POMOC koupil jsem Akai S3000xl máte to někdo nebo znáte

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 19 srp 2008 18:50

Tak jsem konecne nasel tu "prokletou" pojistku, kdyby ji nekdo take hledal, tak je nedaleko SCSI konektoru, vypada jako maly tranzistor a na tistaku je oznaceni FS1. K memu uzasu byla tato pojistka proklemovana dratem o prumeru cca 1,5mm. Proklemovana znamena, ze se proste nechtelo nekomu pojistku porad menit, tak tam proste flaknul drat, jako se driv u starych baraku, kdyz nebyli pojistky davali misto nich hrebiky.
Vedle pojistky byla na uhel spalena dioda, dalsi skodu jsem nezjistil.
Dal jsem misto te atipicke pojistky"dratu" pojistkove pouzdro na klasickou trubickovou pojistku, a vymenil jsem diodu.
Nicmene, problem se nevyresil, protoze vzdy kdyz pripojim(pri vypnutem akai) SCSI kabel a na druhem konci pripojenou IOmega 100, pojistka vzdy shori jako fagule. Kdyz neni do SCSI konektoru pripojeneho nic, tak pojistka drzi, nic se nedeje.
mam podezreni, ze je jeste v hajzlu IOmega zip drive, zanedlouho budu mit dva SCSI harddisky, tak to zkusim jeste s nima.
To jen tak pro informaci, hlavne pro lidi ktery davaj draty misto pojistek!!!

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 19 srp 2008 19:24

Mozna budes mit spatnej kabel k te ZIPce treba
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 19 srp 2008 20:31

kdyz pripojim kabel do SCSI konektoru u Akaie a k zipce ne, tak pojistka drzi. Jakmile na druhy konec pripojim zipku(zajimavy je, ze ta zipka ani nemusi byt zapnuta) jde pojistka do kopru...
Nebo snad existuji ruzne typy SCSI kabelu? Mam nejakej nejlevnejsi, asi za 35 kc

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 srp 2008 09:54

no hlavně pozor ne všechno co má na obou koncích správnej konektor je OK. Některý ty kabely jsou taky údajně jinak zapojený (ale to mám jen z doslechu)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 20 srp 2008 16:07

je to samozrejme mozny.. Jaky kabel mas, nebo jsi mel ty? Myslim tim vyrobce, nebo typ, abych ho podle toho mohl vyhledat...dik

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 srp 2008 18:02

Kupuju to v Krups jako SCSI kabely, ale k ZIPce mám originál takovej ten tmavě šedej krátkej, tuhej.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Příspěvek od idus » 25 pro 2008 20:25

Koupil jsem AKAI CD3000LX a taky celkem tápu, nicméně jsem už leccos pochopil. Pokud by byl zájem o výměnu zkušeností, navrhuji mail: idus@centrum.cz
ICQ: 491392173

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: POMOC koupil jsem Akai S3000xl máte to někdo nebo znáte

Příspěvek od a.tom.x » 16 lis 2009 19:01

No pokud je ZIPka naformátovaná v PC tak to ani fungovat nemůže, musíš to naformátovat v Akai. Ta pojistka je btw. dost pravděpodobná a není to klasická skleněná pojistka co asi hledáš ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět