Cubase efekty v sendu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2008 14:30

kermitak : ja mam prave pocit ze SX1 , SX2 (a mam pocit aj SX3) to nefungovalo ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 pro 2008 14:35

Automatizace všeho je tu již od VST verze (dobře - aby mě někdo neosočil, tak od verze VST 5.x) :-)
Podle hesla "co má virtuální čudl, jde automatizovat".
P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2008 14:45

pavlii : a vzdy to fungoalo ? ja mam pocit , ze sa tu casto riesili problemy , ze nejde mi automatizovat ten alebo onen plugin .. alebo si to s niecim mylim ?

ak ano , tak ospravedlnte , ze mystifikujem ..

matucha
Příspěvky: 5031
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 09 pro 2008 14:53

Pytkin píše:pavlii : az 4rka vie automatizovat vsetko ne ? ci 3jka to uz vedela ?
huh? to myslis vazne? SX2 umela vsechno co umi C4 co se automatizace tyce. A SX1 a Nuendo1 taky.

Rozdily sou jinde. Zasadni je od 4.1 moznost routovat prakticky vsechno kamkoli v libovolnym poradi. To predtim bylo dost omezeny, neprakticky a protivny. Jo a sidechain je taky pro me celkem zasadni zmena (neze by to neslo predtim, ale zase dost oklikou).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 pro 2008 16:04

2Pytkin: já už si na moc problémů s tímhle tady na EZ nepamatuji, ale IMHO byla vždycky chyba mezi klávesnicí a židlí :-) ještě je tu možnost, že záleží na naprogramovaném VST/VSTi, co všechno nabídne k automatizaci - ale tohle nevím, jestli není pitomost a automatizovat jde prostě všechno, co má ve VST GUI podobu nějakého ovládacího prvku (knob, switch, fader). Spíš se tu řešilo JAK to ovládat cez Remote, ale automatizace byla IMHO vždycky v pohodě (prostě se to nakreslilo myší nebo nahrálo LIVE a doupravilo).

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2008 16:12

pavlii: nejde vsetko automatizovat, co sa hybe... naozaj to zavisi od pluginu

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 pro 2008 16:54

2kexik: jo, tak to potom občas něco nechodí.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2008 17:01

Ja mam pocit ze bud o verzii 3 alebo 4 sa pisalo v novych veciach , ze uz sa da automatizovat vsetko .. cize predtym sa asi nedalo .. ale je to jedno .. ak to slo aj pred tym , tak tu len zbytocne mplatime slamu ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Příspěvek od hubert » 09 pro 2008 17:18

Bezne ovladacie prvky z DAW a VSTi sa dali automatizovat uz davno aj v starych verziach SX......ale ak si dobre pamatam...tak boli niektore veci co chodili divne alebo vobec....v spojitosti s Insertami.....ale uz neviem co to bolo....v SX3 a Nuende vsetko chodi co potrebujem...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2008 17:41

hubert : presne ten pocit mam .. ze sa tu riesilo dost , ze to ci ono nejde automatizovat v starsich verziach .. ja som to nikdy moc nepouzival , takze uz neviem presne o co islo .. len tu na fore ludia vyplakavali ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 pro 2008 17:45

Aha - už asi vím - nedalo se tu automatizovat zap/vyp INSERT efektu :-) tohle se tu řešilo.....takže oklikou se dávalo obvykle tuším buď BYPASS efektu nebo stahování jeho výstupu...nebo tak něco.

P.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 09 pro 2008 18:57

jj,byl to Insert FX on/off, kterej nesel automatizovat. tehda jsem to resil zduplikovanim stopy a efektil jen dany casti...

pyros
Příspěvky: 38
Registrován: 08 pro 2008 23:24

Příspěvek od pyros » 25 pro 2008 14:21

ej no hoši pořád má problém s tima efektama prostě tam v tom raku send efektů nemám ty efekty v insertovém raku jsou ale v send ne pordtě pls jak na to??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 pro 2008 15:14

pyros : ok .. mas cubase SX 2 .. cize daj ADD TRACK .. vyber si FX track .. a vnom si v insetoch vyber efekty , ake tam chces mat .. a potom priamo na tracku v sende vyber ten konkretny FX track ktory si vytvoril a posli tam signal ..

Inak .. ked si precitas manual .. alebo kupis ten cesky ktory pavlii prekladal , nebudes sa tu musiet pytat taketo hluposti ..

pyros
Příspěvky: 38
Registrován: 08 pro 2008 23:24

Příspěvek od pyros » 25 pro 2008 15:28

ty jo no už tam mám ten efekt vložený v tracku audio ale jak by tam vůbec nebyl newím čím to je

Odpovědět