Zvukovka FireWire + Preamp
Zvukovka FireWire + Preamp
Zdravím všechny,
potřeboval bych radu / nasměřovat...
Mám za sebou natočení první autorské desky ve stylu moderní country (v podstatě rock, pop) a protože se chystám na druhou desku, uvažuji o koupi externí zvukové karty Firewire + preampu. Mám domácí studio, které bych tímto rád posunul o level vejš. Bicí + basu jsme točili v profi studiu, zbytek jsem si točil doma sám (akustická kytara, vokály, elektrická kytara, dobro, pedal steel, atd.) Tento systém bych chtěl zachovat i při točení druhé desky. Jednak je to zadarmo a pak mám na to svůj čas. Když se mi nechce, vypnu PC a jdu dělat něco jiného. Tento systém mi velmi vyhovuje.
Pročetl jsem tady mnoho rad, ano, vím že akustika místnosti je velmi důležitá / tohle mám již vyřešeno. To píšu raději rovnou, kdyby chtěl někdo reagovat tímto směrem.
V zásadě mi jde o to, dostat z tohoto domácího studia co možná nejlepší čisté náběry (bavíme se o hardware) / žádné HPF, EQ a pod. nepotřebuji / nevyužiji - to vše se děje až ve studiu, kam, u mě nabrané materiály dodám a kde probíhá mix+mastering. Takže jde mi o co nejlepší náběr.
Vím, k jakým astronomickým částkám lze dospět v případě nejkvalitnější techniky. Abychom se bavili konkrétně, dejme tedy strop +- 30.000 (zvukovka + preamp)
Vybral jsem si tuto kombinaci:
Preamp: DAV BG1 U
Zvukovka: Focusrite Saffire PRO 40
Myslíte, že by to mohlo být ok? Zvukovku chci zásadně externí do racku
Třeba se dozvím, že převodníky v kartě zbytečně "zkazí" zvuk z BG1, nebo obráceně, proto prosím o radu zkušenější.
Děkuji za případné odpovědi.
Dan
potřeboval bych radu / nasměřovat...
Mám za sebou natočení první autorské desky ve stylu moderní country (v podstatě rock, pop) a protože se chystám na druhou desku, uvažuji o koupi externí zvukové karty Firewire + preampu. Mám domácí studio, které bych tímto rád posunul o level vejš. Bicí + basu jsme točili v profi studiu, zbytek jsem si točil doma sám (akustická kytara, vokály, elektrická kytara, dobro, pedal steel, atd.) Tento systém bych chtěl zachovat i při točení druhé desky. Jednak je to zadarmo a pak mám na to svůj čas. Když se mi nechce, vypnu PC a jdu dělat něco jiného. Tento systém mi velmi vyhovuje.
Pročetl jsem tady mnoho rad, ano, vím že akustika místnosti je velmi důležitá / tohle mám již vyřešeno. To píšu raději rovnou, kdyby chtěl někdo reagovat tímto směrem.
V zásadě mi jde o to, dostat z tohoto domácího studia co možná nejlepší čisté náběry (bavíme se o hardware) / žádné HPF, EQ a pod. nepotřebuji / nevyužiji - to vše se děje až ve studiu, kam, u mě nabrané materiály dodám a kde probíhá mix+mastering. Takže jde mi o co nejlepší náběr.
Vím, k jakým astronomickým částkám lze dospět v případě nejkvalitnější techniky. Abychom se bavili konkrétně, dejme tedy strop +- 30.000 (zvukovka + preamp)
Vybral jsem si tuto kombinaci:
Preamp: DAV BG1 U
Zvukovka: Focusrite Saffire PRO 40
Myslíte, že by to mohlo být ok? Zvukovku chci zásadně externí do racku
Třeba se dozvím, že převodníky v kartě zbytečně "zkazí" zvuk z BG1, nebo obráceně, proto prosím o radu zkušenější.
Děkuji za případné odpovědi.
Dan
Re: Zvukovka FireWire + Preamp
Případně co kombinace Focusrite Isa Two + Focusrite Saffire 40?
A co máš za mikrofony? Ty mají na zvuk 10x větší vliv než preamp a převodník.
toho D.A.V. bych se držel... mám s ním na akustické nástroje tu nejlepší zkušenost...s kartou je to složitější... osobně jsem šel do staršího modelu R.M.E.
Naposledy upravil(a) dog dne 04 led 2015 21:10, celkem upraveno 1 x.
ten rack na zvukovku je nutny? pokud nevyuzijes tech 8 kanalu u Sffire pro 40, tak by pripadalo v uvahu neco menekanaloveho, napr. nejaka ta zminovana RME. A samozrejme poznamka o mikrofonech ma smysl.
Na vokály mám prozatím GA FC1 a Rode K2. (za Neumanna 80 klacků nedám, nemám...) Zvuk se mi z toho GA FC1 líbí daleko víc než z Roda K2.... Beru to spíš jako nějaký odrazový můstek. Další investice bude samozřejmě mikrofon. Teď ale potřebuji z toho co mám dostat maximum.mistergo píše:A co máš za mikrofony? Ty mají na zvuk 10x větší vliv než preamp a převodník.
Akustika - GA FC1
Dobro, pedal steel...., SM57
Elektrická kytara - z komba SM57
To jsou myslím osvědčené klasiky, kterými zkazit nic nejde. Není to asi žádný zázrak, ale vhodná kombinace preampu a zvukové karty by tomu mohla pomoct.
Je nutný. Nesnáším bordel na stole, mám rád věci na pořádku. Vím, že je to asi vhledem k zvuku nepodstatné, ale v dnešní době je výběr takový, že bych raději rack provedení. 8 kanálů plně asi nevyužiji, 4 je nutné minimum. Uvažoval jsem do budoucna, proto těch 8, ale myslím, že bych to nějak zkousnulAmorph píše:ten rack na zvukovku je nutny? pokud nevyuzijes tech 8 kanalu u Sffire pro 40, tak by pripadalo v uvahu neco menekanaloveho, napr. nejaka ta zminovana RME. A samozrejme poznamka o mikrofonech ma smysl.

