Tak zrovna quicklook sem tvari v tvar column view uplne nepochopil. Preview ve finderu ma i zakladni jog, na coz u quick view nevidim ovladaci prostredky, ale treba to k necemu bude. Jestli nekdy zapnu Coverflow, to teda taky netusim
Doufam taky ze nejmensi pouzitelny okno Finderu bude mensi nez to prezentovany... Ale jinak docela prijemna evoluce.
stačí mít účet na .mac a je to.
Používám to pro zálohy různých preferencí a nastavení pluginů z OS disku.
A taky tím zálohuji disk, kam nahrávám audio (a kde mám Logic projekty)...
Docela to jde (když už je to "zadara" k tomu účtu).
Obávám se, že Time Machine nebude pro nahrávání audia použitelná, že by zpomalovala systém a zahlcovala disk - resp. nic o ní nevím....
Vím o tom, ale nezkoušel. Účet .mac jsem neplatil, takže jej využívám pouze pro iChat.
U TM si taky lámu hlavu s tím, jak to vyřešili, protože mám obavu, že to patrně bude vyžadovat disk s velice solidní kapacitou, pokud tam člověk bude chtít rvát veškerou práci. Doufejme, že tam budou podobné možnosti, jako jsou u Spotlight, že by si člověk vybral, co vlastně zálohovat chce a co ne. Bohužel vývojáři, co znám, toho moc neprozradí.
Ještě taková drobnost.
Pokud někdo uvažujete o tom, že by zkusil novou betu Safari, tak to ani nedělejte.
Dal jsem tomu půl dne a zase jsem to odebral.
Uninstall naštěstí funguje líp než ta beta
Ja to zkusil, vyhledavani pekny, konecne prehazovani tabu, malinko rychlejsi. Ale nektery stranky se neukazovaly bez refreshovani, takze si taky pockam.
Když už se probírá to Safari: mně se asi nejvíc líbí Omniweb
Je Safari podobný (teda ve srovnání s firefoxem) a má dle mého názoru lepší možnost organizace Bookmarks
a lze naimportovat bookmarks ze Safari
stojí 15,- USD . Má 30-ti denní demo...
Mimochodem, Omnigroup je moje velmi oblíbená pro-mac firma.
OmniOutliner se docela hodí pro "traksheety" - lze i nahrávat audio (mám na mysli poznámky) přímo do souboru. Taky lze vkládat obrázky ( např. nastavení outboard effektů, mikrofonů apod.). Tak trošku něco na způsob Filemakeru Pro.
Ona ta instalace Safari není vyloženě jen o Safari. Instaluje to mj. nový webkit a to ovlivňuje chod některých aplikací, konkrétně u iChatu se začaly projevovat dost velké prodlevy. Když řešíte věc s cca 10 lidmi najednou a potřebujete na něco reagovat, je to dosti nepříjemné.