Jak na VOCODER ve VIRUS Ti

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Jak na VOCODER ve VIRUS Ti

Příspěvek od LUPO » 01 úno 2008 09:49

je tady nekdo kdo s tim ma zkusenosti? me se to moc nepodarilo rozchodit, maximalne do te miry ze muzu hlasem "triggerovat" zvuky z Virusu, ale jako klasickej vocoder mi to moc nefunguje

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 01 úno 2008 10:01

ved klasicky vokoder funguje tak ze hlasom modulujes zvuk synthu...v TI mozes ale nastavit aj vlastny signal pre carrier a modulator...cize napriklad modulovat nemusis len interne oscilatory TIcka ale aj iny signal...vsetko to mas v manuali popisane kde a co nastavit

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 01 úno 2008 10:40

dusane, ujistuju, ze to neni tak easy jako reason vocoder... a pripojuju se k lupovi. oba jsme to zkouseli a ne a ne ;)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 01 úno 2008 10:42

ja mam zase problemy s vocoderom na supernove :-))) a pritom podla manualu by to malo byt easy.. ale nejak sa mi s tym nedarilo ked som to skusal :)

v tomto bol super stary dobry MS2000 .. tam to slapalo fakt perfektne easy a lahko... niekedy rozmyslam kupit niekde z druhej ruky zase ms2000 len koli vocoderu :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 01 úno 2008 10:49

biscuit píše:. a pripojuju se k lupovi. oba jsme to zkouseli a ne a ne ;)
no nechce sa mi verit zeby vokoder nefungoval v Ticku tak jak ma...skor si myslim ze to bude o tom dokladne si prestudovat ten manual a skusat :wink: ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2008 10:54

Tiez som nedavno skusal vocoder na virus rack .. nemal som ale mikrofon , takze som do toho pustal muziku .. nieco to robilo ale nebolo to uplne ono .. V kazdom pripade treba vychadzat z VOCODERovych presetov ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 úno 2008 10:55

bassline : odkazat na manual je super rada ;) ja mam skor pocit ze eZonaci chu nejaku radu zo skusenosti ako na to a nie riesti manual, to by sem Lupo ani nedaval tento thread.. ak to tebe funguje tak hod konkretny postup co im urcite viac pomoze ako pozerat do manualu... tam uz sa urcite pozreli...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 01 úno 2008 11:00

EXCOM: ak to nefunguje podla manualu, tak to asi nebude fungovat vobec a neni co riesit...niekedy mi pripada ze clovek je lenivy a namiesto toho aby si prestudoval veci predtym nez zacne nieco pouzivat, tak sem hodi otazku a caka na spasenie...
Naposledy upravil(a) bassline dne 01 úno 2008 11:03, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 úno 2008 11:02

bassline : tak potom rada pozri do manualu je velmi uzitocna :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2008 11:04

inak bassline ma v podstate pravdu .. tiez mi vocoder na viruse nerobil nic .. potom som si precital manual , kde je napisane , ze treba vybrat preset niektory z vocoderovych presetov .. a uz to nieco zacalo robit ..

predpokladam ale ze lupo manual cital ..

I ked vlastne .. aj ja razim teoriu , ze manualy citaju len zbabelci !!! :D

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 01 úno 2008 11:06

pytkin: teraz si ma urazil:), zrovna vecera vecer som si do postele zobral ako "uspavadlo" manual supernovy.. fakt je ze som ho vydrzal citat asi 10 minut a potom som zaspal nad nim :D :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 úno 2008 11:07

pytkin : ja ako chapem basslinovu reakciu, predpokladam ze je fundovany ohladom virusu a ma to zmaknute, cize prave on by mohol hodit tu radu ktoru prave Lupo potrebuje.. mna by len zaujimalo ak by chcel radu bassline a lupo mu napise sak pozri do manualu ci by bol s takouto odpovedou spokojny 8) predsa toto forum je o tom aby sa ludia pytali ked uz nevedia ako dalej.. nepochybujem o tom ze to lupo vyskusal od A po Z a od Z po A :)

cize bassline nerob formu a daj radu a postup :D este zoznes ovacie 8)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 01 úno 2008 11:27

tenhle problem nemam jen ja , ale maji ho i ostatni uzivatele jak sem googlovanim zjistil a v manualu to opravdu neni moc dobre popsane, respektive tomu jeste venuju nejakej cas a pokud neco zjistim tak to sem dam i s konkretnim prikladem. urcite na to bude mit vliv kterej parametr ten hlas konkretne meni, neni to tam zas tak jednoduchy.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 01 úno 2008 12:08

lupo: s cim mas vlastne problem ? pocujes len nezmodulovany zvuk oscilatorov ? skus sa pozriet ako mas nastavene BALANCE, tym urcujes pomer signalov, v strede (0) by si mal pocut cisto zvuk vokoderovany...

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 01 úno 2008 12:13

nedela to nic. kdyz dam balance doprava slysim jen muj hlas, kdyz uplne doleva tak kdyz zmacknu klavesy je ticho a kdyz zacnu mluvit,/zpivat tak zvuk z virusu "hraje" ale hraje jako kdybych normalne hral...pouze tou silou hlasu ovladam hlasitost toho zvuku. to podle me NENI vocoder. neni ten zvuk nijak modulovanej

Odpovědět