Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od Jens Ludwig » 19 bře 2010 22:47

ještě můj postřeh k týhle Lexicoňácký serii karet (Alpha, Lambda, Omega)... jsou hodně citlivý na napájení - mojí omegu dokáže rozhodit zapnutí lampičky (tesko xindl, kterej vytváří zřejmě poměrně velkej impuls) - většinou se karta odpojí a zamrzne jí procesor, čili je možný, že tvůj ntbk nemá dostatečnej proud na USB a karta vypadádá - zkusil bych
1) jiný USB port - nejlíp ten na druhý straně ntbk
2) pořídit USB hub s externím napájením
3) přeskočit 1 a 2 a pořídit jinou kartu - třena Focusrite nebo MAudio - nejlíp po FW - jestli to notebook dovolí

jackies

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od jackies » 19 bře 2010 23:10

Jens Ludwig píše:ještě můj postřeh k týhle Lexicoňácký serii karet (Alpha, Lambda, Omega)... jsou hodně citlivý na napájení - mojí omegu dokáže rozhodit zapnutí lampičky (tesko xindl, kterej vytváří zřejmě poměrně velkej impuls)
pravda, pravda
Mě jí odstřeloval (Omegu) noname bublifuk zapojený na stejném okruhu.

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od Jens Ludwig » 19 bře 2010 23:37

ale dělala mi to jen v případě audio-interface režimu - jakmile jsem jí používal jako malej standalone DA (SPDIF->Analog) tak lampička vliv neměla...
tudíž si myslím, že největší problém je tam v napájení toho švába, co řeší USB komunikaci

Nicméně lexicon už si dlouho znovu nekoupím (ale nejen kuli tomuto, ale i kjuli kategorii a rozhraní)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od vras » 20 bře 2010 04:49

Updatovals soft a drivery od lexicona? Nejaky zmeny?

Uživatelský avatar
Ice.01
Příspěvky: 33
Registrován: 05 úno 2010 17:27

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od Ice.01 » 22 bře 2010 17:31

jackies píše:Zkus vyházet za správce všechna USB zařízení, která se ti tam časem všechna "nainstalila".
Ze kterého zprávce?

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od Jens Ludwig » 23 bře 2010 01:21

správce zařízení - Tento počítač->vlastnosti->správce zařízení

Uživatelský avatar
Ice.01
Příspěvky: 33
Registrován: 05 úno 2010 17:27

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od Ice.01 » 23 bře 2010 20:04

Takže mám pro vás spoustu dalších novinek a záhad. Ale začínám si myslet že tohle téma už asi nepatří pod "software - cubase / nuendo", ale někam jinam, protože až si přečtete to co sem napíšu tak pochopíte (a snad nad tím vším nebudete tak kulit oči a nechápavě čumět na monitor jako já když jsem to tu řešil, ale dokážete mi poradit :? ).
Takže poslední pořádný příspěvek ode mě byl ve čtvrtek tuším. V pátek jsem tedy šel již po druhé reklamovat Lexicon, který mi již předtím vyměnily. Předvedl jsem jim co to dělá, oni nedokázaly určit čim to je a tak mi doporučily abych si vybral kartu od jiného výrobce. Takže jsme Lexicon vyměnily za o něco málo dražší a podle mě i o něco lepší Alessis iO 2. Když jsem ale kartu doma rozbalil a nainstaloval, dělala to samé - místo zvuku z PC jen praskot, šum apod. Karta s počítačem měly štěstí že jsem nebyl s nimi v práci. Jsem kovář a kdyby to tak v tu chvíly bylo, asi bych z notebooku a zvukovky udělal palicí krabičku na sirky :twisted: . Tedy měl jsem na to v tu chvíly sto chutí :evil: . Jít zpět do obchodu by nemělo smysl. Další reklamaci by mi pravděpodobně neuznaly.
No a co jsem od pátku zkusil udělat:
-Asio4ALL jsem zatím nezkusil. Myslím že by to nemělo žádný výsledek, ovladače ke kartám byly.
-Nastavil jsem koupenou zvukovku na default v pc - nepomohlo, stejně už to tak bylo. Tak jsem si dal z defaultu pryč - nepomohlo.
-v Cubase a jiných programech co používám (cubase 4LE, cubase 5, Sibelius 6, EWQL Symphonic Orchestra) jsem zkusil zaškrtout a odškrtnout co se dalo i v různých kombinacích.
-interní zvukovku notebooku jsem skusil zakázat ve správci zařízení i v BIOSu.
-aktualizoval jsem uplně všechny drivery notebooku, Lexiconu i Alessisu.
-ve správci zařízení jsem zakázal všechny USB kromě jednoho portu do kterého šla Alessis. Nepomohlo, tak jsem je zase spustil a vyndal z nich různá usb zařízení co v nich mám což jsem udělal již předtim a přitom když byly vypnuté. Stejně nepomohlo.
-jak psal Jens Ludwig abych dal pryč vše co může kartu rušit, teda její signál a příjem dat, to jsem udělal. Vzal jsem kartu s noťasem k našemu kytarystovy. Má specielní hodně drahej kabel, značku si nepamatuju, ale konektory má pozlacený, vnitřek kabelu udělanej tak aby neměl žádnou latenci a celý je potažený takovou kovovou síťkou proti rušivím vlivům z venčí. Řikal jsem si že mám třeba jen vadné kabely. Ale nemám. U kytarysty jsme vše i se softwarem nainstalovaly a vyzkoušely na jeho počítači. Blblo mu to stejně jako mě - což je pro mě největší záhadou.
-ještě jsem v ovládacích panelech zkusil udělat co se dalo s nastavením DirectX, hlavně direct music a direct sound. Také jsem zkusil v ovl. panelech upravit nastavení v AC3 FILTERu.

Nic z toho nezabralo. Problém je pořád stejný. Jde mi z toho hlava kolem. Jediné co jsem zatím nezkusil je jak psal Jens Ludwig pořídit USB hub s externím napájením. Který z těchto hubů s vlastním napájením by jste mi doporučily http://www.mironet.cz/hub/usb-huby+c238 ... &SORT=Down ? Díky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od kexik » 24 bře 2010 09:46

moznosti:
1 mas blby usb kabel. s novou zvukovkou pouzivas NOVY kabel???
2 mas blby laptop. velmi osemetna vec, v zasade mas 3 moznosti - srackovy zdroj, zle navrhnuta doska, zle navrhnuty usb radic na doske. ten prvy a treti variant este ide riesit, zdroj sa da kupit iny, pripadne fungovat z baterky alebo skusit odzemnit napajaci kabel laptopu, kupit usb radic do pcmcia/expresscard slotu. druhy variant ide riesit len vymenou laptopu
3 mas konflikt usb zariadeni alebo rfi interakciu. ake pouzivas dalsie usb zariadenia? externy disk? mas zapnute wifi alebo bluetooth?

apropos, napajany usb hub je hovadina, kedze IO2 ide napajat aj z adapteru. proste si kup prislusny adapter
edit: pozeram ze existuju dve verzie IO2 a jedna dieru na adapter nema... wtf???

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od Vuid » 24 bře 2010 17:05

Mas to ale problem! Nezavidim.
V prvni rade bych zkusil vic USB kabelu, zkus koupit co nejkratsi (ne nejdrazsi).

Uživatelský avatar
Ice.01
Příspěvky: 33
Registrován: 05 úno 2010 17:27

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od Ice.01 » 24 bře 2010 18:09

