CUBASE 6 na NAMM 2011

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 úno 2011 17:54

Fractal píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:
Fractal píše:no me prave zarazi ze tomu daji nalepku verze6 a porad maji stejny algoritmus vypoctu scitani pri summingu a renderu
to nijak nesouvisi.
ja vim, ale toz melo by ne? zakladni prvek cubase je snad mixengine, resampling, dithering a rendering ne?
ne

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od biscuit » 04 úno 2011 18:23

brooklyn goes minimal 8)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Ondrash » 04 úno 2011 19:16

Brooklyn / juanita juarez píše:
Ondrash píše:Stínované podbarvení eventů v project okně? Proč? To mi přijde hodně nepřehledné. Vybraný event se zinvertuje, to mě dost ruší.
Co jsem však v preferencích nenašel a považuju to za zatím zásadní chybu je možnost vypnutí podbarvení eventů!!! Díky tomu nemůžu střihat audio přímo v okně projektu, tak jak jsem to dělal doteď. Od té doby, co jsem začal používat tuto funkci, jsem zapomněl co to je Part editor. Audio stříhám rovnou v projektu, ladění v audio editoru... Takže takhle funce je pro mě zásadní a tím že 6ka jí nemá, asi zůstanu u C5. Mám svůj zbůsob práce, ty serepetičky v typu Loopmash např. mě zas tak nezajímají....
prosel bych preferences, tohle slo vzdycky vypnout.
Tak ty jsem si prošel asi desetkrát... Tu volbu jsem tam fakt nenašel. Prostě to stínování eventů je fakt nanic... Abychom si rozuměli, myslím tím ten obdélník ve kterém jsou buď audiovlny a nebom MIDI eventy...

Jinak nemožnost vypnutí podbarvení eventů (myslím tím obdélníků, které jsou pod audio vlnou) v project okně mě totálně štve. Hodně jsem to používal.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Ondrash » 04 úno 2011 19:19

matucha píše:Nainstaloval jsem na XP a facha to. Na zadnej zasadni problem pri strihani eventu jsem nenarazil. Dneska na tom zkusmo udelam jednu vec a uvidim.

Jinak mi to uz taky jednou spadlo ;-). Asi po 5 minutach pouzivani...

PS hraje to uplne radikalne jinak, basy hrajou jako vejsky a stredy jako subbas, uplne prekopanej engine ;)))))
Mně při střihání eventu problikne celý event na pravo od kurzoru, působí to rušivě. :(
Inverzní vybaverní označeného eventu ti nevadí?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 04 úno 2011 19:33

matucha píše:Nainstaloval jsem na XP a facha to. Na zadnej zasadni problem pri strihani eventu jsem nenarazil. Dneska na tom zkusmo udelam jednu vec a uvidim.

Jinak mi to uz taky jednou spadlo ;-). Asi po 5 minutach pouzivani...

PS hraje to uplne radikalne jinak, basy hrajou jako vejsky a stredy jako subbas, uplne prekopanej engine ;)))))


hahahahaha, cuuraaaam:)

vite co? ja si od toho odpocnu, a za rok si to mozna koupim az to bude bez bugu, bez padani, zamrzani a preblikavajicich eventu!!! :)

matucha
Příspěvky: 5032
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od matucha » 04 úno 2011 19:36

Tak ted jsem v C6 udelal jeden spot, ne nijak extremne narocnej na strih, ale strihal sem dost.

1) pusobi to na me svizne, popravde mnohem lip nez c4 a to jak pri editaci tak pri kopirovani pluginu z insertu na insert... pomalej si mi to neprislo nikde zatim
2) inverz a srafovanej prunik mi uplne nesedi, ale po chvili me to prestalo stvat
3) useklej kus eventu mi nastesti neproblikava


Takze zatim dobry, nevim este jestli si troufat na tom delat neco vetsiho nez spoty... uvidim. Skoda, ze nejde ukladat do C4 formatu, to bych obcas asi vyuzil C6 na nejakej ukon a pak se raci vratil. Precejen je to verze 6.0000

matucha
Příspěvky: 5032
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od matucha » 09 úno 2011 18:15

