Jak trigrovat bicie v Nuendo 3???

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Milhaus
Příspěvky: 4
Registrován: 15 úno 2009 16:03

Jak trigrovat bicie v Nuendo 3???

Příspěvek od Milhaus » 15 úno 2009 16:15

Ahoj.mám ve stopách živé bicí a chtěl bych např ůdery kopáku nahradit samplem.nemůžu přijít jak na to.mohl by mi někdo poradit krok po kroku?
Myslel jsem že ve stopě kde mám kopák udělám "hitpoints" a pak sem v koncích jak k tam na každý ůder dostanu ten wav se samplem:-(.Už sem s Nuendem pracoval,ale nikdy ne se samply.dík za každé nakopnutí.m

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 15 úno 2009 16:32

Z tech nejznamejsich tohle resi VST Apulsoft apptriga, Drumagog. Oba jsou komercni. Mozna nekdo poradi nejaky free trigger VST. Rucne snad rozstrihat tu stopu na eventy dle tech hitpointu, co uz mas, a pak nastavit snap to events a vlozit na patricne pozice event s wavem(-y).

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 15 úno 2009 17:15

Neda sa nejako jednoducho previest audio na stope na midi tracki?Pri perkusivnych uderoch by to snad nemal byt velky problem.Potom by stacilo priradit ziadany sampel....

Milhaus
Příspěvky: 4
Registrován: 15 úno 2009 16:03

Příspěvek od Milhaus » 15 úno 2009 17:18

Cundo píše:Neda sa nejako jednoducho previest audio na stope na midi tracki?Pri perkusivnych uderoch by to snad nemal byt velky problem.Potom by stacilo priradit ziadany sampel....
to Cundo:TAkhle nějak sem to myslel,ale nevím jak pak přiřadit ten sampl.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 úno 2009 17:22

drumagog to riesi vsetko v ramci jedneho pluginu, aj triggering, aj sampler
co sa tyka audio to midi, pokial ide o kopak, podla mna najjednoduchsie je ho dobuchat klavesom a vykaslat sa na triggering :)

Milhaus
Příspěvky: 4
Registrován: 15 úno 2009 16:03

Příspěvek od Milhaus » 15 úno 2009 17:27

Ten Drumegog funguje jako plugin k nuendu?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 15 úno 2009 17:37

Drumagog ma VST - pojede v Nuendu i v Cubase

Milhaus
Příspěvky: 4
Registrován: 15 úno 2009 16:03

Příspěvek od Milhaus » 15 úno 2009 17:40

kouknu na to.To by mohlo být přesně co potřebuju

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 15 úno 2009 18:22

Preco by sa to nedalo vyriesit jednoduchym prevodom audia na midi?Mne by to prislo najjednoduchsie riesenie.Potom by som len priradil nejaky sampel z archivu napr v Halione.
Keksik:neviem si predstavit,ze ako pako naklikavam nejaky zlozity kopak z nejakeho progrockoveho songu.Neda sa to nejako elegantnejsie?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 15 úno 2009 18:26

Preco by sa to nedalo vyriesit jednoduchym prevodom audia na midi
Ale to jsme tam kde jsme byli. Jednoduse jde snad jeste prevest MIDI na audio, ale naopak? Na prevod audio->midi potrebujes nejaky triggrovaci sw, v tomto pripade napr. Drumagog. Kdyz na to prijde,
Drumagog umi i midi export.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 15 úno 2009 21:20

Kdyz na to prijde,
Drumagog umi i midi export.
Ako to pracuje?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 15 úno 2009 21:51

bezi jako insert na savli, jakmile zdetekuje v audiu hit bubnu, posle zadanou MIDI notu s prislusnou velocity na zadany MIDI kanal

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 15 úno 2009 22:16

To je mi jasne,skusal som to,skor ma zaujima,ako z celeho audio tracku napr.s BD urobit kompletny export na MIDI,zakvantizovat,upravit -vyrovnat dynamiku....Drumagog dost nevyspytatelne reagoval pri detekcii,napriek velkemu experimentovaniu s tresholdom a latenciou.Posuny voci overheadom a presluchmi boli obcas dost velke,a hlavne nahodne,teda nevyspytatelne.
V minulosti som celkom uspesne otestoval konverziu basovej linky na MIDI v Melodyne,len malo tonov bolo treba upratat.Preto ma celkom zaujima,ci na konverziu bubnov do MIDI nenexistuje nejaka jednoducha a lacna metoda.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 16 úno 2009 09:11

Preto ma celkom zaujima,ci na konverziu bubnov do MIDI nenexistuje nejaka jednoducha a lacna metoda
Jednoducha metoda neexistuje, prace je s tim vzdycky. Jak to tak ctu, kup si HW triggery bubnu do MIDI :-)

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Příspěvek od boro » 20 úno 2009 16:41

je hlupost to vsetko riesit cez drumagog (mylim trigger + sample)

Jednoznacne odporucam vygenerovat MIDI.

Drumagogom som si z jednotlivych audio stop generoval
- MIDI kopak
- MIDI rytmicak

a fungule to bezvadne - pozicia s dynamikou v MIDI bezchybne kopiruje audio.

Ak chcem, tak si zive bicie mozem dofarbovat samplami.

ALE NECHCEM, lebo po dlhom trapeni som prisiel na to,
ze nedofarbene zive bicie zneju lepsie.

Odpovědět