Zvukovka (jen soft. produkce - ASIO,MIDI,asi PCI)

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 18 úno 2008 15:33

mam mayu44usb a moc s ni spokojeny nejsem, teda jen pro ucely nahravani, tedy do domaciho studia.. jsou tam nekvalitni prevodniky, hromada sumu.. ale druhej fakt je ze na hrani sem s ni vic nez spokojenej! jako dje me zatim nejak nezklamala, zapojim a jedu.. mam soft podobny final scratchi, takze vyuzivam v realtimu ctyri vstupy na ktere zapojim primo gramce bez potreby predzesilovacu a ctyri vystupy na externi mix a jedu pri latenci 11ms bez problemu, jelikoz na to hraji i kolegova tak zvukarna vali klidne celou celovikendovou party bez problemu, bez seku, proste tak..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 úno 2008 15:38

je tam sum aj pri prehravani? tomu neverim

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 18 úno 2008 15:38

ako sú na tom vôbec karty od M-Audio Revolution 5.1 (7.1)?

podporujú vôbec ASIO?
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 18 úno 2008 15:41

kexik píše:je tam sum aj pri prehravani? tomu neverim
ne, vystupy jsou v poho.. sum mi dela problemy jen pri nahravani do compu..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 18 úno 2008 16:32

Citace z testu Maya 44 na webu Digit Life:

"The microphone preamp integrated into the card is actually awful. When it's switched on the noise level is considerable - around -60 dB. When connecting the microphone the noise level added by the preamp is really high. The mic preamp integrated into the SB Live! is really perfect as compared with the Maya44. "

http://www.digit-life.com/articles/audi ... index.html

Kdyz to shrnu, tak preampy na vstupech jsou zoufale, horsi nez na SB Live. Playback ta karta nema uplne spatny, ale pouziva AC97 kodek.
Testy z Digit Life povazuji za hodne profesionalne provedene.
Naposledy upravil(a) fova dne 18 úno 2008 16:40, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 úno 2008 16:36

loudspeaker : rovno davas gramce na linkove vstupy ? alebo to ma vnutri dake preampy ? ci co ?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 18 úno 2008 16:44

SadLuck píše:No, tady bude možná trochu problém - nezmínil jsem, že používá tuším nějaké 5.1 repro a rozhodně jako hlavní sluchátka, takže díra na sluchátka být musí..
On dela muziku a chce pouzivat 5.1 bedynky? :wink:
To budou nejake Geniusy nebo Creative, ne?
Pak je asi uplne jedno jakou kartu z tech, co tu byly zminene vezme. Na tehle bednach rozdily mezi kartami nejspis neuslysi.

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 18 úno 2008 17:05

fova: toz jak rikam, no.. na doma ee, na akce dobra..

pytkin: jj, gramce primo do zvukarny.. preampy jsou reseny softwerove.. mozna stoji za zminku ze z gramcu nepoustim hudbu, ale mam specialni desky s casovym kodem kterym ovladam soft..

Obrázek

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 18 úno 2008 17:11

Paradni bylo by video z akce? staci PM
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 úno 2008 17:32

loudspeaker : kody na platniach su mi jasne .. inak si snad ani neviem predstavit ako by to mohlo fungovat .. zaujimave .. ze staci ten gramec dat rovno do zvukovky ..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 18 úno 2008 17:33

Na tom neni nic divneho :) prece signal se da jakoliv zesilit a upravovat a na desce je to analogove zaznamenane a v kompu se to zpracovava jako time code :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 18 úno 2008 17:59

AP: pan Pytkin to spis myslel tak ze je zajmave ze si ty prevodniky vubec vsimnou tak slabeho signalu jaky z gramofonu jde..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 úno 2008 18:21

loudspeaker : tak tak .. z mikrofonu tiez ide slaby signal .. na gramec treba ale RIAA charakteristiku .. co ale pri TIMECODE asi netreba ..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 18 úno 2008 18:23

Pytkin píše:loudspeaker : tak tak .. z mikrofonu tiez ide slaby signal .. na gramec treba ale RIAA charakteristiku .. co ale pri TIMECODE asi netreba ..
Vsak kdybysme ho poprosili treba by nam vystup z gramcu nahral, takovy time code pak muze pouzivat kazdy, staci vypalit na cdcka a hrat :))
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 18 úno 2008 18:38

Pytkin: jj v nastaveni je moznost zapnout RIAA.. ale to uz nema se zvukarnou nic spolecnyho..

Odpovědět