Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia
Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia
Jestli ti tam nahodou nebezi nejakej zlobivej proces/program...
Ono důležité je že to běží všechno svižně ... Ale ta baterka to je divné : 43% - 1:02 ... to je low end
no vydrza baterky ti ovlivnuje kera grafika bezi .. teda neviem ci retina model ma tiez dve .. dalej zapnutie wifi , blutut atd ..
na webe pisu ze ma vydrzat 7 hodin wireless web .. takze vydrz 2.5 hodiny mi pripada fakt dako malo ..
na webe pisu ze ma vydrzat 7 hodin wireless web .. takze vydrz 2.5 hodiny mi pripada fakt dako malo ..
Tak druhé kolo už vypadá nadějněji 

Dnes jsem to dával do kupy a přehazoval si věci ze starého MBP. Srandovní věc - na začátku se do mě vloudila pochyba jestli ten rozdíl je opravdu takový atd. A říkal jsem si tak co už ... a po nějakých 2-3 hodinách jsem se potřeboval na něco podívat na starém počítači a nevěřil jsem vlastním očím - všechno tam bylo neuvěřitelně rozmazané, rozpixelované, vybledlé a neostré
Takže kvalitní klasika - když se přidá, není nápadné, ale když se vypne, strašně chybí
Ale co je ještě více oslnivé než obraz je zvuk. Takový zvuk jsem ještě na žádném notebooku neslyšel, to je fakt paráda (na sledování filmů v terénu atd.). Plný prostorový krásný detailní zvuk a má to i basy ... neuvěřitelné ...
Jinak to funguje celkově bleskově a všechno jede jako po másle (proti předchozímu zamrzávači) - až na jeden crash Aperture .. Snad to vydrží .. Bez SSD to už nejde - bleskové starty aplikací atd
80% času je to dead-silent. Je sem stam se zapne takový lehký vánek větráků.
A ještě něco pro Kermitáka, jak se smál když jsem řekl "originál Apple SSD disk"

Co je trošku opruz je to, že konektor napáječe je o trošku širší než doposud (jinak je uplně stejný). Nechápu proč musí měnit tyto věci. Mám na třech místech šnůry, ale s novým počítačem nebudou fungovat. Je třeba koupit jakési redukce - proč, nechápu ...
Jinak ten indikátor baterky lítá jak chce. Před chvílí 6 hodin, ted už jenom 2,5 ... (bež toho abych cokoliv nového dělal ..). Trošku nespolehlivé.

Dnes jsem to dával do kupy a přehazoval si věci ze starého MBP. Srandovní věc - na začátku se do mě vloudila pochyba jestli ten rozdíl je opravdu takový atd. A říkal jsem si tak co už ... a po nějakých 2-3 hodinách jsem se potřeboval na něco podívat na starém počítači a nevěřil jsem vlastním očím - všechno tam bylo neuvěřitelně rozmazané, rozpixelované, vybledlé a neostré

Ale co je ještě více oslnivé než obraz je zvuk. Takový zvuk jsem ještě na žádném notebooku neslyšel, to je fakt paráda (na sledování filmů v terénu atd.). Plný prostorový krásný detailní zvuk a má to i basy ... neuvěřitelné ...
Jinak to funguje celkově bleskově a všechno jede jako po másle (proti předchozímu zamrzávači) - až na jeden crash Aperture .. Snad to vydrží .. Bez SSD to už nejde - bleskové starty aplikací atd
80% času je to dead-silent. Je sem stam se zapne takový lehký vánek větráků.
A ještě něco pro Kermitáka, jak se smál když jsem řekl "originál Apple SSD disk"

Co je trošku opruz je to, že konektor napáječe je o trošku širší než doposud (jinak je uplně stejný). Nechápu proč musí měnit tyto věci. Mám na třech místech šnůry, ale s novým počítačem nebudou fungovat. Je třeba koupit jakési redukce - proč, nechápu ...
Jinak ten indikátor baterky lítá jak chce. Před chvílí 6 hodin, ted už jenom 2,5 ... (bež toho abych cokoliv nového dělal ..). Trošku nespolehlivé.

ivo : ten stary magsafe konektor by sa tam asi nezmestil .. preto je novy mensi .. existuje taka redukcia na to ..
http://store.apple.com/us/product/MD504 ... -converter

http://store.apple.com/us/product/MD504 ... -converter

Měl jsem ted možnost porovnat dost razantní kontrast chování W7 vs OSX směrem k tiskárně: před pár dny jsem chtěl připojit Canon tiskárnu k Lenovu s W7 Professional. K Lenovu jsem připojil tiskárnu - nic. V seznamu tiskáren byla jen Microsoft tiskárna, vůbec to nezareagovalo. Dal jsem - přidat novou tiskárnu, začaly otázka jestli k portu COM1, LPT 1 (co já vím ? je to usb). Musel jsem jít na Canon stránky, support - ale driver k IP4200 tam nebyl, jenom nějaké softwary na upravu fotek atd. Po dlouhém hledání (driver IP4200 download) jsem to nainstaloval (po odsouhlasení všech smluv atd.), přidal manuálně novou tiskárnu a začalo to konečně tisknout.
Mac - připojil jsem tiskárnu, za půl vteřiny se objevilo hlášení: chcete přidat Canon IP4200 ? Yes. Za 3 vteřiny si to něco stáhlo a tisknul jsem.
V tomto je Windows skutečně mimořádně debilní a opruzující.
Mac - připojil jsem tiskárnu, za půl vteřiny se objevilo hlášení: chcete přidat Canon IP4200 ? Yes. Za 3 vteřiny si to něco stáhlo a tisknul jsem.
V tomto je Windows skutečně mimořádně debilní a opruzující.
To neni chyba windows, ale Canonu :]
mne ako uzivatelovi , je jedno , koho chyba to je .. ale rozhodne viem , co chcem ..
To nikdo nepopira, jen ze Ivo nadaval na Windows a tohle je vec ktera nijak nesouvisi s kvalitou ci nekvalitou windows, ale s lajdactvim microsoftu ohledne jejich update sluzby, respektive canonu ohledne dodani driveru.
Ale když připojím tiskárnu k apple a hned vidí že se nějaká tiskárna připojila a ví jaká a když připojím k Windows, systém neví že se něco připojilo - to asi nesouvisí s Canonem ?
Mrknul jse se sem tam na activity monitor, to využití RAM při pár spuštěných aplikacích vypadá dost dramaticky (volná RAM 56 MB ?), neudělal jsem chybu že jsem nešel do 16 ? Nebo je to takto ok ?

3G neaktivnej pamate
Jaký je rozdíl mezi Free a Inactive ? Případně wired/active/used ?
priznam sa , ze netusim