Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin » 20 úno 2013 23:24

no hlavne aby tam boli sloty , ake potrebujes .. bud PCI alebo PCIe .. nepises aky UAD mas ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od mONOGRAm » 20 úno 2013 23:58

Pytkin: UAD este len bude byť 8). spekulujem nad pci-e verziou, preto aj mac pro.
to, ze ma mat mac pro pci-e slot ak chcem don nainstalovat pci-e UAD, som este ako-tak pochopil,
len netusim, ci to je jedina podmienka, ked chcem na nom rozbehat Lion-a a Logic.
malo by to byt vzajomne vsetko kompatibilne aj trebars s mac pro masinami z 2006ho, ktore idu na ebay za par kaciek /odhliadnuc od slabeho vykonu, samozrejme/.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin » 21 úno 2013 01:24

no stare masiny (3.1 a menej) maju slabe zbernice .. pri audiu to asi ale vadit nebude .. robil som jednu 3.1 na davinciho a celkom to vali .. 1080p v pohode .. 2K a 4K ne , ale to client nepotrebuje ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 21 úno 2013 11:16

Podívej se sem na porovnání výkonů:

http://www.everymac.com/systems/apple/m ... acpro.html
http://browser.primatelabs.com/mac-benchmarks

Nešel bych do 2.1. tam už nepojede ML (ale SL je na audio úplně OK, takže jestli je problém rozpočet, tak nějakou dobu na tom vydržíš ... rozhodně delší než na PC), jenom ověřit jaké sloty v tom jsou viz výše

3.1 je OK běží na něm ML, UAD úplně v klidu (PCIe) ... otázka zda ten UAD opravdu potřebuješ. Dnes je cesta už spíše nativní pluginy a začínat dnes s UAD už je možná out (i když to funguje fakt pěkně, ale počítej s vyšší latencí tím pádem). Pluginy v Logicu jsou trochu jiná třída než v Cubase a fungují docela slušně samotné, nějaké Waves a spol. ti už dneska udělají stejnou službu.

Já koupil 4.1 za 37t Kč (8 jader 2.27 GHz, 8 Gb RAM) při práci s audiem to procesory tak trochu "lechtá" tj. i když jsem testoval hromadu žroutů výkonu (Reverby, real time sample prznič iZotope Stutter, Maschine na hodně stopách) tak to nikdy nepřerostlo přes 15-20% zátěže na jedno jádro. Podle mě by na nějakou normální práci s audiem stačil asi i 4 jádro (třeba 3.1 na 3.0 GHz - ale všichni co znám mají 8 jader). kamarád má už asi 5 let 3.1. 8x3.0 GHz s UADem a stíhá v pohodě (a živí se profi mícháním). Jediný důvod proč by šel na vyšší verzi by byl. kdyby Logic 10 (který ale pořád není a bůhví kdy bude), požadoval něco co ta 3.1 nebude podporovat.

Otázka kompatibility je něco co přestaneš naprosto řešit. To je problém Windows. Jediné co tě zajímá je PCIe verze karty a konec. Já už k Macu připojil Emagic AMT8, Unitor8, 3xMOTU MIDI Express 128, MOTU MIDI Express Lite, Evolution UC-33, Korg KP3, NI Maschine, MOTU PCI 424 (80 Audio IN/40 Audio OUT latence 2,9 ms) - tj. kombinace, kterou bys na Windows nikdy nerozběhal a tady je to jenom otázka připojit a jedeš, žádné konflikty všechno běží jak má.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od mONOGRAm » 21 úno 2013 23:32

a.tom.x: dik za obsiahle zhrnutie. akurat par lamackych otazok - co je SL/ML?
a ako rozlisim 2.1 od 3.1 a 4.1 /co su predpokladam rozdielne generacie. ci aj v tom sa mylim? 8)/

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od mONOGRAm » 21 úno 2013 23:33

a.tom.x: to UADcko chcem riesit preto, lebo som ho pocul /a tiez, lebo mozem mat ucet za velmi vyhodnu cenu/.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2013 00:05

monogram : SL = Snow Leopard (10.6) .. ML = Mountain LION (10.8 ) .. ako zistil komputer ? proste sa pozries do JABLCKA -> ABOUT THIS MAC .. alebo este lepsie otvoris SYSTEM PROFILER .. tam ti presne napise to cisielko ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od mONOGRAm » 22 úno 2013 00:19

Pytkin: dakujem, ujo Klobaska, zase ste mi pomohli 8)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 22 úno 2013 09:21

podívej se hlavně na ten everymac a benchmark ať víš co kupuješ, někdy ti prodejci píšou zavádějící informace
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 26 úno 2013 11:01

Máte někdo problémy se zamrzajícím GUI v Logicu (na chvilku to přestává reagovat na myš a klávesnici, zajímavé je, že po MIDI to normálně běhá)? Prý to způsobuje nějaký neoptimalizovaný plugin, tušíte, který to je (zatím jsem zjistil, že AU300 editor pro Alpha Juno tohle dělá, ale asi tam bude ještě něco)?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 27 úno 2013 10:44

Tak to vypadá na Channel EQ zatím ...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Ondra P. » 27 úno 2013 11:03

predpokladam ze jiny vyrobce nez je logic Eq. Znamy problem je u Eq s analyzerem, kde Gui muze zamrzat, tak jak pises.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 27 úno 2013 17:06

jasně byl to ten analyzer ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Ondra P. » 27 úno 2013 17:54

Dela to i fabfilter pro q, ale ne porad, proste Logic ma nejakej bug s grafikou.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 01 bře 2013 10:51

No tak analyzery vypnuty a pokračujeme v zasekávání ... tj. to vede k tomu, že to celé ovládám z Mackie Control, přes který to jede naprosto bez problémů, zajímavé. Asi budu muset hledat detailně plugin po pluginu ... a jelikož jich mám v tom skromném songu asi 50 najednou tak to bude psina ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět