Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)
Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)
Zdravím,
koupil jsem si zvukovou kartu Lexicon Lambda s Cubase 4 LE a Lexicon Phanteon které jsou součástí balení. Vše jsem nainstaloval podle návodu, zvuk z karty do comba jde ať už je o mikrofon, klávesy či cokoli jiného. MIDI přenos taky jde. To vše ale funkuje dokud nechci začít nahrávat nebo dokud nespustím jakýkoli program pro zápis not např. Sibelius. Zvuk začne praskat, bzučet, pískat, prostě vydává nepříjemné zvuky místo čistého zvuku z nástroje nebo mikrofonu. To se občas děje i když žádný program neběží a z karty mi to jde rovnou jen do comba, ale většinou když spustim hudební program. Když spustim cokoli jiného než Cubase tak mi to žádný Error nepíše, jen zvuk blbne jak jsem popisoval a latence je také příšerná. Co se týče Cubasu, tak ta kontrolka co je vedle přehrávače v pravo co kontroluje jestli Cubase přijímá zvuk se vůbec nehýbe. V manualu psaly že aby vše funkovalo dobře, mám v "Devices-Devices setup-VST audio system" nastavit místo ASIO Full Duplex Driver nastavit Lambda Asio. Zde ale asi zpočívá ten problem protože při vybrání Lambda ASIO a kliknutí na OK mi to napíše Error že Lambda ASIO can´t be started! nebo taknějak. Prostě že nemůže začít. Když se tenhle Error neobjeví tady, tak při kliknutí v "Devices-Devices setup-Lambda ASIO" na control panel. Vyjmečně se to také objevuje když vytvořim nový projekt.Zkusil jsem přeinstalovat ovladače pro Lambdu, nezabralo, tak jsem je aktualizoval na nejnovější verzi 2.50, to také nezabralo. Už jsem to jednou reklamoval a problem zůstává. Nemám skusit ještě přeinstalovat Cubase 4 LE a Lexicon Phanteon? Není to třeba mím notebookem?
Děkuji moc, Ice
koupil jsem si zvukovou kartu Lexicon Lambda s Cubase 4 LE a Lexicon Phanteon které jsou součástí balení. Vše jsem nainstaloval podle návodu, zvuk z karty do comba jde ať už je o mikrofon, klávesy či cokoli jiného. MIDI přenos taky jde. To vše ale funkuje dokud nechci začít nahrávat nebo dokud nespustím jakýkoli program pro zápis not např. Sibelius. Zvuk začne praskat, bzučet, pískat, prostě vydává nepříjemné zvuky místo čistého zvuku z nástroje nebo mikrofonu. To se občas děje i když žádný program neběží a z karty mi to jde rovnou jen do comba, ale většinou když spustim hudební program. Když spustim cokoli jiného než Cubase tak mi to žádný Error nepíše, jen zvuk blbne jak jsem popisoval a latence je také příšerná. Co se týče Cubasu, tak ta kontrolka co je vedle přehrávače v pravo co kontroluje jestli Cubase přijímá zvuk se vůbec nehýbe. V manualu psaly že aby vše funkovalo dobře, mám v "Devices-Devices setup-VST audio system" nastavit místo ASIO Full Duplex Driver nastavit Lambda Asio. Zde ale asi zpočívá ten problem protože při vybrání Lambda ASIO a kliknutí na OK mi to napíše Error že Lambda ASIO can´t be started! nebo taknějak. Prostě že nemůže začít. Když se tenhle Error neobjeví tady, tak při kliknutí v "Devices-Devices setup-Lambda ASIO" na control panel. Vyjmečně se to také objevuje když vytvořim nový projekt.Zkusil jsem přeinstalovat ovladače pro Lambdu, nezabralo, tak jsem je aktualizoval na nejnovější verzi 2.50, to také nezabralo. Už jsem to jednou reklamoval a problem zůstává. Nemám skusit ještě přeinstalovat Cubase 4 LE a Lexicon Phanteon? Není to třeba mím notebookem?
