VIRUS TI (B,C) a zvukove moznosti, aneb jak ho vykolejit

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

VIRUS TI (B,C) a zvukove moznosti, aneb jak ho vykolejit

Příspěvek od Neural_I » 02 lis 2006 11:32

koho bavi experimentovani tak sem s ukazkama, sam se budu snazit zmenit nazor na proflaklost vajrusovskyho zvuku

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 02 lis 2006 11:35

sakra chyba v nazvu, nemuzete to nekdo prosim opravit sem lama

"VIRUS TI(B,C) a zvukove moznosti, aneb jak ho vykolejit"

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

FFoxX patche

Příspěvek od FFoxX » 12 led 2007 13:12

Tak jsem se konečně rozhoupal ke zveřejnění pár mejch patchů pro Virus TI. Některý jsou vylepšený presety, většina z nich je ale naprogramována od initu. Některý jsou jenom základy, jiný jsou dovychytaný, radim si s nima pořádně pohrát a dycky zkusit co udělá modulační kolečko. Stáhnout je můžete odsud: FFoxXovy patche
Budu je ještě postupně updatovat.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 12 led 2007 13:29

sakra, nemuzes mi to prosim te hodit na majl nejde mi to stahnout (mame blok na vsechny hudebni a filmovy formaty) nebo prejmenovat na zip. diky moc
dyztak ten mail
p.homola@aedproject.cz

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 12 led 2007 13:32

audio demo by z toho neslo urobit? ...nech sa pokochaju aj ti co vira doma nemaju :P

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 12 led 2007 13:55

cau kucí, taky se pridam se svym Béčkem :) a poslu nejaky ukazky toho co sem vyloudil :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 12 led 2007 14:04

bassline: ja ti neco naflakam a poslu az bude chvilka neboj 8)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 12 úno 2007 10:03

Todle virus nijak nevykolejuje.. zakladni saw leady. Poslu jeste neco, co je trosku jinaci a za cim byste treba virus tolik nehledali. Jinak je to Virus B pult.
www.crashdjteam.com/promo/SoundBank_by_TC.mp3

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 17 bře 2007 11:52

Musím se svěřit s názorem - poprvé na delší dobu jsem si vyzkoušel vira. Koupil jsem Virus Classic rack (jasně, slabší verzi už jsem si nemohl vymyslet:-)) a zajímalo mě, jak se popere s nároky na konkrétní a barevný zvuk.
První pocit - aliasing, ve spoustě zvuků bylo hnusně digitální zkreslení, to co jsem kdysi vytýkal OB12 se zde objevovalo v míře mnohem větší. Druhý pocit - vestavěné efekty jsou šílené, bez nich to hraje o kus lépe.
OK, to není až tak překvapující. A snažil jsem se ho přidat do již připravené kompozice s mým ostatním gearem. Hrůza, nemožné, jakýkoliv zvuk z Neptunu, Andy, TX802 nebo čehokoliv dalšího odkazoval Virus na propadliště dějin. Když jsem začal track čistě s Virem a předtím neposlouchal nic jinýho, asi bych zvuk nějak akceptoval, ovšem přímý srovnání s kamarády v racku vždycky dopadlo pro něj zle. Měkký, nekonkrétní zvuk, nezajímavý, bez živosti, nuda kam se podíváš. Editací se dalo dostat trochu dál, ale pořád pěkný kus od použitelnosti.

Tak nevím. Těšil jsem se, že si ho užiju, že se mi bude hodit, ale týden s ním úplně stačil. Už má jiného majitele, s jeho Rolandem JV hrál zase úplně královsky (mezi slepými jednooký králem:-)). Možná si někdy zkusím TI, abych slyšel, jak daleko je Access na cestě k HUDEBNÍMU NÁSTROJI nebo stále produkuje jenom generátor beztvarých nul a jedniček jako předchůdci (a nejde o features, ale o to, co je slyšet...).

