Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Pytkin » 31 srp 2010 17:41

kermitak : ak ale nepouzivas samplery , tak vela pamate nepotrebujes .. cize prechod 32->64 je skorej kontraproduktivny , lebo prinasa velmi vela problemov (