Jak jsem si NE koupil Apple
Re: Jak jsem si NE koupil Apple
harakiri, resp. sepuka. to je jasny, jina moznost neexistuje 

Jasne ja to velmi dobre chapem .. A verim , ze budes spokokojny .. Poznam vela muzikantov , ktory presle na Apple a vacsina sa potom vyjadrila , ze nechapu , ze to nespravili skor .. Napis po nejakom case svoje postrehy ..Greyhound90 píše:Pytkin: prostě už mi došla trpělivost. Chci prostě něco na co se mohu spolehnout. A jak vidno Windows to není. Proto jsem se rozhodl koupit toho Epla. Jestli zklame i on tak pak už nevím.
Příčinou modré smrti je prakticky vždycky chybný HW a nebo špatné ovladače (pokud dojde k nejake zmene systemu nebo se preinstalujou)
Takze to bych jako problem windows nevidel.
S chybnym HW se na macu muzes potkat velmi snadno..
A po zaruce to obzvlast boli.
Kazdopadne at ti dobře slouží, apple porad dela skvele pocitace.
Takze to bych jako problem windows nevidel.
S chybnym HW se na macu muzes potkat velmi snadno..

Kazdopadne at ti dobře slouží, apple porad dela skvele pocitace.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Tak ja zase na obranu Apple musim rict ze jediny s cim jsem mel u mych macku problem byla baterka u stareho macbooku z 2006. Po 10 letech proste holka odesla.
Jiny problem jsem s HW nikdy nemel. Mozna mas jinou osobni zkusenost jsou to jen poictace ale slovo "snadno" mi nepripada objektivni. Vyhodou je ze kdyz uz se neco stane tak vis na koho se obratit, reklamovat vadny komponent u WinPC muze byt mnohem slozitejsi vzhledem k zodpovednosti.
EDIT: Ted jsem si vzpomel ze kamosovi tady asi pred 3-4 roky odesel iMac 27 cca rok po zaruce, napsal na Apple a po zjisteni serioveho cisla MB provedli opravu zdarma protoze to byla chybna serie. To je fer jednani a pokud ja vim tak dodnes na nem dela.

EDIT: Ted jsem si vzpomel ze kamosovi tady asi pred 3-4 roky odesel iMac 27 cca rok po zaruce, napsal na Apple a po zjisteni serioveho cisla MB provedli opravu zdarma protoze to byla chybna serie. To je fer jednani a pokud ja vim tak dodnes na nem dela.
Naposledy upravil(a) Stan dne 04 lis 2016 09:37, celkem upraveno 2 x.
Ja mam doma 3 Macbooky 2009/2010 a ani jeden nema ziaden problem .. Detto iMac 2012 .. Ale aj PC co som kedy doma mal nemali nikdy problem
.. Ba zeninmu notebooku odisla klavesnica .. Nemozem mu to ale zazlievat , lebo do nej vyliali ACIDko 