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 17 bře 2007 14:05

bodyia: muzeme se domluvit ;) ticko je urcite nekde jinde, ale porad je to digitalni syntak. ja vubec nechapu to oznaceni va (i kdyz ticko uz to nikde napsany nema..), treba minimonsta vst mi prijde daleko vic va :)

Mathias
Příspěvky: 8
Registrován: 12 bře 2007 17:33

Příspěvek od Mathias » 17 bře 2007 14:15

bodyia: ale simtě...stačí s nim umět dělat 8)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 17 bře 2007 20:39

bodyia: zalezi na co to chces.. jestli od toho cekas nejaky vyslovene analog zvuk tak to asi ne-e, ale uzce zamereno na elektronickou muziku je vice nez vyuzitelny.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 17 bře 2007 20:57

Analogovej zvuk jsem z toho nečekal ani nechtěl, od toho mám jiný věci, těšil jsem se na něco novýho, co prostě bude hrát a nebude mě to obtěžovat pískáním a nudou.
Spousta ryzích digitálů hraje výtečně, třeba K5000 nebo stará dobrá DX7, Casio VZ nebo K-řada od Kurzweilu, z novějších třeba Nord Modular G2. Ale tu kvalitu jsem u Vira nenašel, stejně jako jsem nenašel jedinej důvod, proč ho používat. Pro mě spolu s DrumStationem největší zklamání za poslední rok.
Nicméně určitě záleží na tvorbě, potřebě konkrétních presetů v závislosti na stylu, kde se příliš nehlední plnost a kvalitu zvuku; tohle je takovej fast-food, leckoho to nasytí, ale živiny nedodá:-) - IMHO.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 18 bře 2007 10:46

bodyia píše:Analogovej zvuk jsem z toho nečekal ani nechtěl, od toho mám jiný věci, těšil jsem se na něco novýho, co prostě bude hrát a nebude mě to obtěžovat pískáním a nudou.
Spousta ryzích digitálů hraje výtečně, třeba K5000 nebo stará dobrá DX7, Casio VZ nebo K-řada od Kurzweilu, z novějších třeba Nord Modular G2. Ale tu kvalitu jsem u Vira nenašel, stejně jako jsem nenašel jedinej důvod, proč ho používat. Pro mě spolu s DrumStationem největší zklamání za poslední rok.
Nicméně určitě záleží na tvorbě, potřebě konkrétních presetů v závislosti na stylu, kde se příliš nehlední plnost a kvalitu zvuku; tohle je takovej fast-food, leckoho to nasytí, ale živiny nedodá:-) - IMHO.
ono je to dano i jistou lidskou omezenosti. Např. je řada interpretů vysoce postavenych, co maj pro tebe srackovy sound, ale kdyz chces neco dostat na stejny label tak se to charakteristikou musi blizit. Jen jedna mala poznamka - tys rikal Virus Classic rack tzn. to nejnizsi - to jsem neslysel takze nevim. Kazdopadne Bcko pult, co mam tak treba naproti kurzweilu K2000 V2 hraje. Zvuky z kurze znej jak general midi treba ty piana. Jediny, co ocenuji jsou smycce. Synteza je celkem neprehledne programovatelna, coz povazuju za obrovske minus. (zas je kurz workstation a ma daleko sirsi moznosti .. sampler boardy kompozice tracku apod.) Tot muj nazor.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 18 bře 2007 13:13

musim sa vam priznat s jednou vecou.. ja som som bol roky nadrzany na virus ako panic na sex teraz, ked mam G2 Engine uz par dni a este mam pozicany virusC tak cim viac to porovnavam tym viac u mna G2 Engine nad Virusom vitazi.. stale viac som nakloneny tomu ze casom ku G2-jke a microQ dokupim este nejaky slusny analog na basy a leady (mam vyhliadnute Pulse:)) budem mat vystarane :)

kazdopadne skusim na Ccku natocit nejaky neobvykly zvuk a ked sa podari pastnem sem :)

sorry za OT :)

Odpovědět