Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od TOM-Thak »

Co že si to nakonec pořídil za Meka? Ten 4.1 8core 2,2ghz?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6609
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Kermitak »

Ze jsem tak zvedavej - proc ten prechod na Logic?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x »

2 x 2,26 GHz Quad Core 4.1

Logic původně kvůli podpoře Mackie Control konzolí a chtěl jsem vyzkoušet ESX24, no a když jsem viděl cenu update z C6 na C7, tak jsem si za stejný prachy raději koupil celej Logic :) (po 20 letech v Cubase celkem revoluční krok pro mě)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin »

atomix : a ako si si zvykol ? mas pocit ze je to plnohodnotna nahrada ?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x »

Hele zvykám si teprve. Plnohodnotnou náhradu zatím neumím úplně posoudit, protože objevuji.

Třeba ty environments jsou celkem komplikovaná věc pro někoho, kdo je zvyklý mít všechno nastaveno od výrobce napevno, ale na druhou stranu umožňují spoustu věcí navíc. Trochu mě mátlo třeba nastavení arpeggiatoru než mi došlo, že to není tak strašné. Mackie konzole jsou super, všechno si namapují na potenciometry a displeje, tlačítka fungují (Cubase to celé využívá tak na 15%)

Zatím zásadní problém, který vidím jsou jenom dva cíle na synchornizaci MIDI clockem resp. jsem tedy neobjevil kde to ještě jinde nastavit a nedokázal jsem zatím překonat filtrování Program Change (ve filtru povoleno).

Audio část mě zatím baví, ale moc jsem ještě nestříhal a nemanipuloval trochu mi chybí (nebo jsem nenašel) taková ta ptákovina z Cubase, kterou se dorovnávají vokály a další nepřesnosti v audiu (VariAudio) tady jsem našel jenom ten pitch correct plugin, ale zatím jsem s ním nic nedělal tak nevím jak bude vypadat výsledek.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x »

Možná řešení na některé aplikace co běží jen pod Win (brz nutnosti parallels) .... http://www.winehq.org/
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Ondra P. »

supr, jaky link je pro MAC OS ?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x »

Musíš se doklikat na sourceforge nebo je tam pak ten placenej link za 57USD (ten je i s podporou)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin »

windows sa da bezat aj vo free virtualboxe

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x »

Tohle nejsou windows, jenom prostředí ve kterém se dají spouštět programy Win
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin »

jo ja viem .. ja len pisem , ze ked sa niekomu nechce kupovat paralels , moze pouzit aj free virtualbox ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13952
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od dendy »

s wine nemam dobre skusenosti.. je to dost rozbijacka - ked som cez to skusal nieco rozbehat tak to bola maturita a aj tak to potom nechodilo spolahlivo...

zato to co hovori pytkin (https://www.virtualbox.org/) sa mi moc osvedcilo.. windows v tom bezi paradne .. aj v roznych reximoch (v okne, alebo ako kvazi dalsi virtualny desktop cize sa normalne prescorlujem na desktop kde mi bezi windows a zaroven dole, aj ked som vo windowse, normalne widim OSX dock - a nad nim windows listu ...)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin »

ja vo virtualboxe bezim aj android , ked sa chcem trosku nasrat a zapicovat si :) aj niekolko linuxov .. velka pohoda ..

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 256
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od jakubt »

Některé jednoduché věci běží ve wine uspokojivě, ale většinou ne, a někdy zahltí paměť tak, že nezbývá než reset stroje vypínačem. Vcelku wine považuju za spíše nepoužitelné.
Virtualbox je v pohodě, podle mých zkušeností je třeba virtuálnímu stroji přidělit dostatek paměti, ale nechat aspoň 2 GB pro OS X. Windows docela trvá, než nabootují, ale pak už běží celkem svižně.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od mONOGRAm »

pani, snad nebude offtopic - ak by som sa rozhodol pre second hand Mac Pro, aky mam pozerat, aby mi na nom slapalo UADcko? niekto tu spominal, ze moze byt problem so starsimi Mac Pro, ale netusim dovod.

Odpovědět