Zvukovka M-audio FireWire 1814

Interní a externí zvuková rozhraní
tkam
Příspěvky: 39
Registrován: 12 říj 2006 07:45

Zvukovka M-audio FireWire 1814

Příspěvek od tkam » 11 pro 2006 07:25

Chci si pod stromeček nadělit novou zvukovku a uvažoval jsem o M-audio FireWire 1814. Určitě máte někdo zkušenosti s touto kartou a tak bych byl rád,kdyby jste se o ně se mnou podělili. Nebo v této cenové relaci něco jiného s podobnou výbavou? Díky

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 11 pro 2006 13:28

Myslím, že 1814 je v pohodě. Určitě by se našlo víc řešení s lepšími převodníky (ECHO AUDIOFIRE 8, MOTU ULTRA LITE, RME FIREFACE 400), ale v této ceně je 1814 hodně v pohodě. Dost zajímavě vypadá nová MOTU 8pre, ale ještě jsem to pořádně netestnul, jestli je to kvalitativně stejný jako 828mkII.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 11 pro 2006 13:58

Milan: Mě osobně by zajímalo srovnání FW karet MOTU a ECHO. MOTU nádherně vypadá a má lepší výbavu, ale proč mám pocit, že ECHO je jaksi pečlivější a hlavně zvukově lepší...? MOTU 828mkII jsem měl dlouho v plánu, a teď doopravdy váhám...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 11 pro 2006 14:44

delay píše:Milan: Mě osobně by zajímalo srovnání FW karet MOTU a ECHO. MOTU nádherně vypadá a má lepší výbavu, ale proč mám pocit, že ECHO je jaksi pečlivější a hlavně zvukově lepší...?
To je správný pocit. Echo je v tomhle segmentu zvukově špička společně s E-MU. MOTU bych spíš zařadil někam mezi M-audio a RME.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 pro 2006 06:27

Ctirad:
Počkej... RME? To zní, jako kdyby jsi chtěl vyjádřit,
že ECHO Audio a E-MU jsou lepší nežli RME? To je asi blbost ne?
Nechci to zbytečně pitvat. Jen mám černý svědomí (kupuju novou zvukovku), že dávám přednost starší slečně Echo Layle 24/96 (PCI+CardBus) před "nadupaným" jednorožcem 828mkII (FW). Prostě jsem na holky :-). A taky přemýšlím, zda-li si v tomto případě mám nechat ještě současnou E-MU 1212m, třeba jen na mastering a poslech hudby... Určitě je porovnám a popravdě bych nejraději chtěl, abych neslyšel rozdíl :-)

timmy
Příspěvky: 21
Registrován: 03 dub 2006 07:30

Příspěvek od timmy » 12 pro 2006 07:27

A co Hercules 16/12 FW? Mate s ni nekdo zkusenosti? Pocitam ze zadna slava to nebude, ale potrebuju aspon 10 line vstupu plus nejaky digital a toho na trhu moc nejni, obvykle to konci na 8 line vstupech.....cenove do 20ti. Dalsi moznost je EMU 1212 plus prevodnik na ADAT.....Znate jeste nejake zvukovky s 10ti line vstupy do dvacky?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 pro 2006 08:04

timmy:
Na toho Herculese se vykašli nebo si dej minimálně pozor a zjisti si, jak jsou na tom drivery, resp. jakou mají podporu. Já myslím, že u těhle řekněme "okrajových" výrobců zvukovek je to bída a na to pak můžeš dojet. Firmy jako Echo Audio a M-Audio mají skvělou podporu. Já čumím jak blázen, že i u tý Layly 24/96, což je karta z roku asi 2000/2001 bude i podpora driverů pro 64-bit Windows. Prostě se o to staraj a to se mi líbí.

Nejlepší je asi zkusit vzít něco z druhý ruky. Mohu jen potvrdit, že E-MU XXXXm má skvělej zvuk a drivery bych ještě vychytal :-(.
A asi to zní klišovitě, ale fakt nemá cenu šetřit...

timmy
Příspěvky: 21
Registrován: 03 dub 2006 07:30

Příspěvek od timmy » 12 pro 2006 09:18

No ja jsem neco v tom smyslu prave o tom cetl, tak se ptam......mne by se tedy nejvic libil Tascam FW1804, akorat ze se teda musim vejit do tech osmi stop a casem prikupit adat prevodnik.....kupovat z druhy ruky jadro studia se mi moc nechce......staci ze mam z druhy ruky vsechno ostatni.....i kdyz teda zatim vsechno dobry, maximalne jsem vymenil chrastici potak.....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 pro 2006 11:20

Jo, takže ten Tascam má 8x in a 2x out. Teda předpokládám, že chceš nahrávat více stop najednou a mixovat v PC... Nevím jaké jsou reference téhle zvukovky, spíš bych šel po převodníkách a v neposlední řadě by mě zajímaly zase drivery.

tkam
Příspěvky: 39
Registrován: 12 říj 2006 07:45

Příspěvek od tkam » 12 pro 2006 11:42

No a když všechny ty karty o kterých se teď tady bavíte srovnáte s tou,kterou chci já,tedy M-audio 18/14,jak si na tom stojí ?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 pro 2006 11:56

Tak ECHO Audio, E-MU a samozřejmě RME maj papírově lepší převodníky.
MOTU nevim, ale žádná sláva (opět papírově). M-Audio maj převodníky podobné MOTU, ale maj zas výborný drivery a je to levnější. U M-Audia by mě vadilo že nemá 8xanalog out. Bohužel FW výrobků není zas tolik a pokud chceš nebo musíš ušetřit...
Já sám jsem tady nedostál uspokojení proto beru kartu na PCI a zároveň CardBus, což mě neomezí v případné mobilitě.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 12 pro 2006 13:06

delay píše:Počkej... RME? To zní, jako kdyby jsi chtěl vyjádřit,
že ECHO Audio a E-MU jsou lepší nežli RME? To je asi blbost ne?
Není to blbost. Alespoň tedy pokud se bavíme pouze o kvalitě převodníků a opampů. RME v tomhle není a nikdy nebylo žádná extratřída.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 pro 2006 13:18

Ctirad:
Já se bavím vždycky ve finále o kvalitě celého výrobku... Nerad posuzuji kvalitu jen podle převodníků, ikdyž je to jedno z hlavních kritérií. Celý to mohou podělat špatný drivery nebo jinej bug, preampům nevěřím ani u ECHO ani u RME ani u MOTU. Vždycky to chce externí.

tkam
Příspěvky: 39
Registrován: 12 říj 2006 07:45

Příspěvek od tkam » 20 pro 2006 07:13

Tak včera dorazila nová karta M-audio 1814.Po pár hodinách laborování jsem to vzdal,karta pracuje jen v rozlišení 44100 Hz.Všechny projekty mám rozdělané v rozlišení 96000Hz.Když ale v Cubase nastavím rozlišení 96kHz,tak soft.mix karty přestane být aktivní.Přepnu na 44,1kHz a jede normálně.Tak nevím,jsem z toho docela nervózní.Máte s tím někdo zkušenost ?

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 20 pro 2006 09:10

a/ máš nainstaovny poslední drivery?
b/ máš na firewiru připojenou jen kartu nebo ještě něco jiného (disk, kameru, vypalovačku....)?
c/jaký máš počítač a hlavně typ FW řadiče.
d/blbá otázka - máš nastaven v Cubase správný ASIO driver?

Odpovědět