A jakou máš současnou zvukovku? 

A jsou ty RME 400 nebo 800 lepší než ta Focusrite Saffire 40? Je v tom takový rozdíl?
ok, tak jestli vyuzijes aspon 4 preampy, tak pak proc by ne. Mikrofony asi ok.
Nevím, možná půjdu trochu proti proudu s tím DAV. Určitě hraje fajn, ale je to zabarvením (resp. neutralitou) docela blízko těm preampům v Saffire Pro, které mi samy o sobě přišly docela slušně hrající a s dobrým ziskem i pro ribbony nebo nějaké mrtvější dynamiky.
Osobně bych zkusil třeba nový SPL Crimson, který stojí zhruba stejně jako Saffire Pro. Sice má míň vstupů, ale pořeší i kontroler na monitory a pravděpodobně bude mít i lepší preampy. Neslyšel jsem to s Focusritem přímo proti sobě, ale známý si jej koupil a je ze zvuku dost nadšený a z toho, co jsem měl možnost slyšet, to zní dobře. Tím bych měl vyřešeny dva čisté preampy a několik linek a hi-z vstupů.
No a k tomu bych v druhém kole zkusil sehnat něco barevnějšího s trafem.. podle vkusu např. starší Telefunken V72, Siemens V276, kopii Neve od GA, UA 610 Solo.. atp.
Myslím, že by to bylo celkově variabilnější.. ale samozřejmě nevnucuju svůj pohled na věc.
Michal
Osobně bych zkusil třeba nový SPL Crimson, který stojí zhruba stejně jako Saffire Pro. Sice má míň vstupů, ale pořeší i kontroler na monitory a pravděpodobně bude mít i lepší preampy. Neslyšel jsem to s Focusritem přímo proti sobě, ale známý si jej koupil a je ze zvuku dost nadšený a z toho, co jsem měl možnost slyšet, to zní dobře. Tím bych měl vyřešeny dva čisté preampy a několik linek a hi-z vstupů.
No a k tomu bych v druhém kole zkusil sehnat něco barevnějšího s trafem.. podle vkusu např. starší Telefunken V72, Siemens V276, kopii Neve od GA, UA 610 Solo.. atp.
Myslím, že by to bylo celkově variabilnější.. ale samozřejmě nevnucuju svůj pohled na věc.

Michal
...to chce nejlépe zkusit na vlastní uši...hodně bylo řečeno, ale málokdo to osobně porovnal...myslím obecně... levnější a dražší karty...chtěl jsem porovnat RME 800 s Motu 8pre, ale rychle se mi povedlo Motu prodat... teď možná někdy zkusím porovnat RME 800 se stařičkou M-Audio Deltou 1010..ta bývá mnohými zatracována a mnohými vyhledávána...pro RME u mě rozhodlo kromě referencí i dlouhodobě dobrá podpora starších modelů od výrobce...dkmusic píše:A jsou ty RME 400 nebo 800 lepší než ta Focusrite Saffire 40? Je v tom takový rozdíl?
Naposledy upravil(a) dog dne 04 led 2015 22:00, celkem upraveno 1 x.
Mě to zvukově zas tak výrazný rozdíl nepřišel (test FF400 vs Saffire Pro). Žádné nebe a dudy.dkmusic píše:A jsou ty RME 400 nebo 800 lepší než ta Focusrite Saffire 40? Je v tom takový rozdíl?
RME má obecně lepší podporu, co se týká ovladačů, fakt se o to starají. Plus RME vyždímali z FireWire maximum, co se týká výkonu a latencí, takže bych jejich karty asi primárně doporučil někomu, kdo chce pracovat s co nejmenším průchozím zpožděním (např. kytarové simulátory). TotalMix je mi osobně sympatičtější než CueMix od Focusrite. Ale není to nic kritického.
Michal
...myslím, že než karta bude důležitější jak dobrý bude vstup na straně muzikantů...když je tahle stránka poctivá, tak se tam "feeling atd." dostane...