Co je lepší, Sonar nebo Cubase?
Nathanael: Zkusil jsem Sonar, ale byl jsem dost zmatenej z ovladani. Cubase mi byl hned jasnej, je takovej intuitivni rekl bych, vsechno je logicky, prehledny....taky ma dobrou napovedu.
Je to ale samozrejme uplne jiny styl prace nez FL studio, ale pochopis to za chvili a zvuk je o mnoho lepsi. (to je samozrejme jen muj dojem, priznivci FL budou asi tvrdit neco jineho, nechci se hadat.)
Je to ale samozrejme uplne jiny styl prace nez FL studio, ale pochopis to za chvili a zvuk je o mnoho lepsi. (to je samozrejme jen muj dojem, priznivci FL budou asi tvrdit neco jineho, nechci se hadat.)
aha, takže já to chápu tak, že Cubase SX 3 má jen 32-bit verzi aplikace, která je ale schopná běžet pod 64-bitovým OS (což dokáže spousta 32-bit aplikací, jak jsem už zkoušel)...narozdíl od Sonaru, který má jak 64-bitovou, tak 32-bitovou verzi aplikace...a o to mi jde, já chci plnou 64-bit podporu, zvlášť 64-bitovou verzi aplikace a proto jedině chci jít z FL Studio pryč...takže Cubase asi nepřipadá v úvahu...
nathanael : preco ta 64bit tak hrozne trapi ? to mas na vsetok tvoj hardware 64bitove drivery ?
V studiu mame nuendo .. zrovna mi dorazili vsetky komponenty , takze montujem novy DAW .. ALe zvukovka nema 64bit drivery .. UAD len teraz spravil beta 64 drivery .. Powercore nema 64bit drivery .. na systemovy disk idem dat na xp32 aj xp64 .. ale 64 len na pokusy ...
Co ocakavas od 64bitoveho os ?
Inak aky mas procesor ?
V studiu mame nuendo .. zrovna mi dorazili vsetky komponenty , takze montujem novy DAW .. ALe zvukovka nema 64bit drivery .. UAD len teraz spravil beta 64 drivery .. Powercore nema 64bit drivery .. na systemovy disk idem dat na xp32 aj xp64 .. ale 64 len na pokusy ...
Co ocakavas od 64bitoveho os ?
Inak aky mas procesor ?
Pytkin: yes, na všechen hw mám 64bitove drivery, jak pro vistu 64, tak pro xp x64 
také jsem si dnes nainstaloval xp x64 en jako druhý systém k stávajícímu xp x86 a různě s tím laboruji...procesor mám C2D E6600 a říkal jsem si, že když už umí 64 bitů, mám na všechno drivery, tak proč bych to neměl využívat...
zkoušel jsem na x64 spustit náhodně pár aplikací, staších verzí, 32 bitových verzí, jmenovitě Total Commander a WinRar a šly pod 64bity úplně normálně, prostě to fungovalo...no, takže jestli mi 32 bit Cubase půjde pod x64, tak tam nejspíš půjde i 32 bit FL Studio a tak proto to právě nedělám, to by nemělo žádný význam, na to je lepší x86 systém...

také jsem si dnes nainstaloval xp x64 en jako druhý systém k stávajícímu xp x86 a různě s tím laboruji...procesor mám C2D E6600 a říkal jsem si, že když už umí 64 bitů, mám na všechno drivery, tak proč bych to neměl využívat...
zkoušel jsem na x64 spustit náhodně pár aplikací, staších verzí, 32 bitových verzí, jmenovitě Total Commander a WinRar a šly pod 64bity úplně normálně, prostě to fungovalo...no, takže jestli mi 32 bit Cubase půjde pod x64, tak tam nejspíš půjde i 32 bit FL Studio a tak proto to právě nedělám, to by nemělo žádný význam, na to je lepší x86 systém...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 09 čer 2007 23:24, celkem upraveno 2 x.
nathanel : nie som si isty ze C2D umi 64bit .. vie 64bit adresovanie pamate (ci co to je) to EMT64 .. Ale plny 64bit cpu je az XEON mam pocit .. ale mozem sa mylit .. nikdy som to az tak moc nestudoval ..
Nenapisal si stale, co ocakavas od 64bit os .. co sa zlepsi oproti 32bit ..
inak k tomu Cubase .. osobne by som si vybral 32bit program , ktory sa mi paci , nez 64bit ktory sa mi nepaci ..
Nenapisal si stale, co ocakavas od 64bit os .. co sa zlepsi oproti 32bit ..
inak k tomu Cubase .. osobne by som si vybral 32bit program , ktory sa mi paci , nez 64bit ktory sa mi nepaci ..
jedine, co naozaj moze mat pri 64bitoch vyznam je velkost adresovatelnej RAM, pretoze sucasnych cca 3GB v 32bit aplikaciach je na dnesne pomery malo (aj pre mna).nathanael píše:Pytkin: yes, na všechen hw mám 64bitove drivery, jak pro vistu 64, tak pro xp x64
také jsem si teď nainstaloval xp x64 en jako druhý systém k stávajícímu xp x86 a různě s tím laboruji...procesor mám C2D E6600 a říkal jsem si, že když už umí 64 bitů, mám na všechno drivery, tak proč bych to neměl využívat...
