Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Ondra P. » 01 bře 2013 12:16

zkus pohledat pluginy, kde je nejaka animace

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od PELF » 01 bře 2013 13:33

ekeaze píše:Dela to i fabfilter pro q, ale ne porad, proste Logic ma nejakej bug s grafikou.
Možná by pomohlo tohle http://www.fabfilter.com/support/faq/18 ... y-computer
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 01 bře 2013 14:57

Zajímavé, je,že to blbne i když jsou pluginy zavřené (tj. gafika není na obrazovce) ... asi jí to honí někde na pozadí.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Ondra P. » 01 bře 2013 16:13

PELF : to zkusím

atom : hmm tak to je podivný . každopádně chápu, že to nasere, když jsis mac pořizoval kůli tomu , aby jsi toakovýhle neplechy nemusel řešit. Apple by měl opravdu vydat nějakou novější verzi, protože si myslím, že to bude všechno spojeno s tím, že to je 4 roky stará verze, jen updateovali pár věcí.

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Mitch » 01 bře 2013 18:20

Jakou máš verzi systému? ML?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 02 bře 2013 01:08

ML 10.8.2

vyřešil jsem to asi částečně přepnutím grafiky z toho hezkého zobrazení na controls (jenom ty fadery) u graficky vymakanějších plugz.

nicméně těch bugů je tam víc, třeba v MIDI, když mám external instrument plugin a zároveň k tomu další MIDI stopu na které jsou daší MIDi noty co nechci mít v jednom reginou tak to dělá bordel s MIDi clockem občas. Smazal jsem taky jednu stopu a ačkoli všechno bylo zamutované pořád to hrálo ... funny.

Nicméně přes tyhle "drobnosti" se s tím dělá dobře a proti Cubase mě to baví o něco víc.

Je dost vidět, že některé 3rd party pluginy tomu nedělají dobře (třeba některé Waves nebo free Watkat tape delay mají tendenci zahlcovat jenom jedno jádro procesoru a nerozkládají zátěž rovnoměrně). Fakt je ten, že jednu na latenci 2.8 ms a hromadou AU (8x EXS 24) v kombinaci s externím HW (synths + efekty).

Pak by mě zajímalo jak vypnout record když nahrávám MIDI za běhu (v Cubendu stačí znova máčknout record, tady to musím stopnout, ale možná dělám něco blbě)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od hombrefeo » 02 bře 2013 14:19

co me dost jebe je, ze ani posledni aktualni verze EuCon 2.7 se nema rada s logicem, uz jsem vyzkousel vsechno snad...

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od hombrefeo » 04 bře 2013 01:24

nikdo nema stejny problem?
dokud to nekoupil ten pos... avid, tak to vzdy fungovalo!

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 04 bře 2013 10:17

... no jo jak sekolem toho motá M-Audio/Avid tak je to prů...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od hombrefeo » 09 bře 2013 13:53

tak jsem aspon zjistil, ze to neni chyba logicu, ale konflikt ML-eucon to ma na svedomi...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 09 bře 2013 14:04

ten ML pořád ... že já neposlechl a nedal jsem tam SL ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 16 bře 2013 00:31

Tak to vypadá, že dnes nový update ML a prý řeší grafiku v Logicu :) ... ´sem zvědavej
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 21 bře 2013 11:53

... a řeší :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od mONOGRAm » 21 bře 2013 15:10

a.tom.x: akurat by mal byt na ceste macpro 4,1 - odporucas pre kombinaciu Logic + UAD ist teda uz aj do mountain lion?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 22 bře 2013 12:58

A co v tom 4.1 budeš mít za procesory?

No já ani nic jiného než Mountain Lion neznám neb mám na obou Macech ML ... pomalá grafika zdá se zmizela po tom update. Nemám žádné výhrady zatím.

Logic je super, po 20 letech v Cubase mi trvalo chvilku přejít do Logicu (největší chvilku pochopení environemnts) a víc mě baví dělat muziku. Omezil jsem množství pluginů na minimum, UAD ti doplní co bude chybět v základu. Jediné co mi chybí je Pitch Warp na vokály resp. torchu chytřejší implementace než to co tam je tj. potřeba dokoupit asi Melodyne.

Věci, které mi vadí asi většinu lidí nerozruší:
- blbá grafika a chybějící popisky v MIDI ports v Environemtnech (při té hromadě MIDI převodníků co tu mám je to peklo se v tom orientovat)
- external instruments plugin nepodporuje program change .... wtf (tj. si nejde poslat změnu programu z master keyboardu do modulu nebo "vzdálenějšího" synthu, musí se to řešit fyzickým vložením PGM Change do list editoru) nebo multi instrumentem, kde si člověk musí nadefinovat knihovnu presetů pro každý HW
- external plugins musím vždycky vybrat MIDi device a pak Audio vstup na kterém visí (Cubase to dělá jedním klikem) ... dost blbě se v tom hledá neb to má malá písmena a při mém počtu devices do toho musím čumět zblízka, abych to našel
- chybí mi AU editory na ext. hardware zatím jsem našel jen Juno 1, Blofeld, TX7, ale jinak bída .... (nicméně Juno mi ukládá naprgané presety přímo do Logicu, tj. žádné omezení počtem pamětí v Alfě a jedním klikem tam ten sysex pošle .... kdyby se jim tak chtělo integrovat pozůstatky mrtvoly jménem SoundDiver jako AU editory ....)
- chybí mi drum editor z Cubase ... musí se dělat v Piano roll
- environements - když si naprgám editor (třeba teď na JX8P) tak by mě vzal čert z té struktury sysex message pro daný slider/přepínač - je to dec a ne hex, vkládá se to do takové divné tabulky ... ale aspoň to pak funguje, což mě mixer map v Cubase snad nikdy ...

Ale jinak absolutní spokojenost, stabilita, nekomplikovanost, žádné otravné zbytečně přepíčené barevné grafické kudrlinky, ale jasný jednoduchý layout, factory pluginy fungují. Ještě mi chybí větší hrátky s audiem, ale na to potřebuji tak měsíc dva, zatím jsem šel jenom po povrchu.

Dobrej typ je pokud potřebuješ MIDI interface Emagic AMT8/Unitor jdou teď za babku, protože je Windows přestaly podporovat a 8x8 okruhů za cca €80 - €100 je srandovní. Aktuální driver se stáhne přes Apstore zdarma jak se to objeví na USB připojené.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět