OSX Mavericks

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od Mitch » 23 říj 2013 19:54

Chci se zeptat asi na pitomost. V appstoru mám jen install app, ale ne download. A navazující otázka, dělali jste clean install, nebo jen upgrade?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od Ivo » 23 říj 2013 20:48

Hmm, tak první pozdrav od Mavericks. Jestli těchto několik aplikací vyčerpá RAM 8GB, tak nevím ... :( (to se mi zatím ještě nestalo)

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od tomy45 » 23 říj 2013 20:54

Ivo... ty mas SSD a SWAP ti zabera skoro 31GB? Si si nejakou utilitou fajne dobabral system... toto som v zivote nevidel.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od Ivo » 23 říj 2013 20:56

Nemám žádnou utilitu. Mám čistě instalovaný 10.8.5 (před týdnem) a pár základních aplikací, nic víc a ted ten Mavericks. Je ale pravda že v té chvíli jsem do iBooks importoval svou sbírku ebooks, tak jestli to nebylo tím ... (ted v klidovém stavu je to 2-3 GB)

flynetman
Příspěvky: 4
Registrován: 17 čer 2013 13:26

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od flynetman » 23 říj 2013 21:03

flynetman píše:Ja mam noveho iMaca s ML a FusionDrive... Nevie niekto, ci sa mi Fusion nerozpadne (solo SSD a HDD) pri instalacii Mavericksa ? Kupil som ho uznainstalovany a radsej som s nicim nespekuloval, ale skoda nevyuzit potencial TopGunu :-)
Na Macrumours par userov odskusalo a v pohode. Tu som sa odpovedi nedockal, tak to asi risknem :-) Instaloval som vzdy iba na MB Pro Snow Leoparda na klasicky HDD (tam nebolo co riesit). Ale Fusion a Mavericks... Skusim

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od maux » 24 říj 2013 14:11

Hlásím naprostou pohodu. Staženo bez problémů, instalace 15. minut. Zatím vše funguje, tak jak má. Kdyby bylo nějaký překvápko, dám vědět.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od Ivo » 24 říj 2013 22:44

To nové Safari je docela hrůza - běží pomalu, stránky nejdou často od poloviny dolů scrolovat (prázdné místo), občas se linky nelinkují (chybí pacička), často duhové kolečko ... přepnu na Firefox, všechno běží svižně a normálně

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12764
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od dendy » 25 říj 2013 01:41

no vidis a ja som zo sadari dost spokojny .. po rokoch s chrome zvazujem ze ho definitivne vymenim za hlavny browser - vsetko v nom ide svizne, suverenne najrychlejsie z browserov co mam installnute, a developerske nastroje su o slusny krok pred firebugom aj chrome tools

len musim prist na to ako do safari naimportujem chrome bookmarky syncovane cez google account .. nemate niekto tip ?

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od Pierre niko » 25 říj 2013 09:00

Ivo: Ty mas nejakou spatnou apple karmu... :)

Psal jsem na Support, jestli by mi vratili prachy, kdyz jsem si teda koupil ML a na druhy den vysel Mavericks zadarmo a jsem velmi potesen jednak z toho, ze jednak mi ty prachy vati, ale hlavne jsem odvareny z toho jejich template, ktery pozivaji k odpovedim zakaznikum. Nadhera. No a ted uz jdu taky instalovat Mavericks...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od Ivo » 25 říj 2013 09:47

Pierre: stačí se podívat na x diskusí, to není zdaleka jen moje zkušenost že například spousta věcí běží bohužel citelně pomaleji (nejen safari). Například taková drobnost jako připojení příloh k mailu, před OSX9 to šlo na jedno kliknutí hned, ted to většinou tak 3-4 vteřiny čeká. Safari je na tom nejnápadnější, to je velký downgrade. Celé jsem ho resetoval, ted to běží líp ale i tak ...

"Upgradované" Numbers je též docela nemilá záležitost (nevím kdo tahle "vylepšení" vymýšlí) - doted byl např. seznam "sheets" vlevo a byly vidět naráz všechny. Ted je to nahoře, každý má málem 10 cm a když jich tam mám třeba 10 tak musí stále šipkami scrollovat tam a zpět když chci mezi nimi přepínat ...

Neprošel jsem zatím všechny možnosti, ale do této chvíle jsem na novém systému bohužel nenašel aspoň jediné konkrétní hmatatelné pozitivní vylepšení proti předchozímu

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od maux » 25 říj 2013 10:25

Ivo překontroluj si utilitky, které mají podporu 10.9. Včera jsem něco podobného řešil s Magicprefs a apod. a po odinstalaci nepodporovaných, jako když se protrhne hráz.... :idea:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od Pytkin » 25 říj 2013 10:59

ja mam magicprefs a vsetko mi funguje jak vino ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12764
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od dendy » 25 říj 2013 11:41

Pierre niko píše:Psal jsem na Support, jestli by mi vratili prachy, kdyz jsem si teda koupil ML a na druhy den vysel Mavericks zadarmo a jsem velmi potesen jednak z toho, ze jednak mi ty prachy vati, ale hlavne jsem odvareny z toho jejich template, ktery pozivaji k odpovedim zakaznikum. Nadhera. No a ted uz jdu taky instalovat Mavericks...
fiha tak to by som nebol povedal ze by ti vratili... tak to fakt velky respekt ..
Pytkin píše:ja mam magicprefs a vsetko mi funguje jak vino ..
jj hlasim tiez ze magicprefs mi funguje ako vino..

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od Pierre niko » 29 říj 2013 14:27

Maly OT: Koupil jsem SSD disk, na ceste je ramecek (pro MAC Pro). Hodlam vytvorit bootable copy na flesku, vyndat disk, ktery tam je a dat tam tedy jen ten cisty. Pak to zapnu s fleskou v portu. Nainstaluje se to? A co pak, kdyz zasunu do slotu puvodni HD vedle toho, na kterem bude Maverics. Z ktereho MAC nabootuje? Je treba Slot 1 detekovan MACem jako master? Dik za info, pak to smaznem (Nema smysl zakladat na takovou kravinu vlakno)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: OSX Mavericks

Příspěvek od Pytkin » 29 říj 2013 15:49

pierre : odporucam .. pripojis USB disk .. spravit na neho timemachine zalohu .. potom vymenis disk v pocitaci za ten SSD .. bootnes s ALTom (alebo jablkom?) .. vyhodi sa ti menu .. v nom vyberies restore z time machine zalohy .. restorne sa .. a mas skopirovany cely disk na SSD ..

Odpovědět