Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak : divne.. Cely cas som zil v tom, ze apple uz niekolko rokov dava do MBP ips panely.. Preco je potom obraz na nich taky dobry?

dendy

Příspěvek od dendy »

Kermitak píše:Ne, co se notebooku tyce, tak je ten retina macbook prvni, jinak jsou vsude normalni TN.
ktore konkretne modely ne-apple notebookov maju IPS ? minule sa ma na to kamos pytal a nevedel som mu povedat ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin: duvod proc ti ten obraz prijde taky dobry neznam, mne prijde jako klasicky TN. To LED podsviceni samozrejme taky udela svy.

Dendy: presny typy ti psat nebudu, protoze je nevim, ale ma je ve sve nabidce HP (tusim rada Elitebook), Sony (Vaio S rada, mozna dalsi), Asus (rada Zenbook), Lenovo (napriklad muj X220), Dell (rada Precision), mozna dalsi, nevim.
Apple dela hezky notebooky a prijde mi skoda je degradovat TNkem. Zvlast v dobe kdy do ipadu dava IPS mi to prijde divny.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Kermitak : divne.. Cely cas som zil v tom, ze apple uz niekolko rokov dava do MBP ips panely.. Preco je potom obraz na nich taky dobry?
Dobrý je jen do chvíle než vedle toho dáš ten retina displej, pak už není moc dobrý :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : pred mesiacom som si v macozne pozeral retina macbook .. vedla neho bol normalny a obraz na nom bol stale vyborny ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

To by musel mit ten retina dost blbej displej, coz se mi nechce verit ;)
Kdyz dam vedle sebe svy dva mazly (X220 s IPS a 11" Air s TN), tak lcd toho X220 roznese Aira na kopytech.
No ale.. to je stejne fuk :]

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:ivo : pred mesiacom som si v macozne pozeral retina macbook .. vedla neho bol normalny a obraz na nom bol stale vyborny ..
Tak potom máme jiné oči ... Já jsem byl už skoro rozhodnutý jít do normálního MBP a upgradovat SSD atd., ale když jsem to viděl vedle sebe a protože oba byly online, tak jsem si tam dával identické věci a ten rozdíl byl nebetyčný při pohledu z jednoho na druhý (+ ostrost zobrazení detailů), to už vůbec už nešlo uvažovat o normálním MBP (nemluvě o tom, že ten normální MBP se strašně leskl a odrážel všechno kolem, retina mnohem méně). Byla tam se mnou i nezaujatá kamarádka (ve smyslu že ji to moc nezajímalo), ale když to viděla vedle sebe, tak jen kulila oči a říkala - to je teda nádherný obraz vedle toho lehce rozmazaného :) takže to asi nebyla jen moje iluze ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

je nehovorim ze nebol rozdiel .. len hovorim ze sa mi zdal stale obraz na MBP vyborny ..

dendy

Příspěvek od dendy »

suhlasim s pytkinom... nemyslim si ze ten rozdiel je tak dramaticky... a pre mna je dokonca , ked odmyslim tu ostrost, lepsi obraz monej matnej 17" nez ta 15" leskla retina :-) ono je to asi dost subjektive, nikto z nas nieje skuseny grafik s trenovanym okom takze vsetkomje to o osobnych preferenciach a subjektivnych dojmoch ...

dendy

Příspěvek od dendy »

jo inak ale na tej rozmazanoti nieco bude - kolega mal starsi MBP15 a na nom to fakt akosi rozmazane vyzera... ono to vyzeraze do 17" pchaju (pchali) kvalitnejsie displeje nez do 15"

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin píše:je nehovorim ze nebol rozdiel .. len hovorim ze sa mi zdal stale obraz na MBP vyborny ..
Tak mne se zdal obraz myho prvniho 17" CRTcka taky vybornej :]

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mne ne ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

OK :)

dendy

Příspěvek od dendy »

len par cisel .. MBP 15" ma 99 DPI .. MBP 17" ma 132 dpi (rovnako ako iPad2) ... retinovy MBP ma sice 220 dpi ... iPad3 ma 260 dpi

zdroj : http://members.ping.de/~sven/dpi.html

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak už ho tady mám, je fajn, přehazuju tam věci ... Jenom jsem zatím dost rozpačitý z baterie - odevšad zní ty pohádky o 7 hodinové výdrži, mně to po plném nabití ukazuje 2:30, při 85% dokonce 1:20 (a nic na tom skoro nedělám) To je dost málo přijatelné. Uvidíme jak se to bude vyvíjet, ale bud je baterka v nepořádku anebo jsou to zase klasické apple pohádky a každý notebook ve skutečnosti vydrží 2-3 hodiny .. Co je taky zvláštní - když se podívám na activity monitor, při zapnutém mailu a Safari mi to ukazuje 6 GB RAM used, když k tomu zapnu Aperture, tak je Used 7,91 a free 100MB. Je to normální ?

Obrázek

Odpovědět