CUBASE 6 na NAMM 2011

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Ondrash » 04 úno 2011 08:49

Zdravím všechny. Tak jsem včera večer nainstaloval Cubase6 a rád bych se podělil o první dojmy. Musím se přiznat, zatím jsem z Cubase6 rozčarovanej...
Než začnu C5= Cubase 5.52

Jak už všichni víme, Vzhled C6 se hodně přiblížil k Nuendu. Písmo je jiné, není tak uhlazené než na C5, ale musím říct, že mi přijde přehlednější. Design Mixu je super, ty barevné fadery z C5ky mě fakt dost prudily. Na druhou stranu hranaté fadery vypadají hůř než na C5, škoda že je nenechali... Co se týká project okna. Barevné označení stop (tzn. barva na levé straně stopy, ne jen maličký obdélníček na pravé straně to je taky fajn. Rychleji se orientuju ve stopách, super. No a teď už to tak dobrý nebude... Stínované podbarvení eventů v project okně? Proč? To mi přijde hodně nepřehledné. Vybraný event se zinvertuje, to mě dost ruší. Další věc (a teď nevím, jestli vám to dělá taky) je to, že když stříhám eventy, tak se mi vždy znovu vykreslují. Tzn. střihnu a celý event problikne, to je hodně rušivé... Co je pěkný, že lze v preferencích nastavit barevná sytost vlny včetně sytosti kontury vlny.

Co jsem však v preferencích nenašel a považuju to za zatím zásadní chybu je možnost vypnutí podbarvení eventů!!! Díky tomu nemůžu střihat audio přímo v okně projektu, tak jak jsem to dělal doteď. Od té doby, co jsem začal používat tuto funkci, jsem zapomněl co to je Part editor. Audio stříhám rovnou v projektu, ladění v audio editoru... Takže takhle funce je pro mě zásadní a tím že 6ka jí nemá, asi zůstanu u C5. Mám svůj zbůsob práce, ty serepetičky v typu Loopmash např. mě zas tak nezajímají....

Výhodou je, že instalací C6ky je C5ka dostupná a lze používat obě verze bez problémů. Po nainstalaci C6ky je třeba jen změnit cestu k VST pluginům, pokud je máte jinde než v Program Files...

C6ka mi nepřijde svižnější než C5ka. Rapidní skok jsem zaznamenal u C5ky ne u C6ky. Zvukově zní obě téměř identicky. Chci otestovat hlavně novou práci s kvantizací a s automatizací... Ale zatím si z C6ky nesedl na zadek jako při přechodu na C5ku...

Uvidíme.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Kermitak » 04 úno 2011 09:20

Pockej, jak souvisi podbarveni eventu se strihem?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od pavlii » 04 úno 2011 10:10

Viz výše - Ondru to ruší, prostě mu to znesnadňuje přesnou orientaci. Takhle to myslel.

P.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Kermitak » 04 úno 2011 11:02

Aha, rozumim, spatne jsem to pochopil.
BTW tim stinovani myslis ty sede prechody na "pozadi", vne vlny? To jde imho vypnout, v nekterych videich to nemaji a rekl bych, ze jen zmenilil defaultni nastaveni te polozky, ktera tohle zapina (je pritomna uz v drivejsich verzich Cubase).

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 04 úno 2011 11:13

stejne si myslim ze v pripade steinbergu upgradovat na neco,co neni starsi 6 mesicu je sebevrazda... pamatuju si jake byly problemy se starsimi nuendy, kubejzy i hardwarem (resp. ovladači)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 úno 2011 12:26

Ondrash píše:Stínované podbarvení eventů v project okně? Proč? To mi přijde hodně nepřehledné. Vybraný event se zinvertuje, to mě dost ruší.
Co jsem však v preferencích nenašel a považuju to za zatím zásadní chybu je možnost vypnutí podbarvení eventů!!! Díky tomu nemůžu střihat audio přímo v okně projektu, tak jak jsem to dělal doteď. Od té doby, co jsem začal používat tuto funkci, jsem zapomněl co to je Part editor. Audio stříhám rovnou v projektu, ladění v audio editoru... Takže takhle funce je pro mě zásadní a tím že 6ka jí nemá, asi zůstanu u C5. Mám svůj zbůsob práce, ty serepetičky v typu Loopmash např. mě zas tak nezajímají....
prosel bych preferences, tohle slo vzdycky vypnout.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 úno 2011 12:27

Ondrash píše:Zvukově zní obě téměř identicky.
zvukove to bude na tisic procent stejny, zbytecnej alibismus.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Kermitak » 04 úno 2011 13:01

To mas odkud?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 úno 2011 14:29

stejnej floating point engine -- nikde se nepise, ze by byl jinej; tam neni prece co vymejslet. muzou bejt jiny jednotlivy efekty (eq, ...), ale to uz je vec jina...

mimochodem, takovy vyroky se objevujou pri kazdy novy verzi ('nova zni lip nez stara') -- dokud nekdo neudela null test.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 04 úno 2011 15:11

no me prave zarazi ze tomu daji nalepku verze6 a porad maji stejny algoritmus vypoctu scitani pri summingu a renderu

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 úno 2011 15:21

Fractal píše:no me prave zarazi ze tomu daji nalepku verze6 a porad maji stejny algoritmus vypoctu scitani pri summingu a renderu
to nijak nesouvisi.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od Fractal » 04 úno 2011 16:23

Brooklyn / juanita juarez píše:
Fractal píše:no me prave zarazi ze tomu daji nalepku verze6 a porad maji stejny algoritmus vypoctu scitani pri summingu a renderu
to nijak nesouvisi.
ja vim, ale toz melo by ne? zakladni prvek cubase je snad mixengine, resampling, dithering a rendering ne? na druhe rovine jsou interni dynamicke procesory a ekvalizery, ve stejne urovni bych videl podobu score editoru, pianorollu, drumeditoru, moznosti editace wavu a midi, apod.... a také asi na stejne urovni jsou samplery a syntaky tam...

az pak bych videl ruzne dovychytavky jako mediabay, control room, implementovani HW a tak...
a na uplny konec barva ikonky :) moznost zmeny skinu, poznamkovy blok, programovaci zalezitosti

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od pavlii » 04 úno 2011 16:25

Když není třeba co měnit, tak se do toho nehrabe (základní pravidlo).

P.

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od matucha » 04 úno 2011 16:26

Nainstaloval jsem na XP a facha to. Na zadnej zasadni problem pri strihani eventu jsem nenarazil. Dneska na tom zkusmo udelam jednu vec a uvidim.

Jinak mi to uz taky jednou spadlo ;-). Asi po 5 minutach pouzivani...

PS hraje to uplne radikalne jinak, basy hrajou jako vejsky a stredy jako subbas, uplne prekopanej engine ;)))))

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CUBASE 6 na NAMM 2011

Příspěvek od pavlii » 04 úno 2011 16:28

Jo, ale to bohužel není relevantní zjištění, Matouši :wink: (Win XP).

P.

Odpovědět