Co je lepší, Sonar nebo Cubase?

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
rastis

Příspěvek od rastis »

brutal OT, ale nathanael si si isty, ze chces robit hudbu alebo jebkat sa s instalaciami veci ? sorry.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

nathanael: jo delam v samplitude 8. Sequoia je draha jako krava a zas tolik navic to pro beznyho smrtelnika asi neprinasi, ale Samplitude je dostupna celkem normalne, Safa ji prodava... Cubase se mi nikdy nelibil. Musis zkusit, co je nejlepsi pro tebe.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

rastis: jo jsem...hudbu delam uz dost dlouho (ikdyz ono to nikdy neni dost dlouho) na to, abych se mohl zastavit, rozhlednout se, prestoupit na jinej DAW, jinej OS a potom pokracovat dal...nevim kam bych mel spechat, nedelam hudbu komercne (jen obcas)...6 let manzelstvi s FL Studio mi prijde jako docela dost na to, abych zacal premyslet o necem jinem, lepsim...a zkratka chci neco, co vyuzije pc do ktereho jsem narval uz docela dost penez, naplno...

s instalacema veci, nevim co mas na mysli, ja se s nicim nejebkuju, xp x64 jsem mel nainstalovane za 30 minut a do 2 hodin uz jsem mel zprovoznenej novej system se sonar 6 64bit, vsemi drivery atd...ted uz nemam s cim se zdrzovat, zacnu prozkoumavat sonar a potom se pujdu kouknout na cubase...

kdyz bys to bral takhle, tak muzeme rict - "proc se tady na ezone bavit o hudbe a ne ji delat?"...tak pak bysme to tu mohli zabalit zejo...

Cyril: ja vim...a samplitude, ma i 64bit verzi aplikace?

rastis

Příspěvek od rastis »

nathanael píše:...zacnu prozkoumavat sonar a potom se pujdu kouknout na cubase......
cize zbytocna tema a este zbytocnejsie 2 moje reakcie v nej. este raz sorry.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nathanael : rozdel si systemovy disk na dve casti .. na jednu daj 32 na druhu 64bit system .. a mas po probleme ..

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Pytkin: jo tak to mam, ale prepinat mezi dvema systemy neni zrovna pohodlne...tak bych radsi provozoval jeden, x64 - zatim zadnej problem neni, ale moc 32bit aplikaci jsem tu jeste nezkousel, uvidim...

a nevis nahodou, jak zmenit pismeno u systemoveho disku c: ? potom co jsem nainstaloval ty xp x64 se mi ty disky nejak rozhazely a ted mam jako c: disk, na kterem zadny system neni, je to datovy disk, ale xp hlasi, ze u tohoto disku nejde zmenit pismeno, protoze je systemovy - ale to on urcite neni a stve me, ze si jako systemovy (c: ) nemuzu dat ten co ma ted pismeno d :...nevis co s tim please?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nathanael : menit pismeno systemoveho disku neni uplne v poriadku .. moze sa ti stat ze daco nebude fungovat .. s tym by som pokusy nerobil ..

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Pytkin: jo, jenze jak rikam, system ten disk oznacil jako systemovy, ackoliv na nem zadny system neni...system x64 mam na disku E: a system x86 mam na disku D:...na C: jsou jen samplbanky, zadnej system...nevim proc to ty xp x64 takhle udelali a neoznacili jako systemovy ten disk, na kterem ony jsou...

me to takhle docela vadi, protoze pod x86, mym starym systemem, ty disky mam oznacene jinymi pismeny nez pod x64...je to sice docela detail, ktery nema na funkcnost systemu vliv, ale je to matouci...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

