Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia
Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia
Já jiný než SSD disk nechci ... 512 GB je minimum. A žádný měněný ale apple original. Proti tomu mému současnému MBP 2008, který už nestíhá a každou chvíli jsou duhová kolečka, by ten 2,6 GHZ i7 quad měl být bleskový (doufám). Retina by mohla být fajn (jenom mi vadí ta uzvařenost systému a absence základních portů - LAN a FW)
Uvažuju o tomhle: http://www.czc.cz/apple-macbook-pro-wit ... 00/produkt
Uvažuju o tomhle: http://www.czc.cz/apple-macbook-pro-wit ... 00/produkt
Original Apple SSD je dobrej oxymoron 
Zase chytáš za slovo a přitom víš jak jsem to myslel - preferuju když už tam ten disk je originálně nainstalován v novém výrobku, než kupovat někde a měnit to uvnitř
ok, tak apple installed SSD ...
Sehnat dnes firewire disk za rozumnou cenu není jednoduché - a ten retina macbook má USB 3, což posviští taky hodně rychle - a usb 3 disky asi půjdou sehnat snadněji a levněji, než firewire. Do budoucna se pak bude hodit ten Thunderbolt - disky, zvukovky, dsp...Ivo píše: (jenom mi vadí ta uzvařenost systému a absence základních portů - LAN a FW)
Akorát bacha, spousta zvukovek má problémy s USB 3 a/nebo Mountain Lion - je třeba ověřit, jestli konkrétní typ zvukovky má problémy a případně jestli už jsou pro Mountain Lion nové ovladače.
Já mám Weiss AF1 firewire , sice mám na to specializovaný PC notebook, ale rád bych měl možnost to připojit i sem... Koukám že to už nemá ani express card ...
no tak ty si kupoval najdrahsie v kraji .. 2 mesiace na to kupoval kolega ten isty za 340 EUR ..dendy píše:bo boha kde su tie ceny .. este nedavno som 512 MB crucial M4 kupoval za 600 EUR
inak to by mal fakt zaujimalo , pri akej prilezitosti sa ti objavuje duhove kolecko .. Na notebooku nerobim nic zasadne .. tam som ho este nevidel .. imac mam najlacnejsi aky sa da kupit a videl som ho 2x , ked mi zamrzla nejaka aplikacia .. tusim adobe flash .. ten som musel zostrelit .. ale inak duhove kolecko netusim , kde sa ti moze objavit .. nemas malo pamate ? 2GB ?Ivo píše:Já jiný než SSD disk nechci ... 512 GB je minimum. A žádný měněný ale apple original. Proti tomu mému současnému MBP 2008, který už nestíhá a každou chvíli jsou duhová kolečka, by ten 2,6 GHZ i7 quad měl být bleskový (doufám). Retina by mohla být fajn (jenom mi vadí ta uzvařenost systému a absence základních portů - LAN a FW)
ja zase preferujem , ze si najdem daky dobry vyrobok a osadim si to sam .. Nemam rad , ked neviem co mi tam vyrobca osadi .. A otvorit nejake apple zariadenie .. To je balzam na oci .. Pre technologa , resp. cloveka co pracuje s technikou , to je taky malicky orgazmus ..Ivo píše:Zase chytáš za slovo a přitom víš jak jsem to myslel - preferuju když už tam ten disk je originálně nainstalován v novém výrobku, než kupovat někde a měnit to uvnitřok, tak apple installed SSD ...
Pytkin píše:. A otvorit nejake apple zariadenie .. To je balzam na oci .. Pre technologa , resp. cloveka co pracuje s technikou , to je taky malicky orgazmus ..
to je velka pravda.. ja som mal rozobraty uz HP, Asus, MSI ale to co je v nich v nutri je v porovnani s macbookom ako ciganska osada vs. hotel hilton
Mám 4GB ... Duhové kolečko každou chvíli (mám systém přitom přeinstalovaný načerstvo vícekrát ..) Aperture - chci zvolit fotku/kategorii, musím na každý druhý pokus počkat než se duhové kolečko odkroutí ... píšu něco do skypu - najednou duhové kolečko a je třeba počkat ... chci otevřít word dokument, bude duha (ne vždy ale občas), otevřít přílohu z mailu atd ... a x dalších příležitostí .., Přiznávám že už jsem víckrát měl podvědomou tendenci s tím silně třísknout o zemPytkin píše: inak to by mal fakt zaujimalo , pri akej prilezitosti sa ti objavuje duhove kolecko .. Na notebooku nerobim nic zasadne .. tam som ho este nevidel .. imac mam najlacnejsi aky sa da kupit a videl som ho 2x , ked mi zamrzla nejaka aplikacia .. tusim adobe flash .. ten som musel zostrelit .. ale inak duhove kolecko netusim , kde sa ti moze objavit .. nemas malo pamate ? 2GB ?
Jinak třeba ten Retina MBP nijak neotevřeš, je to skoro uzavřený HW systém, ani baterka se myslím nedá vyměnit
- soimmo_two
Ivo, ten tvůj MPB je tvůj převtělený učitel trpělivosti.
Já mám pocit, že se neoriginálně nainstalovaného disku zbytečně bojíš. Jestli se nepletu, tak výměnou disku záruku neztratíš. Nebo jo ?
Já mám pocit, že se neoriginálně nainstalovaného disku zbytečně bojíš. Jestli se nepletu, tak výměnou disku záruku neztratíš. Nebo jo ?
Jirka Štolfa
Ale otázka je proč bych to dělal ? Když koupím MBP s 512 SSD, tak co na tom budu měnit ?
Ale četl jsem že u retina modelu se nedá měnit vůbec nic
- soimmo_two
Protože:
Ivo píše: Varianta ne-retina modelu s možností např. vyměnit DVD mechaniku za SSD disk mi nepřipadá špatná ..
Jirka Štolfa
Ano, ale já už uvažuju jen o retina modelu ... ono to koneckonců vyjde po výměně disku s DVD u ne-retina cenově podobně a navíc u toho měněného nebudu mít retina displej 
Otázka - je OSX 64bit ? Tj. využije v reálu více než 4GB RAM ?
Ale to že to má jenom rok záruku , to je ostuda ...
Otázka - je OSX 64bit ? Tj. využije v reálu více než 4GB RAM ?
Ale to že to má jenom rok záruku , to je ostuda ...
Ivo: osx od lionu je plne 64bitovy system.. Ale aj tiger pre 6 rokmi vedel pouzit viac ako 4g pamate..
Tak potom tam dám ještě + 8 GB RAM na 16 GB RAM. Když už dělo, tak naplno