Děkuji moc, Ice
Re: Cubase nepřijímá zvuk (ASIO ovladače blbnou)
To ti tezko nekdo poradi, to by musel mit stejnou konfiguraci a musel by ho potkat stejny problem.
Preinstaluj sw zvukovky, audio sw, zvetsi latenci ASIO, stahni si z netu posledni drivery atd,. proste zkouset krok po kroku,
postup vylucovaci metodou pokus/omyl...
Preinstaluj sw zvukovky, audio sw, zvetsi latenci ASIO, stahni si z netu posledni drivery atd,. proste zkouset krok po kroku,
A co kdybych zkusil nainstalovat univerzalni ASIO ovladač ASIO4ALL nebo zkusit třeba tohle co jsem zrovna našel na netu: http://www.driversupdate.org/asio-drivers.htm ? Nebo se mám raději držet ovladačů co jsem dostal ke kartě?vras píše:To ti tezko nekdo poradi, to by musel mit stejnou konfiguraci a musel by ho potkat stejny problem.
Univerzální ASIO4ALL klidně zkus, ale je to podle mě pitomost. Zkus ještě v systému zakázat onbord nebo jakoukoli jinou zvukovku než Lex pokud máš. Můžeš zkusit i aktualizovat drivery k desce.
Na default zvukovce ve windows nejde spustit ASIO? To je pravda?pavlii píše:http://hudebniforum.cz/studio-a-recordi ... 18560.html
Tipuju, že Jens trefil hřebík na hlavičku![]()
P.
Nevim, mam default nastesti Soundblaster...
2Vuid: ee - já jsem tím spíš myslel (a ano, měl jsem to asi trochu "oříznout") to podotknutí, že má zřejmě Lexicon v systému jako default - proto se mu její ASIO ovladače nedaj spustit v další aplikaci (zařízení je již obsazeno, neboť nemá multiclient ovladač). Jinak na default zvukovce samozřejmě jde spustit ASIO emulace (ASIO4ALL), ale ASIO není systémový ovladač pro Win (to byly/jsou MME/DirectX/WDM jestli se nepletu).
P.
P.
Takže jí mám dát pryč z defaultu?
Ano; buď - jak tu zaznělo - žádnou zvukovku pro default, nebo ten default nechat na integrované.
P.
P.
Tak právě jsem to udělal. Problém stále zůstává dokonce ikdyž Lexicon neni v defaultu jakymkoli způsobem. Fakt už nevim co s tim. V cubasu jsem zkusil zvolit, zaškrtnout a odškrtnout co se dalo a stejně nefunkuje. Zvláštní je že občas se stane náhoda že to pár minut funkuje a pak zase ne. Takhle se mi povedla včera udělat zkušební nahrávka, měl jsem radost že to funkuje a pak jsem cubase vypnul, znova zapnul a už to zase nefunkovalo.
A nemůže to být třeba tím že má Lambda třeba špatnou podporu něčeho v mém nootebooku a tím pádem by to chtělo se poohlédnout po jiném typu karty? Výkonem mého noťasu to určitě neni. Mám AMD Turion X2 (dvoujádro) 2.3ghz, 2GB RAM, grafika ATI mobility Radeon 3200 - 512mb.
jeste zkus udelat jednu vec - vypnout integrovanou zvukovku v biosu pri startu pocitace. Mam E-MU 1616m a musel jsem to udelat, neb mi E-MU nesla vybrat skoro v nicem. To bylo na XP. Ted mam Win7 ale v biosu jsem se nestaral, takze nastaveni je stejny. No, treba ti to pomuze.
hopla . . . . ted jsem si vsimnul, ze mas notase. . .. no tak to nevim jestli to jde vyradit int. zvukovku. . . . ja to popisoval na desktop
hopla . . . . ted jsem si vsimnul, ze mas notase. . .. no tak to nevim jestli to jde vyradit int. zvukovku. . . . ja to popisoval na desktop
2Delay: to udělal a nepomohlo (viz výše).
P.
P.
Zkus vyházet za správce všechna USB zařízení, která se ti tam časem všechna "nainstalila".