nathanael píše:Kermitak: víš to jistě? já o tom na netu moc nenašel, jen např. tohle - "...emt64 je poze rozšiřující technologie,kdy procesor zvladne i aplikace napsané pro 64bitové procesory..je to to same,jako AMD64..To jen obchodnici a novináři věší lidem nosy na bulíka,že se jedná o 64-bitový procesor..Bohužel.."
Jo, vim to jiste. Pro upresneni - EM64T je stary nazev instrukcni sady, na ktere je postavena sada AMD64 a Intel64. Ty se kapanek lisi, ale pokud to clovek neprehani pri kompilaci s optimalizacemi, jsou vysledne binarky kompatibilni s obema architekturami. Soucasny Intel Xeon = prakticky Woodcrest a Clovertown, coz je naprosto shodne jadro jako je v Conroe a Merom. Rozdil je v patici, dnes i rychlosti FSB a podpore pameti FB DIMM. Jinak tedy tyto procesory maji 64bitove registry, maji 64-bitovy integer a (minimalne) 64-bitovou adresovou sbernici. Pisu minimalne, protoze 64-bitovou mela uz prvni Pentia a soucasne Intelovske CPU maji az 256-bitovou.
BTW pises ze jsi na netu toho moc nenasel. No... jediny spolehlivy a vseobjimajici zdroj informaci o Intel procesorech je Intel 64 and IA-32 Architectures Software Developer’s Manual (najdes na www.intel.com ;)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Kermitak: nj, tak ok, nejspíš máš pravdu...nenašel jsem toho moc, protože jsem ani moc nehledal - dřív jsem o tom pročítal poměrně hodně věcí, co už jsem zapoměl s tím, že jsem byl přesvědčen, že můj Conroe prostě je plně 64bitový procesor a tím jsem to uzavřel...až teď mi Pytkin nasadil do hlavy brouka, že to není plně 64bit, ale koukám že je, takže už na to v klidu můžu zase zapomenout 8)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ospravedlnujem sa za mystifikaciu :)

TAP

Příspěvek od TAP »

Je zajímavé že se tu tohle téma objevilo zrovna teď. Mám pocit že tenhle víkend rozhodl. Nevynáším ještě uplně finální rozhodnutí, ale už to vypadá že se brzo budu fackovat za ty roky které jsem ztratil s Cakewalkem a SONAREM. Je to rozdíl asi jako mezi LEGEM a jeho napodobeninou co se u nás prodávala za totáče. U SONARU máš pocit že se to každou chvilku rozsype. A když zafunguje automatizace na nějakém plug-inu je to na menší oslavu. Pořád se musí přenastavovat latence. To říkám teď co jsem si nainstoval CUBASE LE, která byla přibalená v mojí E-MU. Rozkoš dříve nepoznaná. Prostě hraju, ono to nahrává. Pluginy dělají to co po nich chci.Svět je jednoduší. Děti mají usměvavého tátu. Myslím, že už nenajdu důvod proč se vrátit k SONARu. Kdyby jo, tak to sem napíšu.

Možná je to subjektivní dojem, ale když nahraju pár taktů baskytary do cubase, tak je to taková pevná sexi basa, když nahraju totéž do SONARU tak je tam takové bahnité hovišo. Jak je to možné? CUBASE to nějak předžvýkává?
Naposledy upravil(a) TAP dne 11 čer 2007 09:55, celkem upraveno 1 x.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ja mam presne ten pocit odkedy som presiel z Cakewalku 9 (ktory bol ale zase desne jednoduchy na MIDI+zopar audio trackov s rychlym updatom zo SoundForgu) na Emagic Logic. Uz zopar rokov je bez updatu ale kedze nemenim hardware nemam s nicim problem. Sonar, to mi aj tak zneje ako Sunar pre deti :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

TAP> hehe :)

no ja zatim v sonaru hodne tapu...napriklad jak zprovoznit midi keyboard, tak na to jsem zatim neprisel...teda mozna jo, ale nevim jestli funguje a jestli rikas, ze je tam tezka automatizace tak to je docela spatny, protoze to by melo byt to nejjednodussi a co nejvic funkcni...

ja to Cubase LE take dostal k E-MU zvukovce...no ale nevim, ta LE verze je co jsem tu cetl nejaka dost omezena...jestli si to dobre pamatuju, tak tam je napr nejaky limit efektu na jeden kanal (max. 4?), mozna i limit kanalu a to se mi tedy vubec nelibi...jako hned bych do toho sel, kdyby to ale melo jen omezeni napriklad tykajici se vestavenych pluginu - kdyz tam zadne nebudou, tak to je mi jedno, ale omezeni funkcnosti programu se mi vubec nelibi...a skoda, ze jsem asi z tehle diskuze pochopil, ze Cubase nema 64bit klienta a ze to bude mit az nove Nuendo a kdovi jestli...

Vuid

Příspěvek od Vuid »

TAP píše:......
Možná je to subjektivní dojem, ale když nahraju pár taktů baskytary do cubase, tak je to taková pevná sexi basa, když nahraju totéž do SONARU tak je tam takové bahnité hovišo. Jak je to možné? CUBASE to nějak předžvýkává?
Treba je to enginem, napriklad cubase sx3 hraje lip nez sx2, a to vyrazne. Mozna je na tom soucasny Sonar hur nez soucasny Cubase, ale ja to neporovnaval, slysim to poprve od tebe.

Odpovědět