hladam tipy na synth z ktoreho je ukazka

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 03 pro 2007 22:17

dendy píše: kazdopadne ten charakter zvuku tam je strasne prierazny, konkrentny a celistvy .. znie tak pevne.. no ked mam sudit podla tych par fotiek zo studia co tam ma tak osobne tipujem na ARP 2600 :-)
Pocit pevnosti a prieraznosti tvori okrem ineho aj spravny attack IMHO. Pri VAckach s pri SW je moznost syncnutia pociatocnych faz dvoch oscilatorov. To moze pridavat na charaktere prieraznosti pretoze attack je tupy a konstantny pri kazdej novej note, na rozdiel od freerun rezimu ako je to pri analogoch...pevny attack moze navodit aj velmi kratka davka sumu. Niekedy ten pocit zas moze navodit velmi kratka FM modulacia...z tej ukazky pocut ako keby tupost attacku tam nieco vytvaralo...kazdopadne je to dost tazke zistit a zistit konkretny typ synthu sa neda, najma ked to takto znie v mixe...pokusas sa o nemozne :-)...tu sa len moze niekto nahodne trafit...ale s istotou sa neda povedat co to je za synth...no ale sak ty si vacsi znalec ako ja, vies ako to chodi, tak sa cudujem ze sa o nieco take pokusas :lol:

Edit:...no teraz som to pocul detailne na sluchadlach...v nich mi to teda nejak prierazne nezneje...tak neviem :-D

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 04 pro 2007 09:01

zahada vyriesena ... je to vajrus :-) a plus nejaky (nespecifikovany) softsynth pouzity pre posilnenie spodneho pasma .. a plus EQ - vraj sa z tym typek hral mesiace kym docielil ziadany charakter v mixe ;)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 04 pro 2007 09:42

dendy: jeste zpet k predchozi strance. doslo k malymu nedorozumeni :-) dal jsi nejakej odkaz a ja ti odpovedel, ze 404ka. vis prece co to je 404ka v browseru? to neni zadnej analog :-D

jinak si myslim, ze kdybys pouzil dsp discovery se dvema vrstvama, dostanes velmi podobnej zvuk.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 05 pro 2007 18:47

proc myslis ze g2 a nl2 bude to samy? vedle sebe sem je naslysel ale s kymkoliv sem se bavil na tema norcek vs modular(starej) tak rek ze z modularu to co z norcka nedostanes(mluvim o lidech ktery bud meli oboji nebo to oboji slyseli)

a tohle mi opravdu prijde jako nordi sound...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 pro 2007 18:50

monkeyfighter: ano stary modular zaostaval hlavne v basoch.. G2 je uz inde .. bez problemov z neho dostanes presne to iste (ak nie lepsie) ako z NL2/3 ..

a ta ukazka fakt nieje nord :-)) mam to priamo od autora :))) vid moj prispevok vyssie...

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 05 pro 2007 18:57

........ tady to je klasicka syntakova eZone :D



.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 pro 2007 19:04

:P

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 06 pro 2007 01:30

dendy: ej, la pardon, sem se nejak treti stranku diskuze nasel az na druhej pokus:)

DJ MISHO
Příspěvky: 9
Registrován: 05 lis 2008 14:26

Příspěvek od DJ MISHO » 05 lis 2008 15:57

uploadnie este raz ten subor uvidime..nejde otvorit..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 lis 2008 16:10

uz je to davno vypatrane.. kuk o 8 prispevkov vyssie :)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 05 lis 2008 16:53

a že bys tu ukázku třeba zas vrátil na místo? člověk si tu čte debatu a neví o čem :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 lis 2008 16:55

uff.. keby som mal skladovat vsetky ukazky tak uz mam zaplnene konto na mojom webe :-))

Odpovědět