MAC PRO vs. PC - porovnanie ceny
Re: MAC PRO vs. PC - porovnanie ceny
co sa mi zda pridrbane na novom MAC PRO je to , ze je tam len jeden procesor ..
Me zas prijde uplne na hlavu, ze tam neni PCIe.. k cemu design popelnice, kdyz do toho nejde nic dat. Uz vidim jak zajete studio kvuli upgradu pc prodava pod cenou vsechny karty a kupuje vse externe, co obcas ani nefunguje dobre. Ale hold se cas asi zmenil. Ten trend mit vse externe ma mozna taky neco do sebe hh.
Já nevím, já jsem před 1,5 rokem pořídil zbrusu nové PC do studia se špičkovými parametry (procesor, RAM atd, PCIe etd. ) za cca 25k. Nevím co bych na tom udělal líp/dráž (a mám ho ve vedlejší místnosti ve skříni, čili jak vypadá je mi jedno). A pro jednoho VIP klienta máme připravený speciální custom PC s vodním chlazením, SSD disky atd. v naprosto špičkové konfiguraci za cca 60k. Dávat 10k USD za počítač (Mac nebo PC) mně osobně přijde jako zbytečné vyhazování peněz ...
ivo tu mas detailny popis z akych komponentov zlozili to PC - je holy fakt ze ked zlozili PC s rovnakym vykonom ako ten top model MAC PRO dostali sa na cenu 11k $
http://www.futurelooks.com/new-apple-ma ... diy-style/
uz len ta grafika comje vykonom porovnatelna s tou v top mac pro stoji 3400$ ... a take su tam 2! ... je uplne zbytocne polemizovat ci ma alebo nema zmysel vrazit tolko do kompu - to nieje cielom toho clanku... ten clanok vyvracia mytus ompredrazenosti MAC PRO a ukazuje ze z rovnakych komponentov lacnejsie PC nezlozis, skorej naopak
http://www.futurelooks.com/new-apple-ma ... diy-style/
uz len ta grafika comje vykonom porovnatelna s tou v top mac pro stoji 3400$ ... a take su tam 2! ... je uplne zbytocne polemizovat ci ma alebo nema zmysel vrazit tolko do kompu - to nieje cielom toho clanku... ten clanok vyvracia mytus ompredrazenosti MAC PRO a ukazuje ze z rovnakych komponentov lacnejsie PC nezlozis, skorej naopak
dendy : ved to sme tu uz vela krat pocitali , ze PC zostava vysla drahsie ako MAC .. vzdy treba porovnavat porovnatelne veci ..
Nevim jak cena, ale ta velikost noveho macku pro je sympaticka 

Ja myslim, ze velikost je to nejmensi. Kdyz uz ma nekdo na to dat 120tisic za pocitac, tak asi nedela studio u sebe doma v garsonce, takze mu je velikost PC ukradena 

tom-thak: no nie pre kazdeho je velkost ukradnuta... typek z RMB nedavno na facebooku postoval ze ho kupil a vytiesal sa prave z toho ako to pekne vyzera na stole az e nezabera vela miesta
mne sa ta velkost a dizajn tiez strasne paci, z radostou by som si ho ulozil na stol keby som si ho mohol dovolit
))))

Taky se mi moc líbí, ale je zřejmé, že ty nový mac pro jsou určený pro grafiku, v tom těžce dominuje. Zřejmě audio aplikace nejsou pro apple podstatné.
Pro normálního uživatele bude nejlepší volba iMac, který je i 27 displayem za super cenu a výkonově zas tolika nestrácí na mac pro.
zde je porovnání výkonosti, jasou tam jak singlcore, tak muticore operace 32/64bit.
iMac (27-inch Late 2013) v singlcore je dokonce výkonějšá jak nový mac pro, v multicore jen lehounce pozadu za tím nejvýkonějším mac pro. Z toho vylývá, že pro audioaplkace to zas takový zázrak neni.
http://browser.primatelabs.com/mac-benchmarks
EDIT: aha zde je řeč o úplně novým Mac pro 12-core, tak to je trošku jinde výkonově
Pro normálního uživatele bude nejlepší volba iMac, který je i 27 displayem za super cenu a výkonově zas tolika nestrácí na mac pro.
zde je porovnání výkonosti, jasou tam jak singlcore, tak muticore operace 32/64bit.
iMac (27-inch Late 2013) v singlcore je dokonce výkonějšá jak nový mac pro, v multicore jen lehounce pozadu za tím nejvýkonějším mac pro. Z toho vylývá, že pro audioaplkace to zas takový zázrak neni.
http://browser.primatelabs.com/mac-benchmarks
EDIT: aha zde je řeč o úplně novým Mac pro 12-core, tak to je trošku jinde výkonově

mne trochu vadi , ze zrusili celu profesionalnu radu a nahradili to tymto desktopom .. neni to pre mna MAC PRO ale MAC DESKTOP .. A MAC PRO mi tak nejak v portfoliu chyba ..
-
- Profesionál
Tahle nová černá popelnice je, zdá-se, supr. Bohužel imo rozhodně ne PRO. Jestli šel předchozí case blbě zadělat do racku, tak tohle půjde ještě hůř. Plus k tomu budete muset koupit nějaký expanzní šasí jako magma box. To je další investice navíc.
Asi takhle

Asi takhle

Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
Mne to prijde PRO dost..
Presun veci z krabice ven je imho logickej a pro me velmi vitanej krok. Musim rict, ze je to velmi povedenej kousek.

-
- Profesionál
Kermitak píše:Presun veci z krabice ven je imho logickej a pro me velmi vitanej krok.
To jsi první s kym jsem se kdy setkal. Můžeš to nějak rozvést? Proč je to logický?
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
Na stolečku s cílem úspory místa to bude myslím trochu divoké ty chuchvalce kabelů a hromady všelijakých krabiček (o vzhledu nemluvě). Podle mě není nad all in one. Ten koš raději o něco větší ale všechno uvnitř