Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia
Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia
Kermitak : divne.. Cely cas som zil v tom, ze apple uz niekolko rokov dava do MBP ips panely.. Preco je potom obraz na nich taky dobry?
ktore konkretne modely ne-apple notebookov maju IPS ? minule sa ma na to kamos pytal a nevedel som mu povedat ..Kermitak píše:Ne, co se notebooku tyce, tak je ten retina macbook prvni, jinak jsou vsude normalni TN.
Pytkin: duvod proc ti ten obraz prijde taky dobry neznam, mne prijde jako klasicky TN. To LED podsviceni samozrejme taky udela svy.
Dendy: presny typy ti psat nebudu, protoze je nevim, ale ma je ve sve nabidce HP (tusim rada Elitebook), Sony (Vaio S rada, mozna dalsi), Asus (rada Zenbook), Lenovo (napriklad muj X220), Dell (rada Precision), mozna dalsi, nevim.
Apple dela hezky notebooky a prijde mi skoda je degradovat TNkem. Zvlast v dobe kdy do ipadu dava IPS mi to prijde divny.
Dendy: presny typy ti psat nebudu, protoze je nevim, ale ma je ve sve nabidce HP (tusim rada Elitebook), Sony (Vaio S rada, mozna dalsi), Asus (rada Zenbook), Lenovo (napriklad muj X220), Dell (rada Precision), mozna dalsi, nevim.
Apple dela hezky notebooky a prijde mi skoda je degradovat TNkem. Zvlast v dobe kdy do ipadu dava IPS mi to prijde divny.
Dobrý je jen do chvíle než vedle toho dáš ten retina displej, pak už není moc dobrýPytkin píše:Kermitak : divne.. Cely cas som zil v tom, ze apple uz niekolko rokov dava do MBP ips panely.. Preco je potom obraz na nich taky dobry?

ivo : pred mesiacom som si v macozne pozeral retina macbook .. vedla neho bol normalny a obraz na nom bol stale vyborny ..
To by musel mit ten retina dost blbej displej, coz se mi nechce verit 
Kdyz dam vedle sebe svy dva mazly (X220 s IPS a 11" Air s TN), tak lcd toho X220 roznese Aira na kopytech.
No ale.. to je stejne fuk :]

Kdyz dam vedle sebe svy dva mazly (X220 s IPS a 11" Air s TN), tak lcd toho X220 roznese Aira na kopytech.
No ale.. to je stejne fuk :]
Tak potom máme jiné oči ... Já jsem byl už skoro rozhodnutý jít do normálního MBP a upgradovat SSD atd., ale když jsem to viděl vedle sebe a protože oba byly online, tak jsem si tam dával identické věci a ten rozdíl byl nebetyčný při pohledu z jednoho na druhý (+ ostrost zobrazení detailů), to už vůbec už nešlo uvažovat o normálním MBP (nemluvě o tom, že ten normální MBP se strašně leskl a odrážel všechno kolem, retina mnohem méně). Byla tam se mnou i nezaujatá kamarádka (ve smyslu že ji to moc nezajímalo), ale když to viděla vedle sebe, tak jen kulila oči a říkala - to je teda nádherný obraz vedle toho lehce rozmazanéhoPytkin píše:ivo : pred mesiacom som si v macozne pozeral retina macbook .. vedla neho bol normalny a obraz na nom bol stale vyborny ..

je nehovorim ze nebol rozdiel .. len hovorim ze sa mi zdal stale obraz na MBP vyborny ..
suhlasim s pytkinom... nemyslim si ze ten rozdiel je tak dramaticky... a pre mna je dokonca , ked odmyslim tu ostrost, lepsi obraz monej matnej 17" nez ta 15" leskla retina
ono je to asi dost subjektive, nikto z nas nieje skuseny grafik s trenovanym okom takze vsetkomje to o osobnych preferenciach a subjektivnych dojmoch ...

jo inak ale na tej rozmazanoti nieco bude - kolega mal starsi MBP15 a na nom to fakt akosi rozmazane vyzera... ono to vyzeraze do 17" pchaju (pchali) kvalitnejsie displeje nez do 15"
Tak mne se zdal obraz myho prvniho 17" CRTcka taky vybornej :]Pytkin píše:je nehovorim ze nebol rozdiel .. len hovorim ze sa mi zdal stale obraz na MBP vyborny ..
len par cisel .. MBP 15" ma 99 DPI .. MBP 17" ma 132 dpi (rovnako ako iPad2) ... retinovy MBP ma sice 220 dpi ... iPad3 ma 260 dpi
zdroj : http://members.ping.de/~sven/dpi.html
zdroj : http://members.ping.de/~sven/dpi.html
Tak už ho tady mám, je fajn, přehazuju tam věci ... Jenom jsem zatím dost rozpačitý z baterie - odevšad zní ty pohádky o 7 hodinové výdrži, mně to po plném nabití ukazuje 2:30, při 85% dokonce 1:20 (a nic na tom skoro nedělám) To je dost málo přijatelné. Uvidíme jak se to bude vyvíjet, ale bud je baterka v nepořádku anebo jsou to zase klasické apple pohádky a každý notebook ve skutečnosti vydrží 2-3 hodiny .. Co je taky zvláštní - když se podívám na activity monitor, při zapnutém mailu a Safari mi to ukazuje 6 GB RAM used, když k tomu zapnu Aperture, tak je Used 7,91 a free 100MB. Je to normální ?