Ableton Live 8
Re: Ableton Live 8
Mam Ableton 8.0.4 fici mi to na Quad Core 2.8Ghz uplne super, lepsie ako ver. 7. S latenciou problem nie je. Robi sa mi s 8-ckou sviznejsie, takisto HW mi nerobi problem ovladat. Jedine co ma fakt ze serie, sporadicky (raz za mesiac) sa stane "Runtime Error" ked bezim pod Win. A 3x sa mi pod Leopardom 10.5.7 stalo ze proste si makeujem makeujem a drb, spadol uplne...
Hmm, s tim padanim z niceho nic se mi to stavalo taky, ale nastesti recovery mod co maji mi pokazde vratil projekt kam mel. Pod leopardem zkusim tedka a uvidime 

Se stabilitou jsem mel u Abletonu 8 taky problemy, hlavne pri pouziti jednoho VSTcka ve vic stopach. Mozna nekomu pomuze reseni ktery jsem nakonec nasel - bud udelat ve VST slozce vic verzi pouzityho pluginu, nebo v Abletonu v options vypnout podporu vicejadrovych procesoru. Jedu na C2D + win7 + asio4all a po teto "uprave" ani jedno seknuti
... Co se tyce Abletonu, tak musim rict, ze mi tenhle soft perfekte sedl - po x letech se vracim k tvorbe a i kdyz jsem mel nejaky zaklady z Cubase, tak Ableton asi vyhraje. Pouzivam vylozene VST nastroje a jednoduchost Abletonu, rychle prirazeni midi kontroleru k cemukoliv a dalsi drobnosti se mi zatim zdaji byt idelani.

- ReaktoplazmAR
..no ja momentalne robím v Live 6 a všetko mi šlape ako po masle (podla mna genialny daw, nič iné mi tak nesadlo), cpu dostanem nad 40% len ked to simulujem... chcem teraz kúpit 8 a som v pomykove z tých negatívnych ohlasov, úplne by mi stačila aj tá 6, ale je to posledný "pirát" v mojej dielny a rád by som ho zlegalizoval..
moje otázky sú:
- ked otestujem 8 demo a bude šlapat dobre, znamená to že plná verzia bude šlapat presne tak isto ?
- ked kúpim 8 a budú problémy.. je downgrade legálny ?
- nemám radšej kúpit 7 ? 6 sa už asi nedá kúpit nikde..
moje otázky sú:
- ked otestujem 8 demo a bude šlapat dobre, znamená to že plná verzia bude šlapat presne tak isto ?
a mas mac? lebo poshookova reakcia sa imo tyka len macuReaktoplazmAR píše:..no ja momentalne robím v Live 6 a všetko mi šlape ako po masle (podla mna genialny daw, nič iné mi tak nesadlo), cpu dostanem nad 40% len ked to simulujem... chcem teraz kúpit 8 a som v pomykove z tých negatívnych ohlasov, úplne by mi stačila aj tá 6, ale je to posledný "pirát" v mojej dielny a rád by som ho zlegalizoval..
moje otázky sú:
- ReaktoplazmAR
to som si všimol že Poshook používa mac, ale neg. reakcie (nie len tu ale aj inde) som si všimol aj v spojitosti s win..
Reaktorplazma: no zrovna rozdil mezi verzi 6 a 7 je co se tyce kvlaity zvuku docela vyraznej ve prospech 7. Zatim taky ficim na verzi ´7 a vzhledem k tomu jak funguje 8, tak asi jeste nejaky cas na 7 vydrzim.
-
Exluzivni ukazka pripravovaneho doplnku Max for Live: http://www.xlr8r.com/tv/123 (snad to tady jeste neni).