Když srovnam drazsi NB s Win a apple prijde mi ta poruchovost hodne podobna.
Kazdopadne s nejzakernejsi chybou jsem se setkal u macbooku pro retina. Kolegovi po cca 3 letech se zacala vypařovat antireflexni vrstva na display.
Vysledek je takovej, ze ma hnusnej flekatej monitor.. Vsichni od toho davaji ruce pryc (autorizovany servisy) a vymena display je za 15 000.
Kazdopadne s nejzakernejsi chybou jsem se setkal u macbooku pro retina. Kolegovi po cca 3 letech se zacala vypařovat antireflexni vrstva na display.
Vysledek je takovej, ze ma hnusnej flekatej monitor.. Vsichni od toho davaji ruce pryc (autorizovany servisy) a vymena display je za 15 000.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
Ja mam prihodu s kolegovym MBP Retina .. Dakto si pri natacani na neho asi sadol , lebo je cely jemne ohnuty .. Kto drzal MBP dakedy v rukach , vie aky tenky hlinik z vonku chrani z hora displej .. cize ten displej bol plnou silou natlaceny dole na klavesnicu .. Na displeji bol aj otlacok klavesnice .. Neviem z coho tie displeje dnes vyrabaju , ale vsetko funguje ako ma ..
Tak já jsem jeden z mála těch, kteří mají applovské období za sebou.
Po dvou noteboocích a jednom Macu Pro byly zkušenosti nevalné, ale abych to upřesnil :
OSX je opravdu lépe fungující systém než jakékoli Windows, i když já jsem nikdy neměl problémy ani s Windows.
To, že jejich HW je drahej, bych pochopil, protože je fakt pěkně postavenej, i když mě se v Macu Pro upeklo 16 GB RAM a následně i MB.
Ale jiná věc je to, jak firma tahá z lidí peníze způsobem,kterej jsem prostě neunesl - s notebookem končíš na určité verzi OSX a dál tě nepustí kvůli hovadinám, jako je novej trackpad .. nemluvě o mobilních zařízeních, mám za sebou iPhone i iPad, oba se staly v podstatě nepoužitelnými s instalací novějšího
OS. Tohle u Windows prostě není zdaleka tak markantní.
Aplikace, jež jsou součástí systému, jsou pro mě k ničemu, aplikace třetích stran jsou stejné pro obě platformy. Logic býval docela hezkým důvodem pro přechod na Apple, ale jeho vývoj se v podstatě zastavil a podle mě mu ujíždí vlak.
Po dvou noteboocích a jednom Macu Pro byly zkušenosti nevalné, ale abych to upřesnil :
OSX je opravdu lépe fungující systém než jakékoli Windows, i když já jsem nikdy neměl problémy ani s Windows.
To, že jejich HW je drahej, bych pochopil, protože je fakt pěkně postavenej, i když mě se v Macu Pro upeklo 16 GB RAM a následně i MB.
Ale jiná věc je to, jak firma tahá z lidí peníze způsobem,kterej jsem prostě neunesl - s notebookem končíš na určité verzi OSX a dál tě nepustí kvůli hovadinám, jako je novej trackpad .. nemluvě o mobilních zařízeních, mám za sebou iPhone i iPad, oba se staly v podstatě nepoužitelnými s instalací novějšího
OS. Tohle u Windows prostě není zdaleka tak markantní.
Aplikace, jež jsou součástí systému, jsou pro mě k ničemu, aplikace třetích stran jsou stejné pro obě platformy. Logic býval docela hezkým důvodem pro přechod na Apple, ale jeho vývoj se v podstatě zastavil a podle mě mu ujíždí vlak.
