ako sa sampluju nastroje ?

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

ako sa sampluju nastroje ?

Příspěvek od rastis » 23 zář 2007 11:13

neviem, ako to spravne naformulovat, ale docela by ma zaujimalo, ako postupovat, ked chcem nasamplovat nejaky zivy nastroj, trebars klavir alebo hocico ine.

predstavujem si, ze nahram si kazdy samostatny ton v roznych dynamikach. a potom co s tym ? ako to dostanem do formatu, ktory mi zhltne sampler ? trebars keby som sa rozhodol, ze to chcem zabalit do *.s2f ? predpokladam, ze je na to nejaky SW ?

nechystam sa sice nic take v dohladnej dobe robit, ale aj tak by som bol celkom zvedavy, ako sa postupuje.

dik.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 23 zář 2007 12:05

Je tp přesně tak jak říkáš, až máš vše nahrané, tak to namapuješ do sampleru, používám Kontakt a tam je to velmi jednoduché

Obrázek

Na obrázku vidíš vložený jeden sample, který je na C3 a přes celý rozsah dynamiky, když tam potřebuješ vložit samply například dva, tak si ten co tam je chytneš za horní okraj a stahneš ho jen do poloviny toho mřížkovaného pole a nad něj dáš další.

Pokud nesampluješ celý rozsah klaviatury, tam kde to není potřeba, ale třeba jen každé C a G, tak ty samply zase uchopíš za okraj a roztáhneš do šířky, přesně přes ten rozsah co potřebuješ a sampler už si pomocí "pitch" udělá se vzorkem, to co potřebuje.

Takhle se mapují i soundfonty, ale na ty ještě nedávno neexistovalo nic jiného než staré "Vienna SoundFont Studio" (možná je to teď jinak), ale pokud potřebuji SF2, tak to stejně udělám v Kontaktu a pak překonvertuju do SF2.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 23 zář 2007 12:06

no bud mas sampler ktory ti hlta wav subory (idealne aj s loopom) a tam si to naeditujes, alebo pouzijes nieco ako Awave, ktory pozna vela formatov a velmi jednoducho sa v nom edituje. Predpokladam ze myslis na sf2, ten tiez vie.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 23 zář 2007 12:09

myslim, ze rozumiem, dik :)

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 23 zář 2007 12:45

Ja sem kdysi videl takovej peknej windows soft na automatizovany nahravani multisamplu. Myslel sem, ze to vyrabeli stejny lidi jako CDxtract, ale to byl asi jen dojem. Ted jsem nasel jen tohle: http://namm.harmony-central.com/WNAMM06 ... Robot.html
http://createdigitalmusic.com/2005/10/2 ... -sampling/

Este mi google vratil tohle: http://store.dontcrack.com/product_info ... cts_id=164

Protoze samozrejme nejvetsi pruda je ta administrace, pojmenovavani souboru, ukladani atd., coz tyhle softy delaly samy a exportovala se sampler banka, ktera se uz upravi snadno. Nic z toho jsem ale nikdy nepouzil, jen jsem na to koukal a jako spravny skutecnej-klavesovej-nastroj-slut (podle vzoru GEARSLUT) se mi to libilo:)
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 zář 2007 15:44

urobit kvalitny multisampel je straaaasne moc roboty .. aby nebolo pocut prechody z jednehp samplu na druhy ..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 23 zář 2007 15:50

Treba EMU EmulatorX ma na vysamplovavani syntaku vybornou utilitku SynthSwipe:

SynthSwipe is a sampling tool that will automatically sample and create playable presets from any hardware or software MIDI instrument. Simply set the initial sampling parameters (i.e. key range, how many notes, how many velocities per note, velocity range) and SynthSwipe does the rest with the utmost precision. SynthSwipe is an invaluable tool for sound designers and anyone who wants to bring their old synth and sound module soundsets into the computer.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 23 zář 2007 17:27

safa: to jsem viděl na nějakém prezentačním videu Emulatoru, měl k tomu připojený moog modular a jeden patch si vysamploval na dvě kliknutí na myši.
Jen je nutné aby ten nástroj měl midi, piano musíš samplovat ručně.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 zář 2007 23:16

nerozumiem naco je dobre samplovat nastroj , ktory ma midi .. ved ten staci len pouzivat ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 zář 2007 23:21

Pytkin píše:nerozumiem naco je dobre samplovat nastroj , ktory ma midi .. ved ten staci len pouzivat ..
Když se Ti už nevejde do studia a musíš ho prodat...
Nebo ho máš na dva/tři zvuky a jinak nemá využití...
Máš ho půjčený od kámoše na jeden den a nějaký zvuk Tě zaujal...

Těch možností je spusta.

Já napříkad ještě neslyšel lepší Vibrafon, než z Korgu M1, ale že bych ho kvůli tomumusel mít doma, to tedy ne.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 23 zář 2007 23:25

Tudy: no ved skus Korg Legacy :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 zář 2007 23:27

demsky píše:Tudy: no ved skus Korg Legacy :)
Vím, že už vypadám, jako že mě někde vykopali ze země...

...ale Korg Legacy nejede pod Win98SE !!! :evil:
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 zář 2007 23:28

Tudy : Grok Digital Legacy edition predsa tento problem riesi ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 zář 2007 23:35

Pytkin píše:Tudy : Grok Digital Legacy edition predsa tento problem riesi ..
Nezdá se:

System Requirements for Windows:
CPU:
Intel Pentium III/1GHz or faster, Pentium 4, Pentium M, Celeron, Celeron M/900 MHz or faster recommended

Memory:
256 MB or larger

Display:
1024 x 768 - 16 bit colors or higher

Operating System:
Windows XP Home Edition/Professional SP1 or later, including Vista.

*Registered users can download Vista compliant versions for free at KORG USER NET (http://www.korguser.net)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 23 zář 2007 23:37

Tudy: pocuj ved ty si moja krvna skupina, len ty neupgradujes OS a ja zase Cakewalk 9 :)

Odpovědět