Vhodný formát/kodek na skladování samplů

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 04 lis 2007 22:44

SadLuck píše::) jo, taky si řikám jak je to vlastně směšný :) dřív jsem existoval se 40 Gb a moje hudební polovička pořád pracuje se 70 GB diskem a přitom má na svědomí 3/4 naší tvorby po stránce skladby... NAHRÁVAT na tom ale moc nejde.. a velké samplebanky... taky mají něco do sebe:)
Uf ze bych si to koupil pro ten pocit obrovske sample banky :)

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 04 lis 2007 23:03

Ano, jak řekl A.J.Rimmer: "Kam se hrabe sex!" :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 04 lis 2007 23:33

SadLuck píše:Ano, jak řekl A.J.Rimmer: "Kam se hrabe sex!" :)
Cha cha chahh ! :)
*smich*

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 23:35

sadluck : myslim ze by mohol vediet aj MP3 .. neskusal som to .. v studiu to pouzivame s wavmi ..

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 06 lis 2007 12:45

Tak jo, zkoumal jsem a došel jsem tam, kde jsem vlastně začal - 320 kbps mp3 za pomoci LAME 3.97 ... zbývá jeden dotaz - jakým softem provést onu hromadnou konverzi? Vždycky jsem to dělal pomocí Adobe Audition 1.5 , ale to mi nepřijde moc rychlé.. ikdyž na rychlost docela kašlu, hlavně kvalitu... koukal jsem i na některé free -foobar2000, frontend... nějaká doporučení?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2007 12:59

sadluck : hoci cim .. rychlost bude rovnaka , ked budes pouzivat ten isty kodek .. hlavne aby to bolo pre teba pohodlne .. ja pouzivam Audioactive production studio .. tam je zabudovany Fraunhofer ..

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 06 lis 2007 13:03

právě nějak nic pohodlného s rozumným interfacem nemůžu najít :-/

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 06 lis 2007 13:04

audition hlavně zpomaluje tím, že všechno graficky loaduje

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 lis 2007 13:07

pouzivam winamp... nastavis mu ako output plugin nejaky mp3 writer (idealne frontend plugin pre lame), nastavis ho, zadas cestu, a potom len nasypavas subory z disku do playlistu a winamp namiesto prehravania po stlaceni play enkoduje. so vsetkymi softami to trva rovnako.
druha prijemna moznost, pokial mas wavelab, pouzi interny batch procesor, v nom sa da nastavit uplne vsetko

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 lis 2007 13:13


Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 06 lis 2007 13:19

fova píše:Ja pouzivam Cdex:

http://www.mp3-converter.com/cdex.htm
ha, přesně na téhle stránce jsem si četl celou teorii mp3 :) zkusim ho

Batch ve WaveLabu se mi kdysi velmi zalíbil, fungoval brilantně, jasně, s perfektní možností nastavení... podporuje ale "nový" Lame? Wavelab měl, tuším, kodeky v sobě, nepoužíval ty normálně nainstalované.. nebo se pletu?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 lis 2007 16:46

wavelab ma v sebe fraunhofer a v nastaveni high quality je to slusne... lame je ovsem lepsi; wavelab vie pouzivat lame, ovsem bez moznosti ovplyvnit tagy, ktorymi sa lame ovlada... prave preto pouzivam ten winamp
dalsia moznost co ma napada je exact audio copy, ten ma rovno predkonfigurovany ten najlepsi rezim pre lame. osobne mi nesedi ovladanie, ale tebe mozno bude

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 06 lis 2007 16:50

nakonec jedu tím CDexem, nepodporuje dvoujadra, ale da se spustit dvakrát :) ... v detailní nastavení MP3 se stejně moc nevyznám - zvolil jsem jsem Very High Quality a 320 kbps bitrate, už konvertuju :)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 lis 2007 19:48

Ja jsem s nim velmi spokojeny. Intuitivni jednoduche ovladani.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 06 lis 2007 19:56

jo, to jo a hlavně podporuje zachování struktury složek, což je super. Jedinou nevýhodou, kterou jsem stačil vypozorovat je, že při nastavování v options pravidelně padá (resp. při jejich potvrzování) .. nastavení se ale kupodivu uloží :)

Jinak mám pocit, že by to chtělo novej comp :D ... čekat několik minut na převod pár giga wavů do mp3 .. tsss.. :).. ale už se mi to tu hezky uklízí..

Odpovědět