kolko RAM mas v systeme? duafam, ze aspon 8GB
Pytkin: no s tim EMT64 také nevím jak to přesně je, možná to není plně 64 bit a možná že ty aplikace jenom zvládá...ale tak když to tam je, tak proč bych to neměl využívat, rád využívám všechny technologie v hw co lze...
já od toho nic neočekávám, možná jedině to, co je v tom videu, které jsem tu vkládal na první stránce v prvním příspěvku...ale nevim, to je jen reklama a např. 128 GB ram stejně nikdy mít nebudu, což prý umí x64 adresovat...
njn, já jsem s fruity spokojen, ale stejně cítím, že bych mohl přejít na něco lepšího (což doufám Cubase i Sonar jsou), ikdyby nebylo těch 64 bitů, možná bych to za čas udělal, možná ne...když jsem před +- 6ti lety začínal na ReBirthu, tak také přechod na Fruity Loops hodně bolel, ale dnes jsem jedině rád, což je pochopitelné...
Poshook: mám (zatím) "jen" 2GB, systém je naplánovaný na 4-6GB, víc tam už nenarvu...já tohle všechno přemýšlím víc do budoucna, abych už se teď naučil s DAW, který podporuje 64-bit a multicore a umí víc jak fl studio...teď se v klídku třeba naučím se Sonarem nebo Cubase a za 5-10 let už bude 64-bit asi jinde než dnes, já budu mít více jak 10GB ram a budu už v klidu, připraven, nebudu už závislý na 32-bit systému...vidim to jako pohodičku, žádnej spěch, teď si to prostě jenom odzkoušim, rozhlížím se co a jak atd...
já od toho nic neočekávám, možná jedině to, co je v tom videu, které jsem tu vkládal na první stránce v prvním příspěvku...ale nevim, to je jen reklama a např. 128 GB ram stejně nikdy mít nebudu, což prý umí x64 adresovat...
njn, já jsem s fruity spokojen, ale stejně cítím, že bych mohl přejít na něco lepšího (což doufám Cubase i Sonar jsou), ikdyby nebylo těch 64 bitů, možná bych to za čas udělal, možná ne...když jsem před +- 6ti lety začínal na ReBirthu, tak také přechod na Fruity Loops hodně bolel, ale dnes jsem jedině rád, což je pochopitelné...
Poshook: mám (zatím) "jen" 2GB, systém je naplánovaný na 4-6GB, víc tam už nenarvu...já tohle všechno přemýšlím víc do budoucna, abych už se teď naučil s DAW, který podporuje 64-bit a multicore a umí víc jak fl studio...teď se v klídku třeba naučím se Sonarem nebo Cubase a za 5-10 let už bude 64-bit asi jinde než dnes, já budu mít více jak 10GB ram a budu už v klidu, připraven, nebudu už závislý na 32-bit systému...vidim to jako pohodičku, žádnej spěch, teď si to prostě jenom odzkoušim, rozhlížím se co a jak atd...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 09 čer 2007 23:44, celkem upraveno 4 x.
nathanel : jasne .. to co pise poshook je pravda .. 3G moze byt malo ked pouzivas vela samplov ..ale ako som pisal .. oba programy zvladaju video .. najrozumnejsie co mozes spravit je , ze otestujes oba .. a skusis si , v ktorom sa ti bude lepsie robit .. lebo ako som uz pisal .. v principe dnes vsetky programy vedia vsetko . lisia sa v drobnych detailoch a hlavne v ovladani ..
Kermitak: víš to jistě? já o tom na netu moc nenašel, jen např. tohle - "...emt64 je poze rozšiřující technologie,kdy procesor zvladne i aplikace napsané pro 64bitové procesory..je to to same,jako AMD64..To jen obchodnici a novináři věší lidem nosy na bulíka,že se jedná o 64-bitový procesor..Bohužel.."
no ta pamet je asi jedina vec, proc je 64bit zajimavej (opravte me, jestli se mylim), pokud vic pamete momentalne nemas, tak mi pride nejlepsi pockat si s prechodem az na dobu, kdy budes kupovat vic pameti (treba za pul roku, za rok)... v tu dobu uz jiste 64bit bude skoro vsechno. Podle toho, jestli je soft k dispozici v 64bitu nebo ne bych si rozhodne DAW nevybiral, ten bych vybiral pouze a jenom na zaklade toho, jestli mi vyhovuje a jestli jeho engine hraje dobre (coz dneska uz hrajou vsechny standardni DAW dobre --- teda nevim jak FL a Reason).
ok, díky za rady...
ještě mám jednu otázku - když bych chtěl provozovat XP x64 nebo Vista 64 jako můj hlavní systém a pouštět na tom i 32bit aplikace (např. FL Studio), tak bude tam nějaký problém, nebo degradace výkonu, oproti tomu, kdybych to pouštěl pod x86 systémem?
ještě mám jednu otázku - když bych chtěl provozovat XP x64 nebo Vista 64 jako můj hlavní systém a pouštět na tom i 32bit aplikace (např. FL Studio), tak bude tam nějaký problém, nebo degradace výkonu, oproti tomu, kdybych to pouštěl pod x86 systémem?
Naposledy upravil(a) nathanael dne 10 čer 2007 12:19, celkem upraveno 1 x.