Soubory s priponou rfl.

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 19 čer 2007 11:38

Dava píše:No napr. ze si banky pro redrum prekonvertuju na wav + pripona pro battery.
No jen me trochu nas....alo ze tu nekdo dela machra s deseti minutama googlovani a nema pravdu.
Treba Reason Electromechanical rfl. se mi moc libi ale nechci pouzivat Reason pres Rewire k LIVE6.
To, o co sa snazis nema logiku...pochop, patch z konkretneho nastroja vies pouzit iba v tom samom nastroji ...

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2007 11:43

bassline píše:
Dava píše:No napr. ze si banky pro redrum prekonvertuju na wav + pripona pro battery.
No jen me trochu nas....alo ze tu nekdo dela machra s deseti minutama googlovani a nema pravdu.
Treba Reason Electromechanical rfl. se mi moc libi ale nechci pouzivat Reason pres Rewire k LIVE6.
To, o co sa snazis nema logiku...pochop, patch z konkretneho nastroja vies pouzit iba v tom samom nastroji ...

Coze???? napriklad kick.Nebo rex proc ho nepouzit jinak?

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2007 11:45

TOM-Thak píše:Dava: bo si to rucne nasampluj :) a mozna, ze by ti to zabralo skoro stejne jak tahle diskuse.
No sem v praci a tady mam casu.... :) :)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 19 čer 2007 11:45

mne sa preto Reason absolutne nepaci, lebo je to uzavrety system. nechapem ze ho ludia pouzivaju, prebehol som presetmi, orkestrom a va syntakmi a ten zvuk sa mi absolutne nepaci. pametam si ze v roku 2001 som si vyexportoval z Reasona zo zakladneho refillu vsetky bicie sady, nasamploval nieco z jedineho pekneho zvuku New York zo Subtractora a tym som s nim skoncil. howgh :)

Zvuky z Orkestra, zakladne a nejake refilly co som postahoval by som prirovnal kvalitou k tym Essential Akai Cdckam co boli k Akai S1000 :)
Stringy asi tak na urovni Deeper and Deeper od Madonny.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 19 čer 2007 11:50

Dava

Tak si urob poriadok v pojmoch...co vlastne chces ? Wav, rex, aiff sa zrejme da nelegalne z refillu extrahovat, samotne patche nastrojov z refillu ale pouzivat mimo reasonu logiku nema...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 19 čer 2007 11:53

Dava: to sme minimalne dva :D

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 19 čer 2007 12:01

dava: ja tady na nikoho nemachruju, neni mi patnact, abych tady delal ramena, nemam to za potrebi.

refillviewer jsem mel "nainstalovanej" pred zhruba dvema roky. je to jedinej program krome reasonu, kterej vidi dovnitr refillu a jejich obsah z nich umi extrahovat - tudiz prolamuje rfl soubor! spousta lidi chce pouzivat obsah refillu jinde nez v reasonu a tenhle program to umoznuje. ze jsi tak hloupej a nechapes jak to funguje, mi nevadi, ale prosimte nedelej tady sceny.

pokud vim electromechanical refill jsou vysamplovany nejaky epiana, hammondky a tak.. samotny samply a presety pro sampler ti precte kontakt, nebo buhvijakej jinej sampler - coz je imho to nejdulezitejsi. to ze jinej software neumi cist dalsi typy souboru, ktery pouziva reason, ale nesouvisi s formatem rfl.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2007 12:03

bassline píše:Dava

Tak si urob poriadok v pojmoch...co vlastne chces ? Wav, rex, aiff sa zrejme da nelegalne z refillu extrahovat, samotne patche nastrojov z refillu ale pouzivat mimo reasonu logiku nema...
A jsme u toho. Napsal jsi [highlight=red]ZREJME[/highlight].Ten refillviewer to neumi.Proste je to furt uzavreny.neni to prolomeny a o tom cela diskuze je.
Kdyz mam Extreme sample converter tak ten umi skoro vse u fORMATU RFL.TO TAK NENI.
poradek v pojmech mam a ty se nauc pozorne cist.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2007 12:07

jen si stale myslim ze:
Bych se hadal , ze rfl precte i neco jinyho nez Reason.
Kontakt neco precte ale uplne rozebrat banku rfl. proste zatim nejde.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 19 čer 2007 12:12

biscuit píše:dava: ja tady na nikoho nemachruju, neni mi patnact, abych tady delal ramena, nemam to za potrebi.

