Planujem kupit SW samper

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Ivan
Příspěvky: 28
Registrován: 13 lis 2004 01:17

Planujem kupit SW samper

Příspěvek od Ivan » 18 dub 2005 15:43

Planujem v blizukej buducnosti kupit sw sampler. Nie som vsak v tejto oblasti vobec doma. Zaujimaju ma Vase skusenosti s funkcionalitou, stabilitou, poziadavkami na vykon, nazory na kvalitu zvuku. Mam P4 3,2 1G RAM, FWM-audio. Co prichadza do uvahy? KONTAKT2 (NI), GIGASTUDIO3 (Tascam), SAMPLETANK (IKMulitimedia) HALION (Steinberg) etc ?
javascriptemoticon(':roll:')
Rolling Eyes
Naposledy upravil(a) Ivan dne 18 dub 2005 15:58, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2005 15:46

po najnovsich svojich skusenostiach si dovolim silne favorizovat VSampler...

http://www.maz-sound.de/index.php?show=product&id=2

cena pomerne prijemnych 150 ojro

Ivan
Příspěvky: 28
Registrován: 13 lis 2004 01:17

Příspěvek od Ivan » 18 dub 2005 15:51

kexik píše:po najnovsich svojich skusenostiach si dovolim silne favorizovat VSampler...

http://www.maz-sound.de/index.php?show=product&id=2

cena pomerne prijemnych 150 ojro
cena je tretinova super, ale preco ho favorizujes
Diky

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 18 dub 2005 16:13

vsampler je asi jeden z najnedocenejsich samplerov. vyskusaj si try before buy :twisted:

ma velmi kvalitny engine mrkni: http://www.simonv.com/music/quality/
vyhovuje mi jeho interface zalozeny na obrazovkach narozdiel od scrollovacieho kontaktu. na prvu pohlad je to mozno trosku neprehladne ale dost rychlo sa mi podarilo do neho dostat.
ma kvalitne moznosti modulacie
prijemne sa pracuje pri importe kde dokaze prechadzat akai image subory bez potreby virtualne cdrom a podporuje prakticky vsetky pouzivane formaty
ma zabudovany slusny beat slicer, audio editor.
slusne zabudovane efekty a unikatnu moznost pouzivat vst efekty priamo vo vsamplery bez nutnosti pouzivat separatny output.

jedine minus co ma napada je ze nema poriadny manual ale len help plus start up a nejake tutorialy co robili fanusikovia... a hranie direct from disc nie je dokonale (pretoze na lepsiu technologiu ma patent tascam)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2005 16:22

napriklad pre toto:

http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?t=2120&start=15

obecne sa mi zda ze sa chova najkorektnejsie (skusal som halion, kontakt) k rozmanitym fajlformatom (akai, nki, gig)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 18 dub 2005 16:24

ja mam rad kontakt (jednicka by mohla jit sehnat za dobrej peniz, kdyz uz je dvojka). jinak pro moje potreby uplne staci battery :wink: , takze nejsem pres samplery nejakej guru. vsampler se mi nelibil, takze jsem sel od nej. co sampletank, myslim, ze je taky za par babek.? me docela nevadil, kdyz jsem ho zkousel. teda kontakt ma asi lepsi filtry...
Naposledy upravil(a) biscuit dne 18 dub 2005 16:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 18 dub 2005 16:24

Ahoj. Když už jsme u toho. Co Halion3, dá se vyzkoušet, aniž bych ho musel rovnou kupovat?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 18 dub 2005 16:26

ondro, jestli myslis nedemo free verzi, tak myslim, ze jeste neni.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 18 dub 2005 16:38

ja mel Halion a diky nemu mam odpor k samplerum obecne. Jedu akorat Battery 1, to je tak jenoduche, az je to krasne......samozrejme to ma omezene pouziti, takze pomalu pokoukavam po vymaklejsim sampleru, ale rozhodne to nebude Halion.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2005 16:39

halion ma podla mna HNUSNE ovladanie

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 dub 2005 22:16

Ivan : zavisi co chces pouzivat .. Ak velke zvuky (dokonale klavire, orchestre, atd) , tak absolutne cislo 1. je Gigasample/Gigastudio .. Ziadny iny sampler nedokaze to co on .. Ak chces pouzivat bezne "male" zvuky , tak tazko radit .. kazdemu vyhovuje nieco ine .. To by bolo najlepsie si odskusat .. Aby si zistil ake ovladanie a vlastnosti ti vyhovuju ..

Ivan
Příspěvky: 28
Registrován: 13 lis 2004 01:17

Příspěvek od Ivan » 18 dub 2005 23:44

Pytkin píše:Ivan : zavisi co chces pouzivat .. Ak velke zvuky (dokonale klavire, orchestre, atd) , tak absolutne cislo 1. je Gigasample/Gigastudio .. Ziadny iny sampler nedokaze to co on .. Ak chces pouzivat bezne "male" zvuky , tak tazko radit .. kazdemu vyhovuje nieco ine .. To by bolo najlepsie si odskusat .. Aby si zistil ake ovladanie a vlastnosti ti vyhovuju ..
OK
ak uz mam investovat tak radsej nieco co ma rezervu - som nachylny na GIGASTUDIO. Gigasampler sa este predava ?
Demo, ak som dobre pozeral, nie je.
Avsak nasiel som nasledovne informacie: (http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=26)

1, " ...Gigastudio je ovšem vybíravé co se týká audio karet. Aby měl zvuk co nejmenší zpoždění musí karta podporovat GS/IF nebo Microsoft DirectSound ovladače... - MOJA FIREWIRE AUDIOPHILE MA GSIF, no nie je v zozname kompatibilnych kariet

2, "... Pro práci s Gigastudiem je nejlepší použít sekvencer, který pracuje pouze s MIDI. Například při použití Cubase VST a výše, si sekvencer zabere kartu pomocí ASIO ovladačů a už nedovolí spustit Gigastudio, které zase požaduje GS/IF ovladače. Při použití starších sekvencerů (Cubase 3, Cakewalk) je Gigastudio plně funkční...". NA WWW TASCAM PISE NIECO INE ...

Pytkin : tusis ci mi to pojde a porad kde sa da kupit okrem Audiopolis (Rockcentrum Martin uz SW Tascam nepredava)

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 19 dub 2005 07:07

Ivan píše: 2, "... Pro práci s Gigastudiem je nejlepší použít sekvencer, který pracuje pouze s MIDI. Například při použití Cubase VST a výše, si sekvencer zabere kartu pomocí ASIO ovladačů a už nedovolí spustit Gigastudio, které zase požaduje GS/IF ovladače. Při použití starších sekvencerů (Cubase 3, Cakewalk) je Gigastudio plně funkční...". NA WWW TASCAM PISE NIECO INE ...
Cubase SX + GS3 normálně jede ... pohoda.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 19 dub 2005 13:27

kexik píše:halion ma podla mna HNUSNE ovladanie
Grrr....

Jsem doteďka dělal v Halionu 2. Když jsem se v něm učil, tak jsem si dal práci i s kompletním přelouskáním manuálu. Hrál jsem přes něj na živo. Ale je fakt, že mi při přepínání zvuků shodil celý Cubase. Řekl bych, že problém s pamětí. Teď mám 1GB, ale dělá to pořád a tak jsem asi s Halionem skončil. Sehnal jsem si Kontakt2. Už v tom někdo děláte? Spokojenost?

Ondra

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 19 dub 2005 13:35

konkaktu 2 uz vysiel update na 2.1 :twisted: bolo to poriadne zabugovane a asi este dlho bude.

Odpovědět