Co je lepší, Sonar nebo Cubase?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 čer 2007 22:47

Nathanael: Zkusil jsem Sonar, ale byl jsem dost zmatenej z ovladani. Cubase mi byl hned jasnej, je takovej intuitivni rekl bych, vsechno je logicky, prehledny....taky ma dobrou napovedu.
Je to ale samozrejme uplne jiny styl prace nez FL studio, ale pochopis to za chvili a zvuk je o mnoho lepsi. (to je samozrejme jen muj dojem, priznivci FL budou asi tvrdit neco jineho, nechci se hadat.)

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 09 čer 2007 23:08

aha, takže já to chápu tak, že Cubase SX 3 má jen 32-bit verzi aplikace, která je ale schopná běžet pod 64-bitovým OS (což dokáže spousta 32-bit aplikací, jak jsem už zkoušel)...narozdíl od Sonaru, který má jak 64-bitovou, tak 32-bitovou verzi aplikace...a o to mi jde, já chci plnou 64-bit podporu, zvlášť 64-bitovou verzi aplikace a proto jedině chci jít z FL Studio pryč...takže Cubase asi nepřipadá v úvahu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2007 23:14

nathanael : preco ta 64bit tak hrozne trapi ? to mas na vsetok tvoj hardware 64bitove drivery ?

V studiu mame nuendo .. zrovna mi dorazili vsetky komponenty , takze montujem novy DAW .. ALe zvukovka nema 64bit drivery .. UAD len teraz spravil beta 64 drivery .. Powercore nema 64bit drivery .. na systemovy disk idem dat na xp32 aj xp64 .. ale 64 len na pokusy ...

Co ocakavas od 64bitoveho os ?

Inak aky mas procesor ?

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 09 čer 2007 23:15

Cyril: zkoušel jsem Sequoiu a vypadá to hezky, ale já nevim, je to už asi pro mě moc a kdybych si to chtěl koupit, tak na to nemám, jen jsem zaslechl že je to drahé jako kráva a tím pádem to asi mezi obyčejnými smrtelníky nebude moc rozšířené...a ty v tom děláš?

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 09 čer 2007 23:20

Pytkin: yes, na všechen hw mám 64bitove drivery, jak pro vistu 64, tak pro xp x64 :)

také jsem si dnes nainstaloval xp x64 en jako druhý systém k stávajícímu xp x86 a různě s tím laboruji...procesor mám C2D E6600 a říkal jsem si, že když už umí 64 bitů, mám na všechno drivery, tak proč bych to neměl využívat...

zkoušel jsem na x64 spustit náhodně pár aplikací, staších verzí, 32 bitových verzí, jmenovitě Total Commander a WinRar a šly pod 64bity úplně normálně, prostě to fungovalo...no, takže jestli mi 32 bit Cubase půjde pod x64, tak tam nejspíš půjde i 32 bit FL Studio a tak proto to právě nedělám, to by nemělo žádný význam, na to je lepší x86 systém...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 09 čer 2007 23:24, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2007 23:22

nathanel : nie som si isty ze C2D umi 64bit .. vie 64bit adresovanie pamate (ci co to je) to EMT64 .. Ale plny 64bit cpu je az XEON mam pocit .. ale mozem sa mylit .. nikdy som to az tak moc nestudoval ..

Nenapisal si stale, co ocakavas od 64bit os .. co sa zlepsi oproti 32bit ..

inak k tomu Cubase .. osobne by som si vybral 32bit program , ktory sa mi paci , nez 64bit ktory sa mi nepaci ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 09 čer 2007 23:25

nathanael píše:Pytkin: yes, na všechen hw mám 64bitove drivery, jak pro vistu 64, tak pro xp x64 :)

také jsem si teď nainstaloval xp x64 en jako druhý systém k stávajícímu xp x86 a různě s tím laboruji...procesor mám C2D E6600 a říkal jsem si, že když už umí 64 bitů, mám na všechno drivery, tak proč bych to neměl využívat...
jedine, co naozaj moze mat pri 64bitoch vyznam je velkost adresovatelnej RAM, pretoze sucasnych cca 3GB v 32bit aplikaciach je na dnesne pomery malo (aj pre mna).
kolko RAM mas v systeme? duafam, ze aspon 8GB

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 09 čer 2007 23:35

Pytkin: no s tim EMT64 také nevím jak to přesně je, možná to není plně 64 bit a možná že ty aplikace jenom zvládá...ale tak když to tam je, tak proč bych to neměl využívat, rád využívám všechny technologie v hw co lze...

