akai s1000 jak prevest zvuky na disketu?

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
cysta
Příspěvky: 11
Registrován: 29 dub 2004 00:05

akai s1000 jak prevest zvuky na disketu?

Příspěvek od cysta » 26 bře 2006 17:20

poterebuju poradit mam sampler akai s1000 ale nevim jak prevedu samply treba z akai cd na disketu mam nekolik disket se samply a zkousel jsem program akaidisk u neho vsak nesla disketa nacist ani zapsat

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 bře 2006 18:15

AKAIDISK , ak si dobre pamatam , prevadza AKAI HD na image , ktory sa napali na CD .. proste sa s tym dali vytvarat AKAI CDcka z AKAI Hardiskov .. ci funguje s disketami , to netusim ..

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 26 bře 2006 18:31

cysta: s1000 mam, a tohle sem bohuzel disketama neresil ale meli sme externi ZIP drive, a zvuky jsme ladovali prez MIDI primoze sound forge do akaie, a pak jsme celej setup ukladali primo na ZIP. co si pamatuju, je to dost problem, protoze SCSI u S1000 fungovalo POUZE pod windovs 3.11, s XP ani windows 98 to nebylo kompatibilni, takze pouze pres MIDI coz byl docela pomalej prenos ale dalo se to prezit.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 27 bře 2006 10:15

No především musíš nejdřív v nějakém cd.extractu nebo něčem podobném udělat z akai CD wav a ten se teprve v Akai Disku ukládá na disketu. Mě to normálně běhalo, když jsem chtěl nějaký wav importovat do Akai CD3000i.

Akai Disk umí pouze zapisovat samply, formátovat a číst z Akai disket v PC.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

cysta
Příspěvky: 11
Registrován: 29 dub 2004 00:05

Příspěvek od cysta » 28 bře 2006 07:36

jenze kdyz chci nejakej wav zkopirovat na disketu tak mi to napise Not An Akai Disk a naformatovat taky nejde nakonec to napise formatting eror a kdyz to naformatuju v nejakym jinym programu stejne zas: Not An Akai Disk

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 28 bře 2006 08:16

proc to ale chces davat na disketu? neni lepsi to dostat z cd do wavu a pak poslat do akai pres midi a POTOM si to ulozit na disketu promo v sampleru? ale i tak to je pekelna varianta, diskety bych eliminoval.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 28 bře 2006 09:32

Disk musí být naformátovaný jako Akai nesmí to být MS-DOS ! Můj CD3000 s tím jel bez problémů a hlavně to bylo rychlejší než MIDI SDS

btw. jaký diskety používá S1000 DD nebo HD ? Tam by mohl být další problém - co používáš za disketu a kde jsi ji naformátoval?

cysta
Příspěvky: 11
Registrován: 29 dub 2004 00:05

Příspěvek od cysta » 29 bře 2006 07:15

pouzivam hd diskety i kdyz disketu naformatuju primo v sampleru tak mi akaidisk stejne napise Not An Akai Disk takze bych to zkusil poslat pres midi do sampleru a na disketu to ulozit tam ale jaksi nevim jak to poslat muzete mi poradit sem v tomto zacatecnik asi bych na to prisel ale nevim jestli by to bylo jeste letos

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 29 bře 2006 09:57

Divný já to teda provozuju pod Win98SE a diskety naprosto OK.

Přes MIDI ti to pošle do sampleru třeba Soundforge nebo Recycle. Hledej menu MIDI Sample Dump. Tam nastavíš MIDI kanál na kterém máš Akai a pošleš .... a čekáš ..... a čekáš ;)

btw. pokud máš v počítači SCSI a k němu třeba ZIPku tak ti doporučím program Chicken Translator ten si umí vytvořit Akai disk image (na té ZIP) a překonvertuje ti na něj samply do Akai formátu. Mnohem rychleší metoda. MIDI SDS je strašně pomalé a občas dělá chyby.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

cysta
Příspěvky: 11
Registrován: 29 dub 2004 00:05

Příspěvek od cysta » 29 bře 2006 10:55

ale co kdyz tam potrebuju nejenom samostatnej wav ale celej program z akai cd, ja scsi ani zipku nemam takze resim jen ty diskety

cysta
Příspěvky: 11
Registrován: 29 dub 2004 00:05

Příspěvek od cysta » 29 bře 2006 11:13

no ted se divam ze awave studio umi nacist akai cd a ulozit snad do jakyhokoliv formatu a umi to i posilat pres midi takze tak to vyzkousim snad to bude fungovat

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 29 bře 2006 11:38

podle me to bude zase jenom MIDI SDS bez programu. Kup si za pár korun SCSI CD mechaniku.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

cysta
Příspěvky: 11
Registrován: 29 dub 2004 00:05

Příspěvek od cysta » 29 bře 2006 11:46

mas pravdu je to jen sds
ten sampler ale nema scsi musel bych to taky dokoupit ale nemam prehled kde a zakolik bych to mohl sehnat

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 29 bře 2006 13:38

Ani interni SCSI ?

Ještě jeden kontrolní dotaz můžeš přesně popsat jak jsi ten Akaidisk použil ? Máš Win XP nebo 98
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

cysta
Příspěvky: 11
Registrován: 29 dub 2004 00:05

Příspěvek od cysta » 29 bře 2006 15:09

neni tam ten scsci board a cos myslel tim interni to nevim

no mam XPčka proste jsou tam dva soubory jeden pro win jeden pro dos spustim ten pro win a pak uz tam moc moznosti jak neco zmenit nebo nastavit neni proste jen nacist disketu(vzdycky se napise ze je empty disk i kdyz je to akai sample disketa), nacist z hdd a nahrat na disketu a jeste naformatovat takze tam neni zadna moznost neco pokazit

Odpovědět