Domací studio / přechod na Apple

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od wire » 14 led 2012 11:34

Mitch píše:Mohl by mi tedy ještě někdo poradit? Nějaké alternativnější řešení oproti Apogee one a tomu na co jse mse ptal ? Případně zodpovědět moje otázky týkající se Macu?

Díky
Můj mac teda zda se zadnej problem s ctenim ani zapisem na NTFS disk nema, ale vetsi nez 4GB soubory jsem nezkousel...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2012 12:51

mac nevie zapisovat na NTFS disk .. musis si kupit a doisntalovat software na to .. FAT32 zapisovat vie .. Ale tam sa neda dat vacsi file ako 4G ..

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Mitch » 14 led 2012 13:09

Takže to řešení má....to jsem rád. Co se týká te zvukové karty, bude nějaká z karet značky focusrite lepší než Fast track pro + SP VTB1 ? Případě jaká? Je lepší uvažovat o firewire nebo o USB ? Ještě se chci zeptat k té konfikuraci toho Macbooku pro, který mám v úmyslu koupit, zda- li je pro mé účely dostačující?
A našla by se ještě nějaká levnější varianta monitorů, než již zmiňované KRK VXT6 za cca 20 000,- . Díky, jen se ptám...

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od STi » 14 led 2012 13:48

NTFS soft kupovat nemusis, NTFS-3G je zadarmo a funkcne
Apogee one je dobra volba, urcite lepsia ako focusrite
nic lacnejsie ako VXT6 sa ti neoplati kupovat, jedine este ak tak VXT4, ale tie su prilis male
FB | SC | T

Uživatelský avatar
Fukki
Příspěvky: 20
Registrován: 15 kvě 2011 10:41

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Fukki » 14 led 2012 14:02

Mám maca+logic teprv chvíli, ještě jsem ho pořádně neotestoval. zatím se mi zatížení cpu pohybuje průměrně kolem 30%. konfiguraci mám cca stejnou (i5 dual core).. mně to teď stačí, Logic 9 šlape obstojně a jestli to stíhat nebude, já už se s tím nějak vypořádám… IMHO na tvé účely to bude dostačující.. ale z druhé stránky pohledu, nic není nikdy dostačující :D nároky na HW pořád rostou, že :) ale zas co vím, tak spousta lidí na macích dělá na dualcore a nestěžují si, asi je to individuální..

Focusrite jsem neměl, ale uvažoval jsem o ní. projdi si diskuze, něco se tady o nich psalo. co jsem četl tak mi z toho vyšlo, že jsou v podstatě lepší než fastrack. ale nemohu mluvit za sebe.. to je jak jedna bába povídala :D ale za mně, určitě apogee je mnohem lepší volba!

osobně by mne taky zajímalo, jak si stojí monitory třeba tyto KRK RP 6 G2 oproti těm VXTéčkům, jelikož moje tesla vintidž hrají sice parádně :D ale chtělo by to monitory co si budeme povídat..

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Mitch » 14 led 2012 15:48

Má někdo s APOGEE one, nebo duet vlastní zkušenosti? Nebo s Apogee MiC ?? Pytkin mě celkem nasadil brouka do hlavy....výpadá to fakt dobře...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2012 16:31

Fukki píše:
osobně by mne taky zajímalo, jak si stojí monitory třeba tyto KRK RP 6 G2 oproti těm VXTéčkům,
zrovna tieto dva par sme porovnavali v A/B prepinani .. Nenormalny rozdiel to je .. RP6G2 je akoby si pocuval mono nahravku a ked prepnes na VXT, tak je to zrazu akoby to bolo stereo .. tak funguje predo/zadny priestor .. pri RP proste vsetko hraje pred tebou v jednej rovine .. a pri VXT zrazu pocujes , ze nieco hraje vpredu a nieco vzadu .. este viac je to pocut , ked sa postavis vedla monitorov .. tak je to absolutne drasticke .. na RP6 hralo vsetko co som si pustav viac menej OK .. na VXT bolo zrazu pocut , co je zmiesane dobre , a co zle .. Teda vacsina veci bola zmiesana zle :) Rep. Hrali tie nahravky zle .. Hlavne starsie veci som pocuval ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2012 16:32

Mitch : instaloval som kamaratovi na Imac Logic 9 a Mal tam apogee MIC .. prislo mi to super zariadenie za super cenu .. Ale moc som nemal cas to skusat .. Takze ako hraje ten zabudovany mikrak , uplne presne neviem .. Ale ma to super cenu , si myslim ..