No je pravda ze na tom macbooku z 2006 mam naistalovany pouze LION a dal me to asi nepusti ale to jsem nezkousel protoze na to na tomhle mackovi delam mi to staci ale nejvice ho vyuzivam kvuli jedne aplikaci na Win7. Mozna by se na nej daly nainstalovat Win10 ale nevim jak by to bylo s vykonem i kdyby sly nainstalovat. Ber to tak ze je to takova prevence kdy novy OS je napsany pro maximalni vyuziti pouzite technologie. Podle me je lepsi zustat u toho co funguje prtoze kdyby me nechali nainsalovat novy OS a rychlost by sla dolu zacal by jsem si stezovat jak je ten OS naprd. Takhle mi naferovku reknou ze by to HW nestihal a mam klid.
Az mi HW nebude stacit tak si koupim novy a to s zivotnosti macku by nemel byt problem a kdyz nechces mit kazdy rok novy model tak na novyho macka za 5let nasetris myslim v pohode navic jak tady ctes tak mac slouzi svym vykonem i po X letech coz se o vetsine beznych WinPC s kterymi je lide z valne vetsiny porovnavaji rici neda. Kdyz se podivas na mobilni platformu tak to ze Android je soft u ktere vetsina lidi ignoruje novou verzi je spise otazkou proc.
U Win je to jinak vzhledem k modularnosti sytemu a nikdo nikdy nevi jake komponenty budou v danem WinPC nainsalovany dohromady cimz vznikaji problemy s kompatibilitou a spolehlivosti. O tom se ale da dlouze diskutovat ale je to hlavne o osobnich preferencich takze te svym zpusobem chapu.
Az mi HW nebude stacit tak si koupim novy a to s zivotnosti macku by nemel byt problem a kdyz nechces mit kazdy rok novy model tak na novyho macka za 5let nasetris myslim v pohode navic jak tady ctes tak mac slouzi svym vykonem i po X letech coz se o vetsine beznych WinPC s kterymi je lide z valne vetsiny porovnavaji rici neda. Kdyz se podivas na mobilni platformu tak to ze Android je soft u ktere vetsina lidi ignoruje novou verzi je spise otazkou proc.
U Win je to jinak vzhledem k modularnosti sytemu a nikdo nikdy nevi jake komponenty budou v danem WinPC nainsalovany dohromady cimz vznikaji problemy s kompatibilitou a spolehlivosti. O tom se ale da dlouze diskutovat ale je to hlavne o osobnich preferencich takze te svym zpusobem chapu.
- Greyhound90
Jak jsem si KOUPIL Apple. Takže první dojmy:
0. První dojem z rozbalení: žádné blbůstky kolem. Jen Mac, napáječ a dvě samolepky na auto. A úžasná pomerančová vůně. Jako psychologický dojem velmi dobré
1. Naprosto intuitivní ovládání. Tak jako maj Amíci všechny auta s automatickou převodovkou, tak tohle je prostě přesně pro ně.
2. Jako dlouholetý uživatel Windows mi chvíli trvalo jak udělat adresář a zkopírovat soubory.
3. Stáhnul jsem si ovladače zvukovky, ale zatím to nehraje. Nevím proč, i když v Cubase Scarlett 2i2 vidí a respektuje. Snad jen otázka času abych to rozchodil. Ale asi moje neznalost.
4. Start i vypnutí otázka pár vteřin. Žádné zdlouhavé vyhledávání sítě, točící se kolečko 20 vteřin apod.
5. Připojení k Wi-Fi no problem. Zatím mám Safari což jsem slyšel od uživatelů nic moc, ale zatím OK.
6. atd atd..
Závěr z prvního dojmu: Ač dosud nepřítel Apple coby snobského předraženého PC, první dojmy více než dobré. Žádné zbytečné pičičmundičky, nikdo mě neobtěžuje nabídkama o které nemám zájem. Až na bod 3. milé překvapení v tom, že všechno funguje. A hlavně rychle. Což je u počítače velmi příjemné zjištění
0. První dojem z rozbalení: žádné blbůstky kolem. Jen Mac, napáječ a dvě samolepky na auto. A úžasná pomerančová vůně. Jako psychologický dojem velmi dobré

