POMOC koupil jsem Akai S3000xl máte to někdo nebo znáte

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
jwalker
Příspěvky: 4
Registrován: 03 črc 2004 02:16

POMOC koupil jsem Akai S3000xl máte to někdo nebo znáte

Příspěvek od jwalker » 03 črc 2004 23:37

pomoc

tomasEXetien
Příspěvky: 41
Registrován: 15 bře 2004 18:30

Příspěvek od tomasEXetien » 04 črc 2004 12:23

a to sis chtel koupit topinkovac nebo co?
proc nenapises co bys rad vedel, tohle neni seznamka:[
mimo to jsou tady manualy
http://www.akaipro.com/int/download/archive_om.html

jwalker
Příspěvky: 4
Registrován: 03 črc 2004 02:16

To tomasEXetien

Příspěvek od jwalker » 04 črc 2004 13:51

čus, dík za odpověď - snažil jsem se bejt jen stručnej a topinkovač nechci

Asi takhle - na PC dělám už fakt dlouho a co se týká softu umim dělat asi se všim taky jsem dělal samply pro Kurzweil, ale tam byla zip mechanika a krásně to četlo co jsem v PC udělal, teda mapy samply atd.

Sám hraju na kytaru mám G50 midi převodník a zatim jsem ho používal jen doma nebo ve studiu, teď bych to rád jel živě, ale potřebuju vědět jak nejjednodušší cestou nasipu na hardisk v akai zvuky např. z akai cd, jo a taky jde o to, že disk co v akai mám jako interní-jak jsem to koupil, nefunguje, ale prý běhal asi už má dost, takže když koupim nějakej jinej musí to bejt něco zvláštního co se kapacity týče nebo stačí prostě disk SCSI třeba 10 GB

díky za radu

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 04 črc 2004 19:20

Kdysi jsem jen meli v kapele, tak zkusim vzpominat.
Prvne - Akaie (vyjma S5000/6000 a novejsich, kde je IDE radic) umeji na SCSI alokovat pouze 540 MB na disku, takze z tech 10 GB ti 9,5 GB zustane nevyuzitejch.

jwalker
Příspěvky: 4
Registrován: 03 črc 2004 02:16

aha

Příspěvek od jwalker » 04 črc 2004 21:58

540 mb to celkem stačí, ještě jde ale o to jak ty zvuky dostanu na ten akai disk, domnívám se že formát interního akai disku v počítači na scsi řadiči neuvidím taky jde o to že vůbec nevím jak fungje propojení scsi akai a pc jinak s pc dělám už fakt dlouho takže to snad pochopim, když mě někdo postrčí

jwalker
Příspěvky: 4
Registrován: 03 črc 2004 02:16

ještě něco

Příspěvek od jwalker » 04 črc 2004 22:02

neni tady nějakej chat potřebuju fungovat a takhle těžko popíšu co všechno potřebuju vědět jinak díky moc

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 05 črc 2004 08:59

ono takovy icq taky udela svoje, jen staci nebejt linej 8)

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 31 črc 2008 15:16

Ahoj, vyuzil jsem tento thread, abych se zeptal zkusenejsich Akaistu na problem s SCSI. Mam kombinaci S3000XL a zip drive IOMEGA 100, pouzivate nekdo tuto kombinaci, ktera komunikuje pres SCSI? Na zip drive chci samozrejme ukladat nahrane samply, a potom je opet loadovat, to je zrejme. Problem je v tom, ze kdyz chci ukladat na zip drive, Akai napise "Hard disk is not ready", zkratka je neco spatne v komunikaci SCSI. Budto je nastavene spatne ID, ale to pochybuju, protoze jsem zkousel vsechny kombinace, nebo mi nefunguje zip-ka, z nejakeho duvodu, nebo je vadna SCSI pojistka v Akai. Tu pojistku v Akai za boha nemuzu najit, ikdyz jsem si nasel na netu, kde presne by mela byt. Zip disketa je nova nenaformatovana, vubec nevim jak bych ji mohl naformatovat, kdyz nemam v PC SCSI radic. A jake by melo byt nastavene id pro Omega zip100?
Akai mam par dni, takze jsem v tomto smeru pomerne levej.
Jestlize mate nekdo zkusenosti s timto problemem, napiste prosim..-

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 31 črc 2008 20:29

:) zaterminuj si tu zipku
naformatuj si disk v akai (mas to v nejakem menu uz si nepamatuju kde najdi si to v manualu)
pak se ozvi
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 31 črc 2008 23:06

Format disku je v menu Save :wink: Ale taky už docela lovím v paměti :lol:

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 01 srp 2008 10:26

.. jo jo je to uz davno ;) vzpominam matne, kdy jsem prodal CD3000i a S32000XL ale uz to bude nejakej patek.

Docela se desim okamziku az se dostaneme v teto diskusi k MESA a SCSI v pocitaci ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 01 srp 2008 13:13

Vim kde naformatovat disk, je to v menu save, vybere se disk, budto floppy disk, nebo hard disk. Problem je v tom, ze kdyz vyberu hard disk a dam prikaz formatovat, tak se dole na LCD objevila poznamka "HARD DISK IS NOT READY", to bylo jeste vcera. Ted kdyz tento postup udelam tak to napise WAITING FOR HARD DISK....SKIP, a nejde s tim nic delat, leda vypnout a znovu zapnout...to je bordel

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 01 srp 2008 13:19

Hm, to je, asi to bude nejaka vada, radsi ho prodej hned prvnimu zajemci ktery se ozve ;)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 01 srp 2008 15:45

jasny tak to ti shorela pojistka na SCSI mel jsem totez na S3200XL. Je to prkotina, kterou mi opravili CHD během 5 minut. Vzniklo to tim, ze nekdo vytahnul zaziva SCSI kabel. Akai na to má ocharnu tuhle pojistku aby neshorelo neco dulezitejsiho. Neni tam standardni pojistka, ale takova podivnost kterou jde snadno vymenit za normalni pojistku (dva draty a takovej ten drzak na pojistku).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 01 srp 2008 16:36

Dik a.tom.x, pujdu po tom, a pak dam vedet jak to dopadlo...

Odpovědět