Analog a digital

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 00:01

vuid : jak to ze nebude ve skocich ? prave ze bude ve skocich ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 00:04

inak zoberme si ako vyzera digitalny signal .. zoberme TTL logiku (cize dva stavy) .. a idu za sebou 0,1,0,0,1 .. ako to vyzera .. normalna pulzy .. to je digitalny signal .. ked take iste pulzy poslem ako analogovy signal .. vyzera to uplne rovnako .. ale je to analogovy signal .. tak kde je spojity / nespojity ?

myslim ze definicia by mala byt ina ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 21 led 2008 00:05

Pytkin píše:vuid : jak to ze nebude ve skocich ? prave ze bude ve skocich ..
Mas vlastne pravdu - skoky na tom signalu budou, asi uz trosku zakulaceny ale budou.
Ale puvodni otazka znela na definici ANALOG-DIGITAL, tak to nekomplikujme...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 00:06

skorej by som to zadefinoval ze digitalny signal ma zadefinovane len niektore hodnoty , analogovy signal ma lubovolne ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 00:09

ale ked to chceme povedat po lopate , prihliadnuc na muziku (kedze sme na ezone) , tak moja povodna definicia je najvystiznejsia .. Analogovy signal je meniace sa napatie .. Digitalny signal su meniace sa cisla (vo finale vlastne tiez interpretovane dakymi napatiami :) )

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 21 led 2008 00:13

Pytkin: To je presna definice, ale je uplne stejna jako ta moje puvodni:)
Spojity signal - libovolne hodnoty (az do max rozliseni celeho vesmiru:))
Nespojity signal - jen nektere hodnoty, bezne se pouziva pouze binarni logika takze 0 nebo 1.

Samozrejme ze analogovy signal napr na osciloskopu muze vypadat jako digitalni a obracene, ale na tom se urcite shodnem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 00:16

vuid : len neviem ci pan je o nieco mudrejsi teraz :)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 21 led 2008 00:20

Pytkin: Rekl bych ze jo, ale jen diky Excomovi:)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 21 led 2008 00:22

At si pusti do sluchatek digitalni signal a bude mu hned jasno :))
Chrchlichrhcli chiik VS Analogovy "..kavu si osladim o neco vi..."

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 led 2008 01:24

acid punk : a co taky analogovy signal nahravania hier do 8 bitovych pocitacov cez magnetak? tam mi tiez zahra "...kavu si osladim o neco vi..." ?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 21 led 2008 01:26

Prosim te kde neco takoveho dneska sezenes? Jedine u nejakeho tricetileteho strejdy ve stodole co bych v 80tkach mladej, bud realista :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 led 2008 01:30

ap : skus eBay :)

inak pani, ked sa nad tym zamyslim, tak taka fakt ze paska kde bol nahraty program je pekne "na hlavu postavena vec" :) obrazne samozrejme... toto je cisty prevodnik priam dokonaly.. tak digitalne data sa uchovavaju analogovo a spatne z analogoveho zapisu sa citaju analogovo aby pocitac rozumel tomuto signalu a prekladal si ho na digital :)

to je nieco ako keby tracker si ulozil projekt do wavu a potom ho pri loadingu spatne rozkodoval z toho wavu do trackov :D

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 21 led 2008 01:36

No vsak vzdyt to tak je i dal, digitalni signal se prece magneticky uklada na hardisk taky analogove.... magnetky zustaly jenom se z pasku preslo na rychlejsi reseni a diky lepsi mechanice se da pouzivat i mensich rozmeru.

Digital ma prece vzdycky analogovy nosic...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 21 led 2008 06:47

Acid Punk píše:
Digital ma prece vzdycky analogovy nosic...
Ehm, a co ramka (do které jdou také ukládat data, dočasně), nebo SSD disky? ;) A cédéčko mi analogové také moc nepříjde, tam je to čistě o jedničkách a nulách, snímaných optikou - buď ano nebo ne.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 led 2008 09:37

riesite hosi chujovinu. realny signal je vzdy spojity. digitalny signal ma vzdy aj analogovu domenu. dolezity je len uhol pohladu.
mimochodom na vystupe DA prevodnika je spojity signal. na to tam je ten vystupny filter, ktory tie zuby zagulati

Odpovědět