CPU malé využití

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 01:11

KX podla toho WEBu skoncilo dakde v roku 2004 .. takze podpora X-FI dost pochybujem ..

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 21 led 2008 07:29

Pytkin: já bych řekl, že x-fi už nemá čip od EMU...myslím, že poslední co ho mělo, byl Sound Blaster Live!...ale jistý si nejsem...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 14:31

Jindy : X-fi pisali ze ma 4x vykonnejsi chip ako Audigy (kera ma EMU8k) , takze bude mat asi iny chip ..

Emu8000 bol aj v Audigy serii ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 21 led 2008 14:36

audigy ma 10k... ale to ciste pre poriadok
tiez myslim ze kx na tom nepojde... treba skusit asio4all
co sa tyka amd, mam amd s viachipsetom a vsetko ide ako ma

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 14:38

ahh .. jasne je to emu 10k .. nie 8k .. ale je to stale ten isty chip ,, kery obsahuje SB Live! , Audiogy, aj EMU APS ..

Pyros.7
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2008 20:41

Příspěvek od Pyros.7 » 22 led 2008 08:14

zkusím ty ovladače mno asio all4..mno a uvidím ...

Pyros.7
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2008 20:41

Příspěvek od Pyros.7 » 22 led 2008 22:15

mno právě že tyto ovladače ASIO4 ALL ...mám mno

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 led 2008 09:28

2Pyros.7: no vzhledem k tomu, že ASIO4ALL ovladač je prostě udělaný jako univerzální faktický ASIO ovladač i pro použití s multimediálními zvukovkami, tak nevidím nikde problém....350ms latence není ani defaultně v něm nastavená (hned po instalaci je tam dost malé číslo, jestli si to dobře pamatuju), nezaznamenal jsem s ním nikdy problém - sice jsem nebyl u velkého množství instalací, ale sám ho mám na notebooku s interní zvukovkou a nikde není problém. Normálně bych tam nechal pro začátek experimentování všechny defaultní hodnoty a zaměřil se na zbytek systému; prostě bych vyšel z obecné informace, že s ASIO4ALL není problém a hledal bych ho jinde.

P.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 23 led 2008 10:07

já si také asio4all na notebook nainstalaval k integrované zvukovce...no kromě toho, že to gui je strašně hnusný, to asi funguje...

jenom tam nikde nevidím konkrétní informaci o aktuální latenci...z toho jak jsem to nastavil, jsem odhadem odposlouchal, že to má tak 20ms, víc asi ne...já tam ten údaj o latenci nikde nevidím...tam je nějaký jezdec a na tom je 250ms, na tom druhém také...cokoliv méně tam dám, praská to...
ale latenci 250ms to nemá, to bych poznal...je to divný a to jsem studoval manuál, nechápu kde se prostě ta latence korekrně zobrazuje...

možná kdyby existoval nějaký měřák latence, bylo by to fajn....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

:-)

Příspěvek od pavlii » 23 led 2008 13:26

V ms tam žádný údaj nevidím, latence je uváděná v samplech (ale možná nemám nejaktuálnější verzi ASIO4ALL) - viz obrázek. Akorát nevím, na co je vpravo nahoře pole "Latency compensation" s posuvníky "In" a "Out", ale vlevo dole je zcela jasný Buffer Size, což je latence v samplech (viz obrázek).



P.
Přílohy
ASIO4ALL_CP.jpg
ASIO4ALL Control Panel
ASIO4ALL_CP.jpg (47.19 KiB) Zobrazeno 666 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2008 17:24

latenciu ti predsa ukazuje tvoj VST host .. trebars Cubase SX , tam kde sa vybera asio driver ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 led 2008 17:41

2Pytkin: jj, vlastně pravda ;-)

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 23 led 2008 17:45

pani, staci kalkulacka, jeden sampel ma pri 44100Hz samplovacke 1/44100 s, 32 samplov 32/44100, atd... 32samplov je 0,725ms, cize zaokruhlene 1ms.
to je latencia pri nahravani, pri realtime monitoringu je to 32samplov dnu + 32 von, dokopy 1,5ms...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 23 led 2008 20:17

hmm, ale jak mám zjistit, jakou latenci má třeba deset vst synthů a pár romplerů...já teda nechápu, proč to v tom asio4all není, nějaký měřák latence...

a mě tedy latency fruity (přes asio4all) neukazuje - to ukazuje ve fruity vždy jen asio driver...a to je v tomto případě pouze asio4all který tohle nemá...nevim jak cubase, ale ve fruity o univerzálním měřáku latence nevím...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 led 2008 16:33

2kexik: škoda, že někdy pořádně nečteš příspěvky :-) já mám zato, že latence systému je dána velikostí ASIO Bufferu (čiže v mém obrázku ten posuvník vlevo dole). Nemám ani tucha, k čemu jsou posuvníky "Latency compensation In/Out" vpravo nahoře. Z tohoto důvodu si myslím, že nemáš pravdu ;-)

Na druhou stranu to má to plus, že jsi mě donutil se kouknout do manuálu k ASIO4ALL; přesto jsem nic nezjistil kromě toho, že zřejmě se opravdu mýlíš. Byť tam není o ASIO Buffer posuvníku ani zmínka, o Latency Compensation posuvnících je tam napsáno něco málo, ale určitě neslouží k nastavování latence systému.

P.

Odpovědět