Zdravim vsechny audiozonaky!
Rad bych Vas poprosil o nejake rady a pomoc s vyberem novych komponent. Doted pracuji na ntb Toshiba s i7, jako DAW vyuzivam CUBASE 5, mikrofon mam AKG perceprion 220, midi kontroler Axiom 61, "zvukovku" od M-audia Fast track pro, predzesilovac VTB1 od PS a Geniusy jako zvukovy vystup, jinak to ani nazvat nemuzu, zkratka tezkej low end, nic extra, vim. Nicmene jsem zjistil ze me produkovani opravdu bavi a rad bych tento setup obmenil.
Na uvod napisu jakemu druhu tvorby se venuji, aby jste mi mohli vhodne poradit. Tvorim predevsim elektorniku- tzn. tanecni hudbu, obcas hip hop, pop - ruzne experimentuji, rozhodne se nechystam nahravat, kapely, nebo smyccova kvarteta. Ale rad bych urcite nahraval obcas kytaru a pokud mozno co nejkvalitneji zpev.Takze si prozacatek urcite vystacim s kontrolerem a balikem VStcek.
Ted tedy konkretne k mym pozadavkum:
Nejdulezitejsi veci je fakt, ze bych si rad koupil 13 Macbook pro (I5, 2.3 GHz - http://www.alza.cz/apple-macbook-pro-13-cz-d224866.htm ), jelikoz me neustale padani systemu a caste bagy velmi vycerpava...neni to zkratka tvurci cinnost, ale boj :/.... Proto tohle rozhodnuti. Doma bych mel Mbook propojenej s monitorem a kdybych chtel pracovat mimo domov, muzu pracovat na nem, coz je mi sympaticke.... Rad bych se teda zeptal Vas nekterych, jiz zkusenych uzivatelu Macu, zdali je neco na co bych si mel davat pozor ? Zda-li budu necim limotovan oproti Windows ? At uz konektivitou komponent, nebo cimkoliv jinym, pripadne zda-li mi tato konfigurace bude stacit? Diky za postrehy...
Dale bych chtel prodat zvukovou kartu mikrofon i ten malej predzesilovac a misto toho koupit kvalitnejsi kartu uz s lepsimi integrovanymi predzesilovaci a nejaky lepsi kondenzatorovy mikrofon. Projizdel jsem topicy co tu jsou, tykajicich se tohoto tematu, ale popravde mi z toho zadny jasny kandidat nevysel. potom potrebuji monitory, ale to je v podstate to same jen v bledemodrem... :/ Nejde mi jen o nove veci, klidne sahnu po vecech z druhe ruky, kdyby mel nekdo nejaky zajimavy tip! Axioma pro (puvodni model) hodlam prodat a koupit si misto nej Akai MPK49, nevyuziju 61 klaves... je to pro mne zbytecny luxus, pro klavirni hru totiz sejne vyuzivam yamahu P90, a to mi staci.
Na mikrofon bych tedy odlozil cca 10.000 ,-
Zvukovova karta taky 10.000 ,-
monitory 12.000,-
jeste neco ??
Rad bych si uz zaridilstudio na "profesionalnejsi" urovni - tady v pozadavcich na zanr, kteremu se venuji, takze pokud by jste meli pocit, ze by jste mi napriklad doporucili mokrofon,nebo kartu, ktery/a je drazsi, ale bude to znat na kvalite a splni to moje ocekavani, tak poradte. Radeji si pockam a koupim si to pozdeji pokud by to melo byt vyrazne lepsi. Pripadne jiny hardware, ktery by mel byt nezbytny pro muj druh tvrorby.
Vsem ochotnym predem dekuji za rady!