CPU malé využití
2Pyros.7: no vzhledem k tomu, že ASIO4ALL ovladač je prostě udělaný jako univerzální faktický ASIO ovladač i pro použití s multimediálními zvukovkami, tak nevidím nikde problém....350ms latence není ani defaultně v něm nastavená (hned po instalaci je tam dost malé číslo, jestli si to dobře pamatuju), nezaznamenal jsem s ním nikdy problém - sice jsem nebyl u velkého množství instalací, ale sám ho mám na notebooku s interní zvukovkou a nikde není problém. Normálně bych tam nechal pro začátek experimentování všechny defaultní hodnoty a zaměřil se na zbytek systému; prostě bych vyšel z obecné informace, že s ASIO4ALL není problém a hledal bych ho jinde.
P.
P.
já si také asio4all na notebook nainstalaval k integrované zvukovce...no kromě toho, že to gui je strašně hnusný, to asi funguje...
jenom tam nikde nevidím konkrétní informaci o aktuální latenci...z toho jak jsem to nastavil, jsem odhadem odposlouchal, že to má tak 20ms, víc asi ne...já tam ten údaj o latenci nikde nevidím...tam je nějaký jezdec a na tom je 250ms, na tom druhém také...cokoliv méně tam dám, praská to...
ale latenci 250ms to nemá, to bych poznal...je to divný a to jsem studoval manuál, nechápu kde se prostě ta latence korekrně zobrazuje...
možná kdyby existoval nějaký měřák latence, bylo by to fajn....
jenom tam nikde nevidím konkrétní informaci o aktuální latenci...z toho jak jsem to nastavil, jsem odhadem odposlouchal, že to má tak 20ms, víc asi ne...já tam ten údaj o latenci nikde nevidím...tam je nějaký jezdec a na tom je 250ms, na tom druhém také...cokoliv méně tam dám, praská to...
ale latenci 250ms to nemá, to bych poznal...je to divný a to jsem studoval manuál, nechápu kde se prostě ta latence korekrně zobrazuje...
možná kdyby existoval nějaký měřák latence, bylo by to fajn....
:-)
V ms tam žádný údaj nevidím, latence je uváděná v samplech (ale možná nemám nejaktuálnější verzi ASIO4ALL) - viz obrázek. Akorát nevím, na co je vpravo nahoře pole "Latency compensation" s posuvníky "In" a "Out", ale vlevo dole je zcela jasný Buffer Size, což je latence v samplech (viz obrázek).
P.
P.
- Přílohy
-
- ASIO4ALL Control Panel
hmm, ale jak mám zjistit, jakou latenci má třeba deset vst synthů a pár romplerů...já teda nechápu, proč to v tom asio4all není, nějaký měřák latence...
a mě tedy latency fruity (přes asio4all) neukazuje - to ukazuje ve fruity vždy jen asio driver...a to je v tomto případě pouze asio4all který tohle nemá...nevim jak cubase, ale ve fruity o univerzálním měřáku latence nevím...
a mě tedy latency fruity (přes asio4all) neukazuje - to ukazuje ve fruity vždy jen asio driver...a to je v tomto případě pouze asio4all který tohle nemá...nevim jak cubase, ale ve fruity o univerzálním měřáku latence nevím...
2kexik: škoda, že někdy pořádně nečteš příspěvky
já mám zato, že latence systému je dána velikostí ASIO Bufferu (čiže v mém obrázku ten posuvník vlevo dole). Nemám ani tucha, k čemu jsou posuvníky "Latency compensation In/Out" vpravo nahoře. Z tohoto důvodu si myslím, že nemáš pravdu 
Na druhou stranu to má to plus, že jsi mě donutil se kouknout do manuálu k ASIO4ALL; přesto jsem nic nezjistil kromě toho, že zřejmě se opravdu mýlíš. Byť tam není o ASIO Buffer posuvníku ani zmínka, o Latency Compensation posuvnících je tam napsáno něco málo, ale určitě neslouží k nastavování latence systému.
P.

Na druhou stranu to má to plus, že jsi mě donutil se kouknout do manuálu k ASIO4ALL; přesto jsem nic nezjistil kromě toho, že zřejmě se opravdu mýlíš. Byť tam není o ASIO Buffer posuvníku ani zmínka, o Latency Compensation posuvnících je tam napsáno něco málo, ale určitě neslouží k nastavování latence systému.
P.