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Vrzalík » 14 led 2012 16:35

Apogee One mám, dobrá volba, pokud člověku stačí ten jeden vstup. Na kvalitu si nestěžuju. Ten mikrák mě taky mile překvapil. Používám ji s Logicem 9. Teď ale pořizuji rme Babyface. Tak ji budu zřejmě prodávat ( měl bych představu, tak za 3500,- i s držákem).

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Mitch » 14 led 2012 16:50

No na tu babyface jsem slysel taky samou chvalu....i na disku to v kratke prezentaci velmi vychvalili, ale nevim do jake miry je to pravda a do jake miry je to marketing... je mozne do babyface nahravat napriklad kytaru i vokal zaroven? Jak je to vlastne presne resene? Taky me celkem zaujala....r.m.e je pry fakt kvalita. A z toho tradicnejsiho pristupu tzn. preamp a mikrofon by jste mi neco oporucili ?? Pisu na telefonu, takze se omlouvam za preslapy....

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Vrzalík » 14 led 2012 16:57

Mitch píše:je mozne do babyface nahravat napriklad kytaru i vokal zaroven?
Je.

Já jsem dal přednost babyface před duetem 2, že ji lze připojit i na PC a dále lze např. připojit i externí převodník. To byly mé hlavní důvody.

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od akusobick » 14 led 2012 18:05

Pokud chceš Mac, tak Apogee je ideální volba - ovládání je integrované přímo v Logic a ten převodník je za ty prachy fakt slušnej - mám Duet a spokojenost.

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Mitch » 14 led 2012 20:33

Ok, budu teda asi přemýšlet mezi apogee a babyface. A co ten mikrofon? Poradí někdo zkušený? Nějaký "univerzální" mikrofon, který už bude produkovat nějaký slušný zvuk?

A nevíte náhodou jestli tu na audiozone není nějaký profi producent taneční hudby? Případně zda-li nevíte o někom, kdo by pořádal kurzy týkající se studiové práce, např. s Cubase + mix a mastering? Už se s ním učím poměrně dlouho, ale stále mnohdy tápu. Rád bych se od někoho i naučil běžnější věci, jako například založení a vedení hudební knihovny, práce se soubory, struktura práce atd... Abych tvořil více koncepčněji, mám rád pořádek. DÍKY ZA TIPY!!! Byl jsem na nějakých workshopech od Deccartu, ale to bylo na ableton live a v rámci toho byla i přednáška Borise Carlofa na téma mix a mastering, ale nějak jsem si z toho mnoho neodnesl :/ Hrozně rád bych se třeba zůčastnil nějaké studiové práce, abych se něco přiučil, ale to je asi nesmysl mám dojem takováhle představa.... nicméně kdyby tu někdo takový ochotný byl, byl bych moc rád! Vážně mě produkování chytlo a chtěl bych se v tomto oboru zdokonalit...

Uživatelský avatar
Fukki
Příspěvky: 20
Registrován: 15 kvě 2011 10:41

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Fukki » 14 led 2012 20:53

Pytkin: díky moc za odpověď!!! naprosto parádní porovnání! člověk si hned udělá jasno.. rozdíl je tedy podstatný, v tom případě ještě počkám a půjdu pak do VXT, to fakt jinak nemá smysl.. navíc jasný faktor je to, že ti to na těch levnějších připadalo OK, ale na VXT jsi rázem slyšel nedostatky.. asi jako když jsem dělal původně na jedněch sluchátkách a pak si pořídil Beyerdynamic DT770 PRO a to co jsem slyšel pak … :shock: :oops: :mrgreen:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domací studio / přechod na Apple

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2012 22:27

Fukki : ale netreba zabudat , ze tie VXT stoja priblizne 2x ako tie RP ..Takze by bolo divne , keby hrali rovnako .. Ale proste rozdiel je vazne pocut , nech si pustis hocijaku hudbu a prepnes z jednych na druhe .. Nehovorim ze RP seria je zla .. ale proste VXT je daleko lepsia .. A cenovo VXT je podla mna stale este v normalnych cenach .. takze ak mas moznost , tak radsej dosetri , a kup VXT .. urcite bude spokojny ..

Odpovědět