Cubase 11

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 11

Příspěvek od pavlii »

Použiješ Direct Offline Processing. Takže vybereš audio event a zpracuješ efektem.

2Markuc: ano, to je přesně ono :-)

P.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6634
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 11

Příspěvek od Kermitak »

Jo to je dobry zduraznit, ze to je offline, ne realtime, takze vzdycky po uprave parametru efektu se ten kousek audia znova vyrenderuje, jak jsem pochopil (nebo co to tech par vterin dela :)

markuc

Re: Cubase 11

Příspěvek od markuc »

Přesně tak, proto píšu, že to není zdaleka tak elegantni jako v Samplitude nebo Reaperu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 11

Příspěvek od pavlii »

Ano, tak to je.

P.

biscuit
Příspěvky: 9784
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 11

Příspěvek od biscuit »

Kermitak píše:
14 pro 2020 10:46
Jo to je dobry zduraznit, ze to je offline, ne realtime, takze vzdycky po uprave parametru efektu se ten kousek audia znova vyrenderuje, jak jsem pochopil (nebo co to tech par vterin dela :)
správný slovo. já do toho furt pletl destruktivní a nedestruktivní. celej "problém" tkví v tom, že to není živý a nedá se to automatizovat nebo realtime přenastavovat jako na insertu. ale to je naprosto jasný z logiky směrování audia (zvuková stopa do mixu).

pro mě osobně je tohle celý vlastně i docela nepochopitelný, proč na tom někomu záleží, když existuje group šavle i group stopa. snad jen u megaprojektu ušetření výkonu procesoru...

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3284
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Cubase 11

Příspěvek od Oxyygen »

@biscuit: Pro mě je třeba tato funkce naprosto klíčová. Ale je pravda, že má hlavní smysl třeba při tvorbě rádiových reklam. Ten komfort, když máš voiceover na jedné stopě a efektuješ jen co potřebuješ a jakými efekty chceš (třeba pokaždé jiné slovo/větu) je fakt super!
Samplitude je pro spoty asi nejlepší program. Má takové detaily, které jsou jak na to dělané. Většina DAW je primarně na hudbu.

Nicméně co mě na Samplitude sere a pořád mám tendence se dívat jinam, je jeho zastaralost. Oldschool GUI naprosto nerespektující škálování windows, zubatý ikony 15 let starý, midi "editor" je skoro jak z 90tek. Ačkoliv je už verze X5 od tuším 11. kdy samplitude nějak výrazněji použivám je nulovej progress. Na to jak je to drahy, tak je to bída :-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

biscuit
Příspěvky: 9784
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 11

Příspěvek od biscuit »

jo, díky za přiblížení. takhle to smysl samozřejmě nějakej dává ;-)

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 506
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 11

Příspěvek od IvanB »

Prosím vás, v Cubase11 sa stále ešte nedá nastaviť okno MIDI editora na "always on top"?
Vďaka

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 11

Příspěvek od pavlii »

Juknu na to, ale Spodní zóna ti nevyhovuje?

P.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 506
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Cubase 11

Příspěvek od IvanB »

Na výhody spodnej zóny som nikdy neprišiel. Nie vždy robím aj s druhým displejom, na NB je to čistá klaustrofóbia už aj bez spodnej zóny...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 11

Příspěvek od pavlii »

No to asi ano, ale zřejmě jiná možnost není, pokud chceš vidět jak aranžmá projektu, tak i okno editoru. Samostatné okno nemá možnost Always On Top.

P.

Odpovědět