1. Naprosto intuitivní ovládání. Tak jako maj Amíci všechny auta s automatickou převodovkou, tak tohle je prostě přesně pro ně.
2. Jako dlouholetý uživatel Windows mi chvíli trvalo jak udělat adresář a zkopírovat soubory.
3. Stáhnul jsem si ovladače zvukovky, ale zatím to nehraje. Nevím proč, i když v Cubase Scarlett 2i2 vidí a respektuje. Snad jen otázka času abych to rozchodil. Ale asi moje neznalost.
4. Start i vypnutí otázka pár vteřin. Žádné zdlouhavé vyhledávání sítě, točící se kolečko 20 vteřin apod.
5. Připojení k Wi-Fi no problem. Zatím mám Safari což jsem slyšel od uživatelů nic moc, ale zatím OK.
6. atd atd..
Závěr z prvního dojmu: Ač dosud nepřítel Apple coby snobského předraženého PC, první dojmy více než dobré. Žádné zbytečné pičičmundičky, nikdo mě neobtěžuje nabídkama o které nemám zájem. Až na bod 3. milé překvapení v tom, že všechno funguje. A hlavně rychle. Což je u počítače velmi příjemné zjištění

Jdi do Aplications > Utility > Audio MIDI Setup (nastav zvukovku jako hlavni audio zarizeni, tuhle aplikaci si pretahni do spodniho baru at ji mas vzdy po ruce. Pravy klik na zvukovku a nastav na ni repracek a mikrofon. Finder je na systemove zvuky tak ten nech na vestaveny zvukovce, teda pouze pokud nechces aby sousedi vedeli ze ti prisel email. Jinak problem muze byt v nespravnem nastaveni I/O v Cubase ale to by jsi mel vedet.
dalsi vec kterou by jsi mel udelat je povolit download od jakehokoliv vyrobce ( standartne je povolen jen Apple and identified developers).
klikni na horni liste na jabko (nahore v pravo) > System preferences > Security & Privacy > General
No mas o zabavu postarano nez na vsechno prijdes a nastavis pro sve potreby. Dobra zprava je ze mas vse primo pod nosem takze az nebudes moct neco najit zjednousi cestu a urcite to najdes.
EDIT: Osobne pouzivam Safari jako hlavni prohlizec a me osobne vyhovuje nejvic pro svoji prehlednost, usporadaani a jednoduche intuitivni ovladani, moznostmi nastaveni, vestavenym automatickym ukladanim hesel, autofill atd. Chrome a Firefox pouzivam jen jako nastroj pro debugging (vice Chrome) a Operu jen pro kontrolu kompatibility. Jelikoz jsi na Safari nedelal tak mozna bude lepsi zustat na browseru na ktery si zvyky pro rychlejsi praci ale Safari je v pohode alespon pro me.
No taky uz jsem linej prechazet na neco jineho kdyz Safari pouzivam radu let. To na co potrebuju pro beznou praci pridavne pluginy do Chrome ma Safari jiz zabudovany, hodne vyuzivam sidebar na rychle zalozky ke kterym se chci behem tydne vratit a nemam momentalne cas cist cely clanek protoze se venuji jinemu topicu. Uz radeji koncim
dalsi vec kterou by jsi mel udelat je povolit download od jakehokoliv vyrobce ( standartne je povolen jen Apple and identified developers).
klikni na horni liste na jabko (nahore v pravo) > System preferences > Security & Privacy > General
No mas o zabavu postarano nez na vsechno prijdes a nastavis pro sve potreby. Dobra zprava je ze mas vse primo pod nosem takze az nebudes moct neco najit zjednousi cestu a urcite to najdes.
EDIT: Osobne pouzivam Safari jako hlavni prohlizec a me osobne vyhovuje nejvic pro svoji prehlednost, usporadaani a jednoduche intuitivni ovladani, moznostmi nastaveni, vestavenym automatickym ukladanim hesel, autofill atd. Chrome a Firefox pouzivam jen jako nastroj pro debugging (vice Chrome) a Operu jen pro kontrolu kompatibility. Jelikoz jsi na Safari nedelal tak mozna bude lepsi zustat na browseru na ktery si zvyky pro rychlejsi praci ale Safari je v pohode alespon pro me.
No taky uz jsem linej prechazet na neco jineho kdyz Safari pouzivam radu let. To na co potrebuju pro beznou praci pridavne pluginy do Chrome ma Safari jiz zabudovany, hodne vyuzivam sidebar na rychle zalozky ke kterym se chci behem tydne vratit a nemam momentalne cas cist cely clanek protoze se venuji jinemu topicu. Uz radeji koncim

Naposledy upravil(a) Stan dne 05 lis 2016 04:04, celkem upraveno 4 x.
- Greyhound90
Stan: moc díky za pohotovou radu. Vyzkouším a děkuju 

greyhound tesim sa, vitaj v klube, ja som to mal velmi podobne, najprv som na apple nadaval (ako skoro kazdy kto s osx / ios realne nerobi
), potom na neho nedal dopustit
inak uz to bude len lepsie jak si zacnes postupne zvykat na tu minimalisticku ucelnost... pre mna bol najvacsin provlem prekodovat si v hlave CTRL+C/V/X na CMD+C/V/X - asi mesiac
btw neboj sa pouzivat google, ja som takto hned od zaciatku nasiel spustu fint ako si prisposobit system... napriklad pre upratanie ikon na docku je super vlozit si medzeru medzi bloky ikon co spolu nejak suvisia :
http://www.technixupdate.com/add-blank- ... os-x-dock/
takto si pridas medzeru na dock ktoru mozes dragndrop presuvat rovnako ako ikony...
jo, myslim ze by si mal premenovat thread, vyhodit z neho to "NE"

btw neboj sa pouzivat google, ja som takto hned od zaciatku nasiel spustu fint ako si prisposobit system... napriklad pre upratanie ikon na docku je super vlozit si medzeru medzi bloky ikon co spolu nejak suvisia :
http://www.technixupdate.com/add-blank- ... os-x-dock/
takto si pridas medzeru na dock ktoru mozes dragndrop presuvat rovnako ako ikony...
jo, myslim ze by si mal premenovat thread, vyhodit z neho to "NE"

Toho bych se nebál, že zklame. Rozhodně by apple měl být stabilnější, ale tak jak psal biscuit vše záleží taky na uživateli
Mě win zatím nespadli, otázka jestli si něco neinstaloval a to rozhodil win, protože 3x za sebou je opravdu divné 

- Greyhound90
Stan: tak zvukovkva už chodí, díky za tip, bylo vše nastaveno správně akorát byl problém v tom, že byla zvukovka nastavena v položce "Format" na nějakých 98 889 kHZ. Stačilo změnit nastavení na 41 a zvukovka naskočila a už to hraje. Díky