přechod z PC na Apple

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

PV : to iste si myslim aj ja ..

balda
Příspěvky: 10
Registrován: 04 úno 2008 11:06

Příspěvek od balda »

Zajímal by mě provoz iMaca přes televizi na přehrávání videa. Jen se chci zeptat, zda jde udělat nějaký bastl kabel buď do s-video nebo scart. Hdtv zatím není v plánu, zatím frčím přes tv Tesla L 4522 DVD.
iMac 2,4GHz, Reason, Flash, Amiga 1200

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 »

Cau,

ja pouzivam muCommander :-) asi naj k totalcommanderu. http://www.mucommander.com/

Asi pred 4 mesiacmi som aj ja presiel k jablku a doteraz toho nelutujem. Oproti PC ma clovek akoby viac casu, menej nastavovania a pod. Zvuk. kartu co mam proste len pripojis, vyberies zo zoznamu a valis :-) Core je parada. Hovori sa, ze Mac je pre tych co maju cas len na robotu :-) a je to tak, zistil som to na sebe. Pouzivam iMac 20" C2D 2.4GHz spolu s Ableton 7. Nemal som zatial problem ziadny. Horsie to je s VST pretoze je malo crackov :-) (ak nekupujes kazdy) a moje oblubene Waves Bundle... Stoja strasnu kopu penazi. Nechcem flameovat, ale na mac sa pekne diva a este lepsie robi :-) moj nazor z vlastnych skusenosti

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

No .. Mat stabilny windows tiez neni problem .. Pri macku ale existuje take zvlastne fluidum .. Ktore pri windowse clovek nezazije .. Asi je to taka ta vnutorna nezavislost od Billa Gatesa , alebo co .. To clovek pochopi , az ked s MACkom zacne robit ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

:) presne poladenej windows na muziku taky slape super... vyhoda MACU je ze tam clovek muze mit vse , Internet, x dalsich programu a furt to slape stejne...
To ze MAC os vypada lip je tim ze ma zvyseny Gama correction , windows ho ma otrosku min... proto to je na macu jakoby vic citelny vse...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

ekeaze : zase mne sa zda optimalne 2 windowsi .. jeden vyladeny na muziku .. druhy vyladeny na vsetko ostatne .. restart trva do minuty ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

to je taky fakt....
ja mam MACbook Pro na na net a na praci a zda se mi ze to je odost bezproblmovejsi nez kdyz jsem mel pred tim windows booka...

Jinak na muziku mam Windows kompa a slape mi to nadherne tet s novou Gigabyte deskou ... pac MAC mi nic zasadniho novyho na muziku neprinesl... delam v Cubase a s prepinacem PAE /3gb se dokonce dostanu nad 2 gb ram vyuziti pro cubase to na Macu to slo jen do 2gb pak to spadlo , to samy bude i s Abletonem..
Na mac je dobry Logic, kdyz tedy nekomu vyhovuje jinak myslim ze to opravdu nic zasadniho neprinese oproti poladenym Windows...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

uplny paranoik moze sietkovat na pc z linuxu... rieseni je vela a aj apple ponuka vela rieseni, nie je jedno ktory mac, a nie vsetky su hardverovo zaujimave. osobne si myslim ze zaujimavy je len 8jadrovy pro a laptopy, tie imacy su take reprezentativne hovadiny do drahej kancelarie a mini je uplne nanic, vzhladom k cene, ktora by imo mala byt tak 60% sucasnej

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

kexik : Imac je podla mna uplne optimalny na domace pouzite pocitaca .. toznamena daky internet , hry , zabava , strih videa , prilezitostne daka muzika .. je to fajn ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:kexik : Imac je podla mna uplne optimalny na domace pouzite pocitaca .. toznamena daky internet , hry , zabava , strih videa , prilezitostne daka muzika .. je to fajn ..
no, na hry to prave nie je bohvie co. za tie prachy sa da zaopatrit o dost vykonnejsia gamesacka skladacka. nehladiac na to ze koli gameskam budes aj tak musiet instalovat widle

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

kexik : skladacka neni mac .. a nebude zabudovana v monitore .. IMAC je podla mna na doma super .. Widle nepotrebujes .. na MACka je tiez dost hier ..

balda
Příspěvky: 10
Registrován: 04 úno 2008 11:06

Příspěvek od balda »

Tak už je doma, jsem z něj nadšenej.
...akorát řeším nějaký mouchy, ale jinak max. spokojenost.

Obrázek
iMac 2,4GHz, Reason, Flash, Amiga 1200

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM »

balda : a co tie kable, to si si mal kupit vsetko wirelles... tie kable su hruza...

balda
Příspěvky: 10
Registrován: 04 úno 2008 11:06

Příspěvek od balda »

wireless je dražší, měl jsem omezenej rozpočet... a iMac je z druhé ruky
iMac 2,4GHz, Reason, Flash, Amiga 1200

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop »

Wireless bych nechtel. Jenom to zbytecne zamestnava procesor na to, jaky jsou s tim problemy (vymena baterek...). Ja na Win DAW pouzivam zasadne dratovou PS2 mys a klavesnici. Navic jsem jeste nevidel takovou bezdratovou mys, ktera by jezdila tak prirozene jako dratova. Vsechny jezdily trochu zpozdene. Je to proste jiny pocit

Odpovědět