já od toho nic neočekávám, možná jedině to, co je v tom videu, které jsem tu vkládal na první stránce v prvním příspěvku...ale nevim, to je jen reklama a např. 128 GB ram stejně nikdy mít nebudu, což prý umí x64 adresovat...

njn, já jsem s fruity spokojen, ale stejně cítím, že bych mohl přejít na něco lepšího (což doufám Cubase i Sonar jsou), ikdyby nebylo těch 64 bitů, možná bych to za čas udělal, možná ne...když jsem před +- 6ti lety začínal na ReBirthu, tak také přechod na Fruity Loops hodně bolel, ale dnes jsem jedině rád, což je pochopitelné...




Poshook: mám (zatím) "jen" 2GB, systém je naplánovaný na 4-6GB, víc tam už nenarvu...já tohle všechno přemýšlím víc do budoucna, abych už se teď naučil s DAW, který podporuje 64-bit a multicore a umí víc jak fl studio...teď se v klídku třeba naučím se Sonarem nebo Cubase a za 5-10 let už bude 64-bit asi jinde než dnes, já budu mít více jak 10GB ram a budu už v klidu, připraven, nebudu už závislý na 32-bit systému...vidim to jako pohodičku, žádnej spěch, teď si to prostě jenom odzkoušim, rozhlížím se co a jak atd...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 09 čer 2007 23:44, celkem upraveno 4 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2007 23:38

nathanel : jasne .. to co pise poshook je pravda .. 3G moze byt malo ked pouzivas vela samplov ..ale ako som pisal .. oba programy zvladaju video .. najrozumnejsie co mozes spravit je , ze otestujes oba .. a skusis si , v ktorom sa ti bude lepsie robit .. lebo ako som uz pisal .. v principe dnes vsetky programy vedia vsetko . lisia sa v drobnych detailoch a hlavne v ovladani ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 10 čer 2007 00:19

Pytkin: mylis se, C2D je 64-bit procesor, EM64T je jeho instrukcni sada (i kdyz to znamena extended memory 64 tech. ;). Soucasne XEONy (Woodcrest, Clovertown) jsou postaveny na shodnem jadre, jako desktopove procesory Conroe.

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 10 čer 2007 00:37

Kermitak: víš to jistě? já o tom na netu moc nenašel, jen např. tohle - "...emt64 je poze rozšiřující technologie,kdy procesor zvladne i aplikace napsané pro 64bitové procesory..je to to same,jako AMD64..To jen obchodnici a novináři věší lidem nosy na bulíka,že se jedná o 64-bitový procesor..Bohužel.."

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 čer 2007 10:28

no ta pamet je asi jedina vec, proc je 64bit zajimavej (opravte me, jestli se mylim), pokud vic pamete momentalne nemas, tak mi pride nejlepsi pockat si s prechodem az na dobu, kdy budes kupovat vic pameti (treba za pul roku, za rok)... v tu dobu uz jiste 64bit bude skoro vsechno. Podle toho, jestli je soft k dispozici v 64bitu nebo ne bych si rozhodne DAW nevybiral, ten bych vybiral pouze a jenom na zaklade toho, jestli mi vyhovuje a jestli jeho engine hraje dobre (coz dneska uz hrajou vsechny standardni DAW dobre --- teda nevim jak FL a Reason).

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 10 čer 2007 11:10

ok, díky za rady...

ještě mám jednu otázku - když bych chtěl provozovat XP x64 nebo Vista 64 jako můj hlavní systém a pouštět na tom i 32bit aplikace (např. FL Studio), tak bude tam nějaký problém, nebo degradace výkonu, oproti tomu, kdybych to pouštěl pod x86 systémem?
Naposledy upravil(a) nathanael dne 10 čer 2007 12:19, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 10 čer 2007 11:51

urcite nie, ale novy OS urcite bude klast mnoho inych otazok...
je nepisane pravidlo ze v audio priemysle zvykne trvat 2 roky
kym sa novy system etabluje a fixnu sa dalsie muchy. ja
pockam este urcite rok-dva, zatial som spokojny.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 10 čer 2007 12:20

demsky: tjn, ale XP x64 je tu už docela dlouho, má SP2 a zdá se mi povedený a stabilní, oproti tomu, co za zvěsti o této verzi XP koluje...Vista 64 asi dozrát chce, ještě jsem jí nezkoušel, ale brzy zkusím...

Odpovědět