Delta 1010LT & PowerMac G4/400
teda neviem, s mac mam skusenost=O ale pokial je ku karte pre Tvoj OS driver, tak to uz s nahravacim SW nema nic spolocne, ci blbost pisem ?renad píše:Presne tak nejak si to prestavujem aj ja.
Ešte ide o to aby Logic spoznal Deltu 1010 LT, aby ja som spoznal Logic a je vymaľované.
Existuje kdesi na webe nejaký návod na správne nastavenie Logicu - až mám čo študovať, kým mi príde tá zvukovka.
inak zase - neviem ako Logic, ale pri vsetkych ostatnych multitrackoch sa v preferencis povedalo, ze ktore zvukove zariadenie ma pracovat a na stopach sa samostatne iba ponavoluju konretne inputy / outputy pouzivaneho zvukoveho zariadenia. to je cele ponastavovanie pracovneho prostredia...
Pretože na macku robím X rokov. Po PC nejako netúžim.
Ja z toho nahrávania nejdem a nechcem robiť kovbojku.
Proste PowerMac G4 mám voľný (nahradil som ho Macbookom Santa Rosa), bude v skúšobni - a my si nahráme čo chceme, kedy chceme, ako chceme.
Úpravy trackov a záverečný mastering si môžem robiť buď na Macmini 2.0GHz alebo na tom Macbooku 2,2 GHz/4 GB RAM.
Inak bicie cez MIDI - akurát som volal bubeníkovi, MIDI na nich je.
Ako na bicie cez MIDI ?
PS: miesto činu - Žilina
Ja z toho nahrávania nejdem a nechcem robiť kovbojku.
Proste PowerMac G4 mám voľný (nahradil som ho Macbookom Santa Rosa), bude v skúšobni - a my si nahráme čo chceme, kedy chceme, ako chceme.
Úpravy trackov a záverečný mastering si môžem robiť buď na Macmini 2.0GHz alebo na tom Macbooku 2,2 GHz/4 GB RAM.
Inak bicie cez MIDI - akurát som volal bubeníkovi, MIDI na nich je.
Ako na bicie cez MIDI ?
PS: miesto činu - Žilina
renad : jasne .. s mackom to chapem .. len sa obavam ze vykon nebude nic moc .. Kdezto niekto v kapele moze mat doma vykonne PC .. 2-3GHz .. OK . Ak mas vykonny macbook , tak to je ina kava .. to by mohlo byt OK ..
Bicie cez midi .. Bubenik bude normalne hrat .. a ty nahravas len MIDI to co hra .. cize naraz mozes nahrat kompletne bicie (midi) + 8 analogovych stop do logicku .. bicie si potom jednoducho zhras v dalsom kroku .. ak bici modul nema viac vystupov , vies si takto natiahnut bicie aj postupne cez stereo vystup tak , ze v logicku budes mat kazdy bubon zvlast .. to je najvhodnejsie na mixaz ..
Bicie cez midi .. Bubenik bude normalne hrat .. a ty nahravas len MIDI to co hra .. cize naraz mozes nahrat kompletne bicie (midi) + 8 analogovych stop do logicku .. bicie si potom jednoducho zhras v dalsom kroku .. ak bici modul nema viac vystupov , vies si takto natiahnut bicie aj postupne cez stereo vystup tak , ze v logicku budes mat kazdy bubon zvlast .. to je najvhodnejsie na mixaz ..
Tie bicie majú výstup ako som už spomínal - čo bubon, činela - to svoj "JACK".
Táto hromada káblov potom ide do procesora, kde si bubeník vyberá svoje programy, farby, bla bla bla ...
Ale terazky, keď sa dajú bicie stiahnuť cez MIDI + zostane 8 voľných analógov - to je sila.
To môžem nahrávať aj 2 kapely naraz - haha
Inak skôr by som šiel na tie bicie tak, ako radil RASTIS:
"kopak a rytmicak v samostatnych stopach, dalsie 2 stopy celu predmixnutu sadu s nejak trafenymi pomermi"
Teraz idem googlovať trochu teórie o MIDI.
Díky za ďalší tip.
Táto hromada káblov potom ide do procesora, kde si bubeník vyberá svoje programy, farby, bla bla bla ...
Ale terazky, keď sa dajú bicie stiahnuť cez MIDI + zostane 8 voľných analógov - to je sila.
To môžem nahrávať aj 2 kapely naraz - haha
Inak skôr by som šiel na tie bicie tak, ako radil RASTIS:
"kopak a rytmicak v samostatnych stopach, dalsie 2 stopy celu predmixnutu sadu s nejak trafenymi pomermi"
Teraz idem googlovať trochu teórie o MIDI.
Díky za ďalší tip.
ako ? ja som radil bicie do 4 stop - predmixnuta stereo sada + kopak + rytmicak - do country mi to pride v pohode a zaroven zmaknut pri jednom rytmiku (spanielky + basu)... predpokladam, ze kapela nemam velke nahravacie skusenosti, takisto nahravac nema asi velke nahravacie skusenosti a toto mi pride rozumny kompromis medz nahravanim celej kapely na 1 mikrofony a full multitrackingom... s prihliadnutim na okolnosti, ako tu o nich citam.
je bez debaty, ze 100% idelane riesenie je sejmut 8 sably bicich a postupovat dalej... len ci sa v country pouzije okrem snare a kopaku a hajtky este nejaky dalsi skopek
je bez debaty, ze 100% idelane riesenie je sejmut 8 sably bicich a postupovat dalej... len ci sa v country pouzije okrem snare a kopaku a hajtky este nejaky dalsi skopek