEDITION
Grafika: NVIDIA Quadro FX 3800
1x powercore pci mkII
2x PowerCore Element PCI Card
Som viac ako zúfalý a neviem si už nadobro rady.
Prikladám ešte jeden obrázok z Nuenda ,ak si zvolím komunikáciu s lavry AD kôli nahrávaniu cez Adat4/spdif/AES (čo funguje), tak do nuenda nemôžem
dostať do nahrávacej stopy žiaden zvuk(ale zosynchronizovaný je)...neviem či to môže byť spôsobené nejakým nastavením, alebo tou Raydat kartou. Viem, že sa táto otázka hodí skôr do sekcii NEUNDO/Cubase...dúfam, že sa na to moderátor nebude hnevať.

Nechápem prečo je v Nuende iba pri Adat1,2 nastavené Active a pri ostatný všetko deaktivované, myslíte že preto mi nenahráva stopu? Predtým som mal externu zvukovu kartu TC konnekt24D a všetko fungovalo, len pri RAYDAT ani za svet. Bol by som Vám veľmi vďačný za hociktoré postrehy a názory. Ďakujem