CPU malé využití

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 led 2008 15:37

2Jindy2: osobně nevím o žádném softu, který by realtime ukazoval aktuální latenci systému podle toho, kolik VST nástrojů/efektů v něm máš v tom kterém čase narváno a zaplých...

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 15:44

pavlii píše:2Jindy2: osobně nevím o žádném softu, který by realtime ukazoval aktuální latenci systému podle toho, kolik VST nástrojů/efektů v něm máš v tom kterém čase narváno a zaplých...

P.
fruity studio... dokonca ukazuje latenciu medzi dvomi roznymi insertami

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 led 2008 15:53

2kexik: áááno?? mazec......nicméně tohle je věc IMHO trošku kontraproduktivní - buď to slyším (=> vysoká latence, nepoužitelná pro realtime) nebo to neslyším (=> latence mě nezajímá).... nebo jsem jen stará struktura? :-D

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 15:54

pavlii píše:2kexik: škoda, že někdy pořádně nečteš příspěvky :-) já mám zato, že latence systému je dána velikostí ASIO Bufferu (čiže v mém obrázku ten posuvník vlevo dole). Nemám ani tucha, k čemu jsou posuvníky "Latency compensation In/Out" vpravo nahoře. Z tohoto důvodu si myslím, že nemáš pravdu ;-)

Na druhou stranu to má to plus, že jsi mě donutil se kouknout do manuálu k ASIO4ALL; přesto jsem nic nezjistil kromě toho, že zřejmě se opravdu mýlíš. Byť tam není o ASIO Buffer posuvníku ani zmínka, o Latency Compensation posuvnících je tam napsáno něco málo, ale určitě neslouží k nastavování latence systému.

P.
merde, fakt necitam, co je skoda, pac by som asi vedel odpovedat... latency compensation v asio4all ma sluzit na osetrenie oneskorenia medzi vstupom a vystupom pri nahravani v zariadeni, ktore nema latency compensation a podla mojho pozorovania to aj tak cele nefunguje :)
v pripade konkretne fruityloops staci nastavit bufer vlavo dole a to je vsetko

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 led 2008 15:58

2kex: aha - je to možné, tak nějak to asi bude, THNX.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2008 16:02

pavlii : trebars Cuabse ti ukaze latenciu driveru .. ale zacnes vesat DSP efekty .. a latencia ti vybehne v pohode na sekundu .. ale Cubase stale ukazuje tu istu latenciu ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 25 led 2008 08:42

2Pytkin: jj, to já vím - proto jsem napsal tu poznámku viz asi 3 příspěvky výše..... nicméně si myslím, že platí i to, co jsem napsal hned za tím :-)

P.


Odpovědět