přechod z PC na Apple
Cau,
ja pouzivam muCommander
asi naj k totalcommanderu. http://www.mucommander.com/
Asi pred 4 mesiacmi som aj ja presiel k jablku a doteraz toho nelutujem. Oproti PC ma clovek akoby viac casu, menej nastavovania a pod. Zvuk. kartu co mam proste len pripojis, vyberies zo zoznamu a valis
Core je parada. Hovori sa, ze Mac je pre tych co maju cas len na robotu
a je to tak, zistil som to na sebe. Pouzivam iMac 20" C2D 2.4GHz spolu s Ableton 7. Nemal som zatial problem ziadny. Horsie to je s VST pretoze je malo crackov
(ak nekupujes kazdy) a moje oblubene Waves Bundle... Stoja strasnu kopu penazi. Nechcem flameovat, ale na mac sa pekne diva a este lepsie robi
moj nazor z vlastnych skusenosti
ja pouzivam muCommander

Asi pred 4 mesiacmi som aj ja presiel k jablku a doteraz toho nelutujem. Oproti PC ma clovek akoby viac casu, menej nastavovania a pod. Zvuk. kartu co mam proste len pripojis, vyberies zo zoznamu a valis

to je taky fakt....
ja mam MACbook Pro na na net a na praci a zda se mi ze to je odost bezproblmovejsi nez kdyz jsem mel pred tim windows booka...
Jinak na muziku mam Windows kompa a slape mi to nadherne tet s novou Gigabyte deskou ... pac MAC mi nic zasadniho novyho na muziku neprinesl... delam v Cubase a s prepinacem PAE /3gb se dokonce dostanu nad 2 gb ram vyuziti pro cubase to na Macu to slo jen do 2gb pak to spadlo , to samy bude i s Abletonem..
Na mac je dobry Logic, kdyz tedy nekomu vyhovuje jinak myslim ze to opravdu nic zasadniho neprinese oproti poladenym Windows...
ja mam MACbook Pro na na net a na praci a zda se mi ze to je odost bezproblmovejsi nez kdyz jsem mel pred tim windows booka...
Jinak na muziku mam Windows kompa a slape mi to nadherne tet s novou Gigabyte deskou ... pac MAC mi nic zasadniho novyho na muziku neprinesl... delam v Cubase a s prepinacem PAE /3gb se dokonce dostanu nad 2 gb ram vyuziti pro cubase to na Macu to slo jen do 2gb pak to spadlo , to samy bude i s Abletonem..
Na mac je dobry Logic, kdyz tedy nekomu vyhovuje jinak myslim ze to opravdu nic zasadniho neprinese oproti poladenym Windows...
uplny paranoik moze sietkovat na pc z linuxu... rieseni je vela a aj apple ponuka vela rieseni, nie je jedno ktory mac, a nie vsetky su hardverovo zaujimave. osobne si myslim ze zaujimavy je len 8jadrovy pro a laptopy, tie imacy su take reprezentativne hovadiny do drahej kancelarie a mini je uplne nanic, vzhladom k cene, ktora by imo mala byt tak 60% sucasnej
no, na hry to prave nie je bohvie co. za tie prachy sa da zaopatrit o dost vykonnejsia gamesacka skladacka. nehladiac na to ze koli gameskam budes aj tak musiet instalovat widlePytkin píše:kexik : Imac je podla mna uplne optimalny na domace pouzite pocitaca .. toznamena daky internet , hry , zabava , strih videa , prilezitostne daka muzika .. je to fajn ..
Wireless bych nechtel. Jenom to zbytecne zamestnava procesor na to, jaky jsou s tim problemy (vymena baterek...). Ja na Win DAW pouzivam zasadne dratovou PS2 mys a klavesnici. Navic jsem jeste nevidel takovou bezdratovou mys, ktera by jezdila tak prirozene jako dratova. Vsechny jezdily trochu zpozdene. Je to proste jiny pocit