Vhodný formát/kodek na skladování samplů

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 04 lis 2007 19:33

SadLuck píše:hezké body.. ale moc chytrácké argumenty :) .. souhlasím, ale přeci jen k jedné části bodu 2 bych měl připomínku, kvůli které se tu vůbec ptám - mám docela množství samplů (ála "babička škrábe vidličkou do talíře a venku prší"), které nevyužívám denně, ale občas ano.. ovšem na to "občas" zabírají až moc prostoru... tak hledám levnější řešení, než je skříň plná 500 GB disků za 100 eur a praktičtější řešení, než je smazat a pak shánět na nějakém sample searchi

no co, prostě to asi narvu do 320 kbps Mp3 za pomoci LAME
Tramtara ratata ta :)
Jsem si myslel ze k tomu dojde a cely thread je viceme zbytecny, ale zase se nam tu sesli pekne nazory :)

MP3 rulez!!! Nejstarsi a nejrespektovanejsi celonarodni internetovy format pro zdileni zvuku.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 04 lis 2007 19:39

kexik píše:hmm... imho ti staci JEDEN taky disk. babiciek co skrabu po tanieri asi nepotrebujes 10tisic... ja samozrejme prezentujem svoj osobny nazor pochadzajuci z toho, ze som podobnym sposobom par rokov dozadu rozmyslal. dnes su vsetky babicky stastne na cintorine. ovsem to neznamena ze mam nutne pravdu
:) pravdu máš, ale to nic nemění na tom, že potřebuju uklidit disk a zmenšit složku SFX na co nejmenší rozměr v rámci poměru zabrané místo/užitečnost.. další disk už by mi totiž v bedně téměř znemožnil funkci předního nasávacího větráčku..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 04 lis 2007 19:44

SadLuck píše:
kexik píše:hmm... imho ti staci JEDEN taky disk. babiciek co skrabu po tanieri asi nepotrebujes 10tisic... ja samozrejme prezentujem svoj osobny nazor pochadzajuci z toho, ze som podobnym sposobom par rokov dozadu rozmyslal. dnes su vsetky babicky stastne na cintorine. ovsem to neznamena ze mam nutne pravdu
:) pravdu máš, ale to nic nemění na tom, že potřebuju uklidit disk a zmenšit složku SFX na co nejmenší rozměr v rámci poměru zabrané místo/užitečnost.. další disk už by mi totiž v bedně téměř znemožnil funkci předního nasávacího větráčku..
To bych ti pak jako kexik doporucil resit to externe, pomoci disku v hw usb skatuli :)

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 04 lis 2007 19:54

Acid Punk píše: To bych ti pak jako kexik doporucil resit to externe, pomoci disku v hw usb skatuli :)
#ZÍÍÍÍV#... ale já OPRAVDU chci jenom přehodit pár souborů do nějakého prostorově méně náročného formátu... :)
kexik píše:imho ti staci JEDEN taky disk. babiciek co skrabu po tanieri asi nepotrebujes 10tisic...
ale jo, chystám předválečné nouzové zásoby - co kdyby to všechno bouchlo :) to toho pak na netu moc nenajdu ;) a takhle se budu cítit zase o chloupek víc v bezpečí #UFFF#

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 04 lis 2007 20:04

SadLuck píše:
Acid Punk píše: To bych ti pak jako kexik doporucil resit to externe, pomoci disku v hw usb skatuli :)
#ZÍÍÍÍV#... ale já OPRAVDU chci jenom přehodit pár souborů do nějakého prostorově méně náročného formátu... :)
kexik píše:imho ti staci JEDEN taky disk. babiciek co skrabu po tanieri asi nepotrebujes 10tisic...
ale jo, chystám předválečné nouzové zásoby - co kdyby to všechno bouchlo :) to toho pak na netu moc nenajdu ;) a takhle se budu cítit zase o chloupek víc v bezpečí #UFFF#
A myslis ze valka bude? Nebylo by lepsi to archivovat na optickych mediich?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 21:33

sadluck : jak v tom postrannom browseri vyhladavas ? trebars ze chces prejazd auta , rychly , oldtimer .. to sa predsa neda ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 21:37

ja som inak vlozil 16 x 320GB diskov do noveho DAW .. a hned je slusny priestor na tie wavy ..

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 04 lis 2007 21:39

je tam find a smart find (nevim, jakej je rozdíl :) )... ale to nepoužívám, je to vcelku k ničemu (pokud samozřejmě neznáš přesný název souboru, nebo tak) .. na druhou stranu to mám docela rozřazeno po složkách..

navíc si myslím, že by mi ani jiný systém moc nepomohl, protože 90% SFX nemám pojmenováno :)

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 04 lis 2007 21:42

Pytkin píše:ja som inak vlozil 16 x 320GB diskov do noveho DAW .. a hned je slusny priestor na tie wavy ..
:shock: :shock: :shock: 5 TB ? to ujde, to ujde :) jo, to potom chápu že se wavy vejdou.. já mám 1,5 TB a samozřejmě nejen na DAW..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 21:43

sadluck : ale z track1_1 nevies co v nom vnutri je :)

ak pouzivas standardne databanky , tak tie uz su zmapovane .. tu si pozri trebars zoznam co obsahuje fxlibrary

http://www.fxlibrary.co.uk/cdlist.html

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 04 lis 2007 21:47

a to funguje jak? Moc to nechápu... ten list jsou přece normální komerční SFX kolekce od různých firem... FX library je soft kterej je rozpozná a indexuje, pokud je máš.. nebo co? Neříkej mi, že ten seznam tam je kolekce, kterou dostaneš při jeho zakoupení :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 21:49

sadluck : jasne .. kupis si SFX CDcka od firiem .. natiahnes na HD .. a ten program si ich sam najde (rozozna) .. potom si v nom vyhladavas , a ked najdes co chces , len chytis vlnu a hodis do nuenda .. a mas ho v projekte ..

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 04 lis 2007 21:52

.. a rozezná je i v mp3 ?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 04 lis 2007 22:16

SadLuck píše:
Pytkin píše:ja som inak vlozil 16 x 320GB diskov do noveho DAW .. a hned je slusny priestor na tie wavy ..
:shock: :shock: :shock: 5 TB ? to ujde, to ujde :) jo, to potom chápu že se wavy vejdou.. já mám 1,5 TB a samozřejmě nejen na DAW..
Wow! jak s 1 gb vubec muzu nahravat!

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 04 lis 2007 22:31

:) jo, taky si řikám jak je to vlastně směšný :) dřív jsem existoval se 40 Gb a moje hudební polovička pořád pracuje se 70 GB diskem a přitom má na svědomí 3/4 naší tvorby po stránce skladby... NAHRÁVAT na tom ale moc nejde.. a velké samplebanky... taky mají něco do sebe:)

Odpovědět