No tak sem narazil na problem, kterej snad je jenom v ramci winXP... cubase6 mi totiz nezobrazi velkou cast videii, kterou c4 vpohode da. Jedna cast je normalne neloadnutelna a druha cast se otevre, ma spravnou delku, ale vsechny policka sou jenom prazdna bila plocha. To je dost nepytel.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 09 úno 2011 18:18

matucha píše:No tak sem narazil na problem, kterej snad je jenom v ramci winXP... cubase6 mi totiz nezobrazi velkou cast videii, kterou c4 vpohode da. Jedna cast je normalne neloadnutelna a druha cast se otevre, ma spravnou delku, ale vsechny policka sou jenom prazdna bila plocha. To je dost nepytel.
muzu se optat? ze ty jsi prechazel z nuenda 3jky nebo z cubase 4ky rovnou na tu kabazzu sestku :o

aha`½\ uz to ctu... ze 4ky... no to se nedivim ze vseci co nemeli cubase 5ku cumi na tu 6ku jak na zjeveni

je nekde srovnani 5ky a 6ky ? myslim jako co je noveho... mate to nekdo po ruce, nebo v pameti?

matucha
Příspěvky: 5032
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od matucha » 09 úno 2011 18:34

maj to vsechno tady: www.steinberg.net

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 09 úno 2011 18:38

http://www.steinberg.net/en/products/cu ... rison.html sem nasel jenom tolko... sem myslel kompareazon s cubase 5... jako takove to what's new muzu cist do aleluja

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 09 úno 2011 18:47

no jestli nespravili tu strasnou sample kvalitu... je hezke, ze pridali kytarove distorsny, nikdy me ty steinbergovske neohromily, stejne ale na to mame v evrope vetsi odporniky :) jako nevidim tam vuci 5tce nic noveho, loopmash je trapas sam o sobe, z jejich sampleplayerama se muzou jit zasklit... zadny novy efekt? treba konecne poradny.. janevim... neural-controlled reverb? nebo novy kaskadovy ci terasovity filter?
zadny novy synth??? aaaaanooo, chapu ze si steinberg musel po dodelani tech trech poslednich vzit dovolenou, tak jo, odpoustim :D
zadne klapky? nejake hammondky tam chybi, nebo alespon poradne piana, minimalne take fajne jak v logicu, grand piano zni jak z cinske samohrajky opravene na balkane... stale zadny poradny kontakt\battery -like sampleur? ani bici masina? vektorovy bici modul? nejake oziveni ala ableton? live hrani? nic? no nic no :roll:

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 09 úno 2011 18:54

pockam na 7dmicku... nebo moment to bude konec sveta... tak potom na 8cku urco :twisted:

jinak pro me pouzitelne veci ze Sextky jsou:

- lane track
- prehledna (achjo poradjakvbaroku) dynamika ve score
- tracking of edited groups
- pry ze advanca tempo detection, ...no to su zvedaF

treba uzitecna vec pro mnoho lidi - ten tranzient-sniper nebo searcher je pro me uplna zbytecnost

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 úno 2011 20:28

Fractal píše:no jestli nespravili tu strasnou sample kvalitu...
kvalitu samplu v ty bance zvuku, ktera k tomu je? to nikoho moc nezajima imho. je to vyuzitelny snad jen na rychly prehrani midi, pro predstavu, jak to bude hrat, az se to necim prehraje.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 10 úno 2011 09:53

Brooklyn / juanita juarez píše:
Fractal píše:no jestli nespravili tu strasnou sample kvalitu...
kvalitu samplu v ty bance zvuku, ktera k tomu je? to nikoho moc nezajima imho. je to vyuzitelny snad jen na rychly prehrani midi, pro predstavu, jak to bude hrat, az se to necim prehraje.
jako sorry, ale zkus si samply z jinych DAW, myslim ted Logic, ProTools nebo Ableton, nevim proc to steinberg tak zbytecne odbyval... jako ono se s tim zvukem da delat psi kusy a kazdy druhy umi ze spatneho samplu udelat top notch, ale... proc treba holywood, studia v kalifornii, japonsku, anglii apod. nepouzivaji cubase? {resp nunundo}

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 10 úno 2011 10:01

navic samplebanky jinych firem, nebo cele samplery nejsou zrovna levna zalezitost, pripocti cenu cubase.. no a mame malickou toyotu

Odpovědět