Mám verzi iO2 napájenou přes USB. USB kabely byly přibalené ke kartám co jsem za minulý týden vystřídal. Tzn. že jsem už vystřídal tři USB kabely, každý byl přibalený ke zvukovkám a stejně to nejde. kabel je i docela krátký. Řekl bych max. metr. Ale zkusím tedy ještě koupit co nejkratší.
Co se týče toho že mám blbý laptop, tak si začínám myslet že to tak bude :( ,ale doufám že ne. Tenhle důvod mě nejvíc štve a nejvíc se ho obávám, protože je na splátky a uplně nový a kvuly tomu že mi tam nejde externí zvukovka mi ho nevezmou zpět. Prodat nový notebook který ještě běží na splátky a přitom moc neprodělat na ceně za kterou jsem ho minulý měsíc koupil abych mohl koupit jiný je asi téměř nemožné. Takže pokud by se to nedalo vyřešit změnou HW v notebooku, tak bych byl asi pěkně v ... Na nový mít jen tak nebudu :x
Jak psal KEXIK "mas konflikt usb zariadeni alebo rfi interakciu. ake pouzivas dalsie usb zariadenia? externy disk? mas zapnute wifi alebo bluetooth?" Jak vyřešim konflikt USB zařízení nebo rfi interakci a co to je rfi interakce? Další USB zařízení už používám jen USB myš a USB numerickou klávesbici. Oboje je plug and play. Nic víc. Wifi a bluetooth nechávám standartně vypnuté. Víceméně je nepoužívám, tak by to jen zbytečně bralo proud, ikdyž notebook z 90% používám když je nápájený přes adaptér.
Ještě jsem si vspoměl na asi dost podstatnou věc co jsem tu zapoměl napsat. Když nechám jakýkoli program na tvorbu a nahrávání hudby spuštěný s koupenou zvukovkou delší dobu tzn. minutu až pět, na monitoru se objeví error: chyba explorer. Explorer musí být ukončen. Odesílat - neodesílat. Tahle chyba se objevuje zhruba po minutě co spustím program a myslím že se začala objevovat až co jsem koupil alesis io2. Když to odkliknu, explorer(plocha) spadne a většinou se zase načte a chyba se objeví znovu a to se opakuje dokud nevypnu nějaký z těch hud. programů. Když je nevypnu a nechám to být tak do pěti minut spadne celý počítač. Ne že se restartuje. POUZE SPADNE, počítač běží dál zapnutý ale obrazovka je celá černá a pc na nic nereaguje. Pouze na tvrdý restart tlačítkem. Dále se pak občas ikdyž nemám v USB připojenou zvukovku objevuje od té doby co jsem si nainstaloval zvukovky error: "RUNDLL - Chyba při načítání souboru C:/Program Files/Common Files/ParetoLogic/UUS2/UUS.dll" Nedokážu říct přesně po které zvukovce se to začalo objevovat, každopádně když kliknu na OK tak se pak ani nic neděje pokud jsem si všimnul dobře. Vše funkuje stejně jako předtím.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od vras » 24 bře 2010 18:28

Ice01: No to je sila, neni divu, ze kvuli tomu nemas cas ani na gramatiku. Ne kvuly! Obavam se, ze to bude laptop, at jiz hardwarovy problem nebo zavsiveny softwarove - hardware v nouzi lze reklamovat, mas ho jeste snad v zaruce. A windows preinstalujes od nuly. Az vyzkousis kabely a nic, tak lze zkusit toto:
1. Pujcit si externi zdroj pro zvukarnu 2. Pujcit si jiny PC/laptop.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od vras » 24 bře 2010 18:33

Jeste, pokud ti nejely tri kabely po sobe, tak dalsi ani nezkousej, kabelem to nebude.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od Vuid » 24 bře 2010 21:03

Mozna jsem prehledl....ale stejne:
Koupil jsi si ten notebook s predinstalovanymi windows? Jaky OS?
Jestli sis totiz koupil Asus (uz nevim radu) a sam sis tam dal XP (Asus tvrdi ze fungujou), tak XP na tech noteboocich v realu moc dobre nefungujou! Takovych notebooku bude urcite vicero.
Reseni - zakoupit win7.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od kexik » 25 bře 2010 06:59

to mas rozbity system... windows explorer nema co padat
nainstaluj nanovo originalny system k laptopu

este jedna rada: otvor si proces manager (ctrl+shift+esc) a preskumaj ci tam nejaky proces nebeha na nejak podozrivo vela percent ked komp kvazi nic nerobi. 100% by mal vtedy zaberat idle system process ci ako sa vola... usb zvukovka potrebuje pri nizkej latencii dost cpu a ak ti ujeda vykon nejaky virus alebo (paradoxne) napriklad antivirovy program, moze to sposobovat tie kusance

rfi je radio frequency interferrence... nejake zariadenie vysiela elmag smog a ten robi problemy druhemu zariadeniu. napriklad u mna doma mobil rusi dvb-t tuner a pri zapojeni na ten isty hub bluetooth dongle rusi bezdrotovu mys

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)

Příspěvek od kolonista » 22 dub 2010 09:34

nevím jestli to pomůže,ale já měl podobný problém ,taky notebook a karta alesis io2,nevyřešil jsem to nijak,jen tak že jsem nechal asio full duplex driver, , alespon se dá nějak nahrávat :|

Odpovědět