Delta 1010LT & PowerMac G4/400

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 06 dub 2008 12:38

OK, tak beru zpet, holt uz tu slovencinu nejaky cas nepouzivam ;)

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 13:04

Presne tak nejak si to prestavujem aj ja.
Ešte ide o to aby Logic spoznal Deltu 1010 LT, aby ja som spoznal Logic a je vymaľované.

Existuje kdesi na webe nejaký návod na správne nastavenie Logicu - až mám čo študovať, kým mi príde tá zvukovka.

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 13:14

Inak všetkým ešte raz vďaka.

edit: až teraz som si všimol tlačítko EDIT.
edit 2: potom sem vám dám link na nejakú hotovú skladbu.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 dub 2008 13:51

renad píše:Presne tak nejak si to prestavujem aj ja.
Ešte ide o to aby Logic spoznal Deltu 1010 LT, aby ja som spoznal Logic a je vymaľované.

Existuje kdesi na webe nejaký návod na správne nastavenie Logicu - až mám čo študovať, kým mi príde tá zvukovka.
teda neviem, s mac mam skusenost=O ale pokial je ku karte pre Tvoj OS driver, tak to uz s nahravacim SW nema nic spolocne, ci blbost pisem ?

inak zase - neviem ako Logic, ale pri vsetkych ostatnych multitrackoch sa v preferencis povedalo, ze ktore zvukove zariadenie ma pracovat a na stopach sa samostatne iba ponavoluju konretne inputy / outputy pouzivaneho zvukoveho zariadenia. to je cele ponastavovanie pracovneho prostredia...

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 14:07

Jasné, dobre píšes, v preferenciách si zvolím vstupné zariadenie - hlavne aby sa tá karta po nainštalovaní tam objavila.
Až potom budem spokojný.

Momentálne prechádzam všetky preferencie, nastavenia, záložky ... v Logicu. Začínam teoretickú prípravu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 16:08

renad : od kial si ?

inak preco to musis robit na macku ? nema dakto v kapele dake vykonnejsie PC ?

Tie elektronicke bicie nemozes nahrat ako MIDI ?

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 16:26

Pretože na macku robím X rokov. Po PC nejako netúžim.

Ja z toho nahrávania nejdem a nechcem robiť kovbojku.
Proste PowerMac G4 mám voľný (nahradil som ho Macbookom Santa Rosa), bude v skúšobni - a my si nahráme čo chceme, kedy chceme, ako chceme.
Úpravy trackov a záverečný mastering si môžem robiť buď na Macmini 2.0GHz alebo na tom Macbooku 2,2 GHz/4 GB RAM.

Inak bicie cez MIDI - akurát som volal bubeníkovi, MIDI na nich je.

Ako na bicie cez MIDI ?

PS: miesto činu - Žilina

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 dub 2008 16:29

no to midi ma vyhodu, ze si nahras do sekvenceru iba noty, nie hotove zvuky. hotove zvuky priradis notam dodatocne podla vkusu / potreby ...

ale dostavame sa pomaly do roviny, ze "aj ked to nie je tazke, je to zlozitejsie ako sa zda" :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 16:32

renad : jasne .. s mackom to chapem .. len sa obavam ze vykon nebude nic moc .. Kdezto niekto v kapele moze mat doma vykonne PC .. 2-3GHz .. OK . Ak mas vykonny macbook , tak to je ina kava .. to by mohlo byt OK ..

Bicie cez midi .. Bubenik bude normalne hrat .. a ty nahravas len MIDI to co hra .. cize naraz mozes nahrat kompletne bicie (midi) + 8 analogovych stop do logicku .. bicie si potom jednoducho zhras v dalsom kroku .. ak bici modul nema viac vystupov , vies si takto natiahnut bicie aj postupne cez stereo vystup tak , ze v logicku budes mat kazdy bubon zvlast .. to je najvhodnejsie na mixaz ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 16:34

no mozes samozrejme z midi aj zvuky nahradit inymi .. ale o to mi neslo .. skorej o to aby si bol schopny nahravku nahrat na viac stop .

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 16:45

Tie bicie majú výstup ako som už spomínal - čo bubon, činela - to svoj "JACK".
Táto hromada káblov potom ide do procesora, kde si bubeník vyberá svoje programy, farby, bla bla bla ...

Ale terazky, keď sa dajú bicie stiahnuť cez MIDI + zostane 8 voľných analógov - to je sila.
To môžem nahrávať aj 2 kapely naraz - haha

Inak skôr by som šiel na tie bicie tak, ako radil RASTIS:
"kopak a rytmicak v samostatnych stopach, dalsie 2 stopy celu predmixnutu sadu s nejak trafenymi pomermi"

Teraz idem googlovať trochu teórie o MIDI.

Díky za ďalší tip.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 19:12

renad : to je hlupost .. ak mas moznost si zhrat kazdy bubon do vlastnej stopy , tak to treba vyuzit .. v uvode nikdy neutrafis tie pomery jednotlivych nastrojov ..

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 dub 2008 19:17

pri country na excelentnych bicicch nesejde :) a mozno naopak pride vhod moznost nahrat celu rytmiku naraz... ale obecne pravdy platia iba obecne :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 19:19

rastis : aku to ma vyhodu ze sa nahra do sterea ? zvuk bude rovnaky , ked bude v stopach s tou vyhodou ze pri mixe moze stale zasahovat do urovni, panoramy, efektov ..

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 dub 2008 19:29

ako ? ja som radil bicie do 4 stop - predmixnuta stereo sada + kopak + rytmicak - do country mi to pride v pohode a zaroven zmaknut pri jednom rytmiku (spanielky + basu)... predpokladam, ze kapela nemam velke nahravacie skusenosti, takisto nahravac nema asi velke nahravacie skusenosti a toto mi pride rozumny kompromis medz nahravanim celej kapely na 1 mikrofony a full multitrackingom... s prihliadnutim na okolnosti, ako tu o nich citam.

je bez debaty, ze 100% idelane riesenie je sejmut 8 sably bicich a postupovat dalej... len ci sa v country pouzije okrem snare a kopaku a hajtky este nejaky dalsi skopek

Odpovědět