stretnutie 1.2.2008 u Huberta

Informace o vašich akcích a koncertech
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 21:52

hubert : nabuduce si musim testnut tie bicie co tam mas.. tie vyzeraju celkom fajn.. je pekne ze posobia ako real a su pritom elektricke.. pekne to vymysleli

UPDATE:
tento stojan mate alebo je to len teraz novinka z NAMM'08? konecne stojan ktory posobi ze sa nebude klepat aj dobre navrhnuty pre stolicku a nohy ze pod klavesom nic nezavadzia...
http://www.roland.com/products/en/KS-G8/index.html

Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2008 23:03

EXCOM píše:pytkin : asi som inak nasiel odpoved na tvoje "naco je mat tolko klavesov"...
O tom niet ziadnych pochyb .. Dajme si stretnutie u kayka , aj tak som chcel ist pozriet ten prophet .. A pochopis ze kazdy syntak je uplne iny a treba ho mat :) .. Ale vcera som ti daval inu otazku .. naco je dobre mat viac kusov z jedneho syntaku .. V tvohom pripade EX5 + 2x EX5 modul .. K tomu si hovoril ze este uvazujes o EX5 normalnej .. To mi pride uchylne .. O tom ze hirli ma doma 4 ci 5 fender pian .. to su zase ine uchylky .. to tu rozoberat nemusime :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 23:25

pytkin : no nebudes verit, ale jedneho casu som rozmyslal 16xEX5r :) a co rack modul to jeden midi track :) no a k tej EX5, ja mam striebornu, ale bral by som aj klasicku modru :) ale na to tazko cosi povedat, to je ako tych "4 ci 5 denfer pian" :)

inak pozret ten Prophet ku Kaykovi nie je zas az tak blby napad 8)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2008 23:41

EXCOM : Tak to uz je totalna uchylka :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

VOiCE vs PERFORMANCE

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 23:53

pytkin : ale samozrejme ma to odovodnenie preco prave tie 2xEX5r.. totiz,... v Performance sa mi robilo zle na EX5 lebo ak som nasiel nejake dva dobre zvuky(vo VOICE rezime ) a chcel som ich pouzit do PERFORMANCE.. tak velmi casto sa stavalo ze na full efekt ten jeden VOICE pouzival full kapacitu EX5 a kedze sa takto dva zvuky stretli v PERFORMANCE tak vznikol konflikt kto bude pouzivat DSP jednotku... a bol pruser na svete.. cize ti vyhlasil ze DSP ma rezervovany iny zvuk v PERFORMANCE mode... tak bud si ho linkol z toho co uz bol na ten co si pridal ale zas tym stratil charakter.. cize som nedokazal nabalit VOICE zvuky ake som chcel do PERFORMANCE bez rozmyslu.. proste si si to musel ustrazit.. no a mna stale toto brutalne sralo, ze tam mam 16 channels ale som limitovany takouto( aspon pre mna chujovinou ).. tak vtedy ma napadlo mat 16xEX5r a pracovat nie v PERFORMANCE ale vsetky pojdu vo VOICE rezime a co trak tak to EX5r modul na plny kotol pre ten jeden voice.. dufam ze si vies predstavit co mam teraz na mysli...

no a preto som si zadovazil aj tie 2xEX5r aby som tento problem v performance neriesil ale proste si len zavolal VOICE banku a mal pokoj... cize co track v sequencery, to jeden modul v racku.. ano, da sa to spravit co je najlepsie aj cez PERFORMACNE aranzman a v podstate sa to da aj teraz ze tam narutujes dalsie moduly, ale na to uz mam sequencer co to riesi na pc alebo by toto riesil prave QY700...

tak pretoto je mat dobre 2 a viac rovnakych synthov :)

btw. raz som niekde nasiel ako mal typek 8xAKAIS5000 v racku.. myslim ze prave koli takemuto daco to mal poriesenie, aby len navolil voice a narutoval ho na konkretny MIDI channel a neriesil performance...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2008 00:29

EXCOM : Jasne .. chapem .. k tomu ti poviem len to , ze do DAW by si mal nahravat zvuky bez efektov a zaradovat efekty az pri miesani .. inak preto su dobre analogy stare .. ze nemaju efekty .. nakrutis si najlepsi zvuk bez efektu a potom pri mixazi ho este vylepsis efektami ..

8x AKAI mal kvoli polyfonii a vystupom si myslim ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 úno 2008 01:00

pytkin : inak ano, takto to presne zamyslam potom aj riesit, nahravat len surovy neefektovany zvuk a robim si presety efektove priamo na AW, aby to mal viac felxibilnejsie pri mixovani...

s tou polyfoniou ma to nenapadlo..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 úno 2008 01:09

Pytkin píše:do DAW by si mal nahravat zvuky bez efektov a zaradovat efekty az pri miesani
ja by som to takto robit nemohol. mne sa pacia syntaky a ich zvuky spolu s efektami... tie efekty sa potom tazko nahradzaju niecim inym... robim to tak, ze to nahravam aj s efektami, ale ak ide o nejaky velky hall alebo nieco co sa moze byt tak s tym sa pohram.. ale uplne bez efektov nie...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 úno 2008 01:11

dano : ale ty mozes v DAW spravit efekt pre ten input ktory leze z toho syntaku.. cize ti efekt ide priamo von z monitorov ale je oddeleny od samotneho wavu respektive signalu ktory ide z modulu.. cize to je dopohody, ale zvuk nemas degradovany potom v nahravke ked ho recordnes do DAWu.. potom s nim mozes dalej robit.. ono to ma svoj zmysel... projekt maz ulozeny ked ho recordnes bez efektov v DAWe a potom pri mixazi to mozes este doladit, alebo uplne zmenit ten efekt...

samozrejme ked robis efekty na synthoch, tak spravis uz len downmix a je to...

ten disk sa ti podarilo zapojit?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2008 14:23

dano : Ale zase pri mixazi ti tie efekty mozu vadit a uz ich nedas prec ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 úno 2008 14:45

pytkin : jasne stym suhlasim.. preto to robim individualne od zvuku... a hhlavne pri reverboch sa snazim pouzit jeden na cely mix a pustat do neho zvuky v rozlicnych pomeroch. potom sa to tak nebije.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 03 úno 2008 14:58

Jeste neni vubec spatna metoda nahrat ze syntu od kazdeho zvuku vzdycky dve stopy - jedna 100% cisty signal, druha 100% wet reverb tehoz zvuku a pomery upravovat v DAW.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 úno 2008 15:42

peteness píše:Jeste neni vubec spatna metoda nahrat ze syntu od kazdeho zvuku vzdycky dve stopy - jedna 100% cisty signal, druha 100% wet reverb tehoz zvuku a pomery upravovat v DAW.
presne takto som to mal na mysli.. AW ma este jednu vyhodu ze na kazdu stopu ma dalsich 8 virtualnych... co mas 16x8 stop...
a tiez je fajn si nechat zvuk cisty a potom nanho len aplikovat efekt bud z DAW alebo ho linknut na modul z ktoreho vychadza...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 úno 2008 22:30

hubert : asi si skocim k tebe cez tyzden pozret lepsie toho V-Synhta GT.. mam si priniest aj sluchatka? :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2008 23:11

Excom : co manzelka na to ?

Odpovědět