Delta 1010LT & PowerMac G4/400

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 19:34

rastis : no ved o tom hovorim .. aky vyznam ma predmixnuta sada ? ked to moze nabrat kazdy nastroj samostatne a cely cas miesat .. na to predsa nepotrebuje ziadne nahravacie schopnosti .. stlaci record , hosi hraju .. a potom si zhra kazdy bubuon do stopy .. Ak maju bicie viac vystupov , moze ich zhrat cez 1010LT po 8mich naraz (8 mozno bude stacit na country) ..

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 dub 2008 19:36

no ano - ked bude riesit bicie po MIDI - o tom hovoris, nie ? to mas uplnu pravdu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 19:39

rastis : ano .. od zaciatku hovorim , ak ide o elektronicke bicie, ktore maju midi vystup , tak je optimalne nahrat bicie cez midi + 8 analogovych stop z 1010LT .. a bicie potom v dalsom slede dostat do audia z toho bubenika ..

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 19:44

Chalani, určite sa s tým pohrám, skúsim viacero variant.
Bol som u známeho žilinského muzikanta, gitaristu (Jan Sičko Sikora), ten sa prikláňa k názoru, že rytmiku je naozaj dobré nahrať naraz, je to živšie, krajšie (ja som kedysi pred 2 rokmi skúšal kapelu nahrávať po jednotlivých stopách do Garegebandu a znelo to dosť umelo a bolo to pracné jak hovado, vykašlali sme sa na to).

Ukázal mi pár fínt, dal tie základné rady, povedal akých laických chýb sa mám vyvarovať.

Ta varianta kopák + rytmičák + zbytok sa javí fajn, lebo práve kopák treba dobre zladiť s basou, rytmičák by mal mať prirodzený zvuk (ja mám rád taký mäkší zvuk, nie moc krátky) - žiadne rozbíjanie tanierov.

Ale skúsim si nahrať aj MIDI, len tak zo srandy, čo z toho vznikne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 20:10

renad : ved ty budes nahravat rytmiku naraz .. akurat bicie nahras do midi .. + 8 audio stop ostatnych nastrojov .. A potom si tie bicie ktore budu v midi stope prehras do audio stopy .. cez ten bici modul co pouziva bubenik .. proste bude to to iste ako keby si nahraval bicie audio ..

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 20:16

Ak pôjdem cez MIDI, ak som správne pochopil - je to informácia o zariadení a o notách, ktoré sa majú zahrať, budem tie bicie musieť teda efektovať. Alebo to naozaj bude také isté ?
Určite to vyskúšam !!!

Tie bubeníkové YAMAHY sú skutočne dobré bicie. Však aj stáli 50 litrov. Vylúdi to skutočne krásny zvuk. A ten by si zaslúžil ísť priamo do zvukovky, do analógu - prípadne cez mixér, ak bude treba zosiliť signál - to sa uvidí, ako na tom tá DELTA 1010LT je s vlastnosťami na vstupoch tých šiestich analógov. ďalšie 2 majú predzosilovače.

Dôležitá informácia tu pre mňa zaznela, že starý dedko PowerMac G4/400 mi tých 8 stôp nahrá s prstom v zadku (deckám sa to páčilo) a to je dôležité. Ostatné je na mojich schopnostiach, alebo neschopnostiach.
Zajtra kartu objednám (5.500 s DPH), berem radšej novú so zárukou (bude aspoň do nákladov), hneď ako príde ju vyskúšam, a hneď dám vedieť čo a ako.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 20:23

renad : je to jednoduche .. bubenik bubnuje .. a z midi vystupu ide von midi signal , ktory obsahuje udaje o tom , ako bubenik hraje . na aky bubon , akou dynamikou .. atd .. Cize nemusis nahravat audio vystup z tych bicich ale staci to midi .. A potom to midi pustis do tych bicich a oni budu hrat presne tak isto , akoby bubenik na nich bubnoval .. rozumies ?
cize nahras si midi + 8 audio stop (gitary , basu, klavesy , banjo, spev a co ja viem co tam mate za nastroje) .. bicie budes mat v midi a ked sa donahrava , vsetci pojdu na cigaretku .. ty na deltu 1010 zapojis bicie (kazdy vystup z bicich do jedneho kanalu) a zhras si tie bicie do audia .. pripadne cez mixer , keby bola slaba uroven ..

BTW : Kvalitne elektronicke bicie stoja aj 200.000 :)
Aku yamahu to konkretne pouziva ?

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 20:31

Asi (na 100%) som to MIDI zle pochopil.

Ja som si myslel, že tú MIDI stopu dám konvertovať do audia cez bubeníka Logic-u.
Som to ale chytrolín.

Teda ja bicie cez MIDI rozhranie nahrám do MIDI stopy. Potom (pri konverzii do audia) táto MIDI stopa cestuje druhým MIDI káblom späť do bicieho modulu - ten to prehrá - a vzniknuté audio nahrám do analógových vstupov ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 20:40

renad : jasne .. teoreticky vies v logicku zavesit na to midi daky sampler , tam natiahnut dake bicie zvuky a mozes aj tie konvertovat na audio .. To si mozes ale nechat ako zalohu .. osobne by som to nahral ako pises .. nahras MIDI (bicie) + 8 kanalov nastrojov .. potom v druhom slede posles midi do bicich a zhras si do 8 kanalov (dufam ze tie bicie maju 8 vystupov) bicie .. A potom pekne mozes doma miesat .. to midi si tam nechas .. keby si pri miesani zistil , ze kopak je zly .. tak mozes kludne zobrat sampler v logicku .. dat do neho kopat a nahrat si novu stopu s tym kopakom..

je to cele celkom variabilne .. mozes sa s tym hrat do nekonecna .. elektronicke bicie su z tohto hladiska super ..

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 20:53

Inak, je to Super. Vzhľadom na to, že o MIDI sa zaujímam už celé 4 hodiny, to ide celkom dobre.
Tie bicie sú YAMAHA DTX3 (9 výstupov - ale zapojených má osem)

Ale rozhodne to celé vyskúšam.
A díky za tvoju trpezlivosť.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 21:12

renad : jo .. najlepsie bude vsetko si tam ponosit do skusobne .. pozapajat .. a skusat .. hovoris ze sa nikam neponahlate , cize casu je dost na pokusy :) potom tu mozme podebatit .. urcite sa objavi kopa dalsich otazok ..

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 21:15

Hneď prvá otázka je tu:
- pri tých bicích píšu, že má zabudovaný 2-stopový sekvencer.
t.j. pri spätnom prehrávaní z MIDI do audia to vie valiť len do 2 stôp ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2008 21:17

renad : nie .. to znamena , ze priamo tie bicie maju 2 stopy nahravac .. cize da record .. bubnuje .. potom da play a bubnuje to samo .. on moze dobubnovat druhu stopy .. bez pocitaca .. bez nicoho .. je to vnutri .. to teba nezaujima .. ty to nepotrebujes pouzivat ..

renad
Příspěvky: 17
Registrován: 05 dub 2008 17:17

Příspěvek od renad » 06 dub 2008 21:27

Hm.
Už sa neviem dočkať - nová hračka je nová hračka.
Teraz idem kompletne rozobrať Logic.

Hneď prvé čo na ňom je zlé, že je citlivý na to, aby bola v "Languages" na prvom mieste angličtina. Už som si myslel, že tie problémy u niektorých aplikácií pominuli s Leopardom, ale zdá sa, že nie. Nevadí, dáme angličtinu a ideme na to.

Zatiaľ vrelá vďaka.

Odpovědět