kopiu ti windows spravi s ctrlPytkin píše:alias ti spravi tusim aj windows .. ale kopiu nie .. parada ..
Záludnosti MacOs (pro starého PCckáře)...
Re: Záludnosti MacOs (pro starého PCckáře)...
to uz ofsem napsal kermitak ..
To dost dobře nešlodendy píše:ivo bud rad ze ti v tom vlaku nezmizol cely pocitac ked si spal ...
Tak další lama dotaz:
běžně jsem měl na notasu udelanou partition na audio.
udelal jsem si ji i na macovi. ale jak jsem dnes zacal poprve pouzivat timemachine
, tak mi najednou prijde vyhodnejsi mit veskery audio rovnou v systemove partitione rovnou treba i v documents, tak aby se to lehce zalohovalo.
Co se tyce rychlosti: neni to jedno? stejne je to jen jeden disk, rozdelenej na dve partitiony. Rekl jsem si, ze to je jedno a partitiony spojil a dal do slozky documents, at se backupy delaj bezproblemove...
Jak to resite s notasem vy, kdyz mate jeden HDD. Pritorita je samozreje m co nejlepsi vykon prehravni audiostop z disku...
běžně jsem měl na notasu udelanou partition na audio.
udelal jsem si ji i na macovi. ale jak jsem dnes zacal poprve pouzivat timemachine
Co se tyce rychlosti: neni to jedno? stejne je to jen jeden disk, rozdelenej na dve partitiony. Rekl jsem si, ze to je jedno a partitiony spojil a dal do slozky documents, at se backupy delaj bezproblemove...
Jak to resite s notasem vy, kdyz mate jeden HDD. Pritorita je samozreje m co nejlepsi vykon prehravni audiostop z disku...
presne tak isto to riesim ako si pisal
mam len jednu partition a vsetko mam v dokumentoch...
- Pavel Vantuch
Disk bych nerozděloval, pokládám to za blbost. Tohle jsem řešil jedinkrát na externím disku, kdy jsem potřeboval mít jednu partici FAT-32, jinak mám všude 1 partition.
ja som disky nikdy nedelil ani na windows .. pripada mi to hlupost ..
vela diskov malo vyznam vo win98 ked este frcali fat32, ktorym sa kurvili particne tabulky... dnes to nema vyznam nikde, jedina pofiderna vyhoda samostatnej particie oproti adresaru s datami je ze sa da rychlejsie pomazat.
No ve windows to mozna vyznam nema, ale ze nikde bych netvrdil, to je s prominutim blbost 
Na fatce se to delilo ani ne kvuli nejakym porucham partition table, ale kvuli omezeni velikosti fat32 filesystemu.
Na fatce se to delilo ani ne kvuli nejakym porucham partition table, ale kvuli omezeni velikosti fat32 filesystemu.
myslis 2TB? to asi sotva...Kermitak píše:No ve windows to mozna vyznam nema, ale ze nikde bych netvrdil, to je s prominutim blbost
mne delenie na particie pripada ako velmi prakticka vec. osobne mam dva disky, jeden je rozdeleny na tri particie (System Disk, Data Disk, DAW System Disk) a druhy mam rozeleny na dve particie (Audio Disk a Sample Disk). neviem si predstavit ze by som to mal vsetko pokope. hlavne tie dva systemy by asi nebolo mozne inak prevadzkovat... ale ja mam PC 
OK rekl jsem to blbe, neni to omezeni fs, ale omezeni windowsich toolu, ktery ti neumozily udelat vetsi partition nez 32GB. Samozrejme externima toolama to slo, ale kolik procent lidi je pouzivalo.kexik píše:myslis 2TB? to asi sotva...Kermitak píše:No ve windows to mozna vyznam nema, ale ze nikde bych netvrdil, to je s prominutim blbost
Krom toho do win98 vcetne byl nejakej pomerne nizkej limit, nad kterej scandisk rozbijel filesystem.
dano ; jasne .. ked mas 2 system je vhodne disk rozdelit .. data osobne davam na plochu .. ale v pripade dvoch systemov je mozno urobit tretiu particiu na data OK ..
zamozřejmě VŽDY dva partition pro OsX i tehdá pro win. jeden pro office a net - druhý pro "music". u mě zůstává vše při starém i po těch letech...