CPU malé využití

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Pyros.7
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2008 19:41

CPU malé využití

Příspěvek od Pyros.7 » 20 led 2008 19:46

česte lidi něco mi tu v cubasu nehraje.....mam verzi sx 2.... a seká se mi zvuk když pustím asi 5 stop... a indikátor využití CPU je tak v jedné čtvrtině...jakto že se ten zvuk seká když newiužívá sto procent cpu...fakt newím jak to vyřešit...dik ...a latenci mám nějak kolem 350 ms..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2008 20:03

pyros : mozno mas problem s pristupom na disk .. mozno problem so zvukovkou .. sekanie nemusi byt zapricinene procesorom .. moznosti je milion ..

Pyros.7
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2008 19:41

Příspěvek od Pyros.7 » 20 led 2008 20:20

mno a jak to teda mám zjistit ...mo%u17ená to bude tou zvukovkou bo mám creativu a ta nepodporuje asio tak mám ASIO ALL ovladač...
mno ale čím menší mám latenci tím je to horší to praskání...............................????????????????????????????????????????????????...mno a k tomu mám je%u161te Atona 4000 + dual core 1 GB ram a SATA 2...tak co..????????????

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2008 20:47

pyros : to je uplne normalne .. to je tak na kazdej karte , ze znizovanim latencie pribuda praskanie ..

Tvoj problem moze byt sposobeny hocicim .. videl by som to najskor na kombinaciu vsetkeho do hromady .. proste system neni uplne vhodny na muziku ..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 20 led 2008 20:55

Pyros aku zvukovku mas od Creative, ked nepodporuje ASIO ?

Pyros.7
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2008 19:41

Příspěvek od Pyros.7 » 20 led 2008 21:31

mam Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio.....a jak to myslíš s tím systémem jako jaký bych měl podle tebe mít??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2008 21:37

pyros : nemam skusenosti s AMD .. do studii stavam PC s Intelom a zatial nikdy so ziadnym nebol problem .. Tak isto davam minimalne Audiophilku a vsetko chodi jak vino .. s AMD neviem moc poradit , lebo nemam skusenosti .. Ale proste moze tam byt lubovolny problem .. Tazko sa to riesi cez telefon .. BOlo by to treba vidiet .. v kazdom pripade treba mat korektne nainsalovane vsetky najnovsie drajvre a patche a vyladeny system na muziku ..

Pyros.7
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2008 19:41

Příspěvek od Pyros.7 » 20 led 2008 21:46

no jo a nemohl by jsi mi napsat nějaký hrubý koncept jak má být systém vybaven...myslím tím jako že mám nainstalovat nové ovladače od cipsetu zvukovky a třeba grafiky??a co konkrétně má být vylazené pro muziku?? mam to default nastavené...a newím kde to nastavit..?? pamětové viužití je 1. 3 GB a CPU 16 %...tak newim a pořád to praská..
Naposledy upravil(a) Pyros.7 dne 20 led 2008 22:07, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 20 led 2008 22:06

Pyros.7 a nefunguju ti na tu Tvoju zvukovku KX Drivery ?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 20 led 2008 22:17

Pyros.7: AMD bych dneska do DAW už nechtěl - jednak to vypadá, že ta firma krachuje a možná jí brzy někdo koupí a druhak na co za poslední rok a něco sáhli, udělali naprosto špatně...je možné, že by se AMD mělo podporovat čistě jen kvůli tomu, aby Intel neměl monopol, ale já nejsem charita, kašlu na ně...ale to je teď jedno...

pc vyladěné jen na muziku by mělo být předně stabilní, tudíž bych nic nepřetaktovával a měl dobře pořešené chlazení...a potom je to o vyladění systému, tedy asi nejlépe Windows XP...tam je dobré prostě povypínat úplně všechno, co pro muziku není třeba - například včetně internetu...
na ploše by neměl být nějaký wallpaper v hyper rozlišení, neměl by tam být žádný wallpaper - žere to ramku...ale to jsou jen příklady...

jako nejlepší příručku pro vyladění windows ti doporučuji tento dvoudílnný článek z pc tuningu (pro mě fakt přínos) - http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=41

a co se týče té tvojí zvukovky, tak může mít také IRQ konflikt, ale je to poměrně málo pravděpodobné, že tím by ten problém byl, protože já ho měl také a nijak mě to nebrzdilo - možná divné, ale je to tak...
to že píšeš, že ti to při snižování latence praská čímdál víc, je normální - normální by to nebylo, kdyby ti to dělalo opak ;)

Pyros.7
Příspěvky: 7
Registrován: 20 led 2008 19:41

Příspěvek od Pyros.7 » 20 led 2008 22:28

tak to newím jestli podporuje KX Drivery.....ale díky vám za rady projdu tu příručku a budu se snažit to vymamakat...zatím..peace

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 20 led 2008 22:38

350ms je dost extrem i na Creative. Neco je spatne, ale to je fakt tezky rict co. V prvni rade bych se zameril na zvukovy driver, mam takovej pocit ze jsem kdysi na SoundBlaster Audigy mel nejaky ASIO primo od Creative - takze ten bych pouzil (pises neco o ASIO ALL, neznam).
Nevim uz presne, ale mam pocit ze se ten driver jmenoval CREATIVE ASIO 2 a dosahoval jsem s tim asi 20ms na horsi sestave nez mas ty.
Pak bych zkusil znovu nainstalovat a nastavit Cubase, hratky s ladenim PC bych nechal az na pozdeji - jestli se v tom nevyznas.
Samozrejmost je ze by ti na pozadi melo bezet co nejmin procesu, proste zadny zbytecnosti jako ovladac tiskarny, nebo nedej boze neco sitovyho.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2008 23:06

pyros : tunovanie XP na muziku :

http://www.musicxp.net/dnn/

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 21 led 2008 00:07

Pyros.7
Tu su KX Drivery

http://kxproject.lugosoft.com/index.php?skip=1

Skus..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2008 00:10

X-FI ma daky iny chip ne ? to uz nema EMU8000 .. ci hej ?

Odpovědět