Zvukovka (jen soft. produkce - ASIO,MIDI,asi PCI)

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

pytkin: ano pri timecode su tie signaly okolo 1kHz, tam ma RIAA krivka vlastne nulove zosilnenie... ale nejaky preamp treba, som vzdy zil stym ze maya ma len linkove vstupy

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

kexik : tusim tu niekto pisal ze na platniach su 2k .. je to presnejsie ci co .. inak tiez som si myslel ze maya je nieco ako Delta 44 . Ciste linky ..

Loudspeaker : tu RIAA mozes zapnut kde ? v tom softiku ?

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker »

nezijete v omylu, maya ma jen linkove vstupy, ale daji se vyuzit i jinak..

jj, riaa zapnu v softu v nastaveni..

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

loudspeaker : takze ten "preamp" je az v softwari ?

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker »

Pytkin: jj, uz sem to psal na predchozi strance.. "vsechno" je reseny softem..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

loudspeaker : no viem si predstavit ze to funguje s tymi timekodmi z platni .. ale neviem si predstavit , aka kvalita z toho musi ist , kedy si chcel hrat realne platne ..

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker »

Pytkin: v tomto pripade se to resi tak ze mas cinchove rozdojky ktere zapojis z gramce na zvukarnu a na mix vstup phono.. ze zvukovky ti jde linka do mixu , takze kdyz hraji klasickou desku tak prepnu vstup mixu na phono a kdyz na linku tak kraji pres codevinyl (soft pozna ze nehraji codevinyl takze mp3 stoji a nerusi).. tim padem si i muzu ve sluchatkach vyslechnout jak zni ten codec.. je to jako kdyby vytacel starej telefoni modem na net, nebo atari kazety.. proste hromada cisel na analogovym nosici.. pry to ma rozliseni 800 framu za sekundu coz se docela da..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

loudspeaker : viem ako zneje LTC :) inak starucky Cubase mal moznost generovat takyto wav .. zadal sa mu start code a uz to piska :)

800 framov za sekundu ? normalny TC ma myslim 100 .. 25 framov a kazdy ma 1/4 okienka ..

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 716
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck »

EHM... takže.... když se vrátím k původnímu tématu ;) ... co z toho vyplývá? Hledám něco, do čeho půjdou vrazit 5.1 repro a zároveň sluchátka a nebude to znít jako integrovaná karta se sound effecty z každé jedničky a nuly, co se v počítači pohne... Zároveň ASIO na nějaké slušné úrovni.. jinak je všechno fuk..

TAKŽE

5.1
sluchátkový preamp
ASIO
co nejnižší cena

zbytek nejspíš nehraje roli...

EDIT: a asi radši to MIDI

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Na 5.1 at si koupi Soundblastera ;-)

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 716
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck »

No já už ten pocit získávám taky, ale nevím, jak je to s ASIO driverama u soundblasterů... zmíněný je maj jen u těch "superkaret" za zbytečně velké peníze... a třeba já měl SB Audigy 2 NX a ta nejen neměla ASIO drivery, ale žádné ASIO 4 ALL tam ani nefungovalo...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

v tom pripade pomerne jednoznacne m-audio revolution 5.1...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

saluck : SB Audigy 2 (neviem ci NX) ma aj ASIO drivery aj ASIO4all funguje ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

kexik píše:v tom pripade pomerne jednoznacne m-audio revolution 5.1...
+1

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 716
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck »

pytkin: NX právě ne... to bylo k *** :)

Revolution 5.1 tedy umožňuje souběžné zapojení 5.1 repro a sluchátek?

Odpovědět