refillviewer jsem mel "nainstalovanej" pred zhruba dvema roky. je to jedinej program krome reasonu, kterej vidi dovnitr refillu a jejich obsah z nich umi extrahovat - tudiz prolamuje rfl soubor! spousta lidi chce pouzivat obsah refillu jinde nez v reasonu a tenhle program to umoznuje. ze jsi tak hloupej a nechapes jak to funguje, mi nevadi, ale prosimte nedelej tady sceny.

pokud vim electromechanical refill jsou vysamplovany nejaky epiana, hammondky a tak.. samotny samply a presety pro sampler ti precte kontakt, nebo buhvijakej jinej sampler - coz je imho to nejdulezitejsi. to ze jinej software neumi cist dalsi typy souboru, ktery pouziva reason, ale nesouvisi s formatem rfl.
OK.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 19 čer 2007 12:15

pokial to nedokaze Awave alebo Chickensys Translator tak ja uz neviem.

http://www.chickensys.com/products/tran ... lable.html

Translator ma v tabulke Propellerheads Reason NN-XT + Combinator
ale neviem ci to berie priamo z refillu.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 19 čer 2007 12:26

Dava píše:jen si stale myslim ze:
Bych se hadal , ze rfl precte i neco jinyho nez Reason.
Kontakt neco precte ale uplne rozebrat banku rfl. proste zatim nejde.
Ale jako jo, mas pravdu, uplne rozebrat rfl. banku tady zatim nikdo neumi. I kdyz rek bych, ze panove z ruska jsou s refill viewerem na spravne ceste.

Jenom tu vsichi resime, proc by to nekdo delal? Na co jsou banky pro Substractor, Maelstrom, nebo Combinator patche mimo reason? Asi jako kdyby ti vadilo, ze reason neumi nacitat presety z tvych oblibenych VST pluginu a uniklo ti, ze nepodporuje VST pluginy.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 19 čer 2007 12:28

problem je, ze tu spousta lidi o necem mluvi, ale jiste to nevi. to potom bere vaznost i prispevkum autoru, kteri jsou o tom co pisi presvedceni.

nevim jestli vam pripadam jako nejakej debil, ale proste rikam, ze jsem s tim delal a fungovalo to! tahal jsem treba z hlavni banky reasonu nejaky perkusivni loopy a samply z banky pro redrum - normalne je ulozil volne na disk a potom pouzival v cubase. taky jsem poukazoval na to, ze je to dva roky z5 a ze se s tim props treba nejak poprali a nektery refilly uz jsou zase nedobitny - to nevim a zkouset to jenom kvuli tehle debate nehodlam.

dava: tak uz jsme snad oba vychladli.. peace

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 19 čer 2007 12:59

no ved refill, to je nejaky custom archivator suborov ako zip. propellerhead to pouzival este u Rebirtha s Modpackerom, vsetko si narval do jedneho adresara podla schemy zakladneho modu a on to potom spakoval. prepodkladam ze napriklad NNXT taha z toho refillu AIFF sample a jeden data subor. Obdoba TFMX editora na Amige, na ktorom zlozil Huelsbeck Turricana :)))
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 20 čer 2007 11:26

tak se musim omluvit .hlavne Biscuit sorry
vcera vecer jsem to poradne testoval a soubory pro Reason s priponou rfl.jdou rozbalit pomoci jiz zmineneho refillvieweru,kdy z toho vypadnou wav nedo aiff soubory +malej data soubor pro redrum,nn19,nn-xt,nebo soubory do rexe.data pro malstrom nebo napr.kombinator nevim.
soubory z nn19 nebo nn-xt jdou nadale prekonvertovat v Chicken translator na soubory do Battery nebo Kontaktu atd atd.Ty jsem nezkousel nemam NI kontakt.
Jeste jednou si posypu hlavu popelem a sorry.

Odpovědět