cubase 6.5

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
James L.

Re: cubase 6.5

Příspěvek od James L. »

Brooklyn / juanita juarez píše:jo, tohle je jedina vec, co me (dost) zaujala... synthy zatim nevim, steinbergu se oproti logicu vycita slabsi vybavenost nativnima synthama, takze to chapu, na druhou stranu me to v tuhle chvili uz vubec nezajima, lidi se mezitim vybavili jinejma strojema. ja bych rad videl lepsi midi mapping, vetsi modularitu mixaku a efektu v nem a treba nativni mini-sampler v kazdym tracku.. treba v sedmicce..
Sampler by bodl. Proč v týhle době, kdy se všechno kopíruje, někdo ještě neokopíroval FL Studio (ve věci toho sampleru)?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

nevim, je vic veci, co by bodly zkopirovat, treba macro control z abletonu nebo abletonacky rychly groupovani kanalu..a fruity peak a formula controller.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

hmm no tak na tuhle meziverzi kašlu ... registroval jsem 6 v listopadu, tj. nemam narok na 6.5 zadarmo :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

vras

Příspěvek od vras »

Vyberem vypalne za pulverzi? Pche. O neomalenem pristupu Steinbergu k zakaznikum si uz nekolik let myslim sve.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

vras píše:Vyberem vypalne za pulverzi? Pche. O neomalenem pristupu Steinbergu k zakaznikum si uz nekolik let myslim sve.
pockej to mi prijde blbost tohle.. reps. prilis jednostranny. smutny je to samozrejme treba v pripade atoma, kdy mu to uteklo o mesic nebo dva, ale jinak.. jak psal matucha, jeste se snad doresuje i verze 6, takze neni nutny jit do meziverze. navic upgrade ze 6.5 a ze 6 na 7 bude urcite stejne drahej. bud ti za ten priplatek ty drobnosti navic stojej, nebo ne a v klidu si pockej.

na druhou stranu taky vidim veci, ktery by se mi libily jinak, ale v tomhle pripade to nejak chapu zrovna. navic kdyz samotnej padshop stoji tolik jako upgrade - a to se ani neda mluvit o tom, ze by to byl drahy vsti.

matucha

Příspěvek od matucha »

Me to trochu pripomina politiku, kdy se schvaluje vic veci naraz a schvalne je soucasti toho baliku jeden zakon, kterej by sam o sobe nikdy neprosel. Steinberg by tezko prodal (dostatek) tech syntaku, od kterejch si treba buhvico sliboval. Ale spousta lidi si rekne, ze musej mit posledni verzi cubase, protoze jinak nebudou mit podporu/kompatibilitu. Udicka ve forme trochu jinak vyresenejch "lanes" a nejaky kvantizace audia mi pripada dost nezajimava na to abych za to dal $. Ale i kdyz ty syntaky urcite budou pouzitelny, tak stezi pusobej o moc lip nez desitky freewaru, kterej se vali na netu. A DJ ekvalizer? WTF? ;-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

treba sa ale trosku divat aky je trend vo svete .. viac sa priblizovat masam .. nie tlacit sa viac do profi sceny, ktora aj tak umiera ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No proste jsme se dali na Steinberg a platime jak mourovaty ... Logic Pro 9 stojí $ 199 .... update z Cubase 5 na 6 mě stál € 199 ...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

biscuit

Příspěvek od biscuit »

to je zase svata pravda :-( bohuzel

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

tak tu namitku moc nechapu, to se prece kazdej muze zcela svobodne rozhodnout, jestli jit do logicu nebo do cubase, ne?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Pytkin píše:treba sa ale trosku divat aky je trend vo svete .. viac sa priblizovat masam .. nie tlacit sa viac do profi sceny, ktora aj tak umiera ..
cejtim to podobne, akorat steinberg neumi pusobit verohodne v tyhle oblasti, oproti treba abletonu, kterej ma skvele vyresenej marketing, primy napojeni na znamy producenty, politiku endorsementu, dokonalou komunikaci na soc. sitich a tak dal. steinberg je v tomhle trochu bezradnej, viz ten zminenej 'dj eq', to meli vydat pred 10 lety. :] dnes se to musi jmenovat 'laptop producer eq'.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Amorph píše:tak tu namitku moc nechapu, to se prece kazdej muze zcela svobodne rozhodnout, jestli jit do logicu nebo do cubase, ne?
tak isto ci znova zaplati , alebo ostane pri tom , co uz ma ..

brooklyn : suuhlas :)

vras

Příspěvek od vras »

jenze to znamena se preucit na jiny daw, to je jako svobodne se prestehovat se do jine zeme (s trochou nadsazky:-)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jo, nebo jako ucit se ridit jinou znacku auta. Porad nejak nevidim, proc by mel nest Steinberg zodpovednost za to, ze se ti nechce ucit jiny produkt:) Samozrejme se mi taky nelibi momentalni cena updatu, ale potom proste zustavam u sve dosavadni verze a pockam treba na nejakou vyhodnou akci, ktere cas od casu byvaji. Pripadne si proste misto updatu Cubase ten Logic prikoupim a mam to skoro zadarmo;)

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

Já bych to s logicem nesrovnával, Applu to člověk zaplatí na jiných věcech : )

Navíc update 6,5 rozhodně není z těch "must have", kdo ty nový VST nechce a těch pár nových vlastností nevyužije, může počkat na Cubase 7. Čekal bych ji na podzim.

Souhlasím s tím, že politka Steinbergu je trochu bezradná. Na poli VST nedokáží podle mě (cenovou politikou) konkurovat NI. Nikdy jsem taky nepochopil proč se jejich sampler jmenuje Halion a jejich rompler Halion Sonic, přestože jsou to dost odlišné produkty a plete se to. V balíku VST u Cubase naopak jednoduchý sampler chybí. Nějaký Halion LE by určitě zvýšil podstatně užitnou hodnotu a navíc by určitě pár lidí koupilo upgrade na plný Halion. Nehledě na to, že koupit si Halion za 8 tis. nebo NI Komplete 8 za 11 tis. tak už je docela jasná volba.... Podle mne je Halion při dané ceně neprodejný.

Ale abych nekritizoval, Cubase je špičkový DAW a já jsem s ním obecně naprosto spokojený a update na 6,5 už je doma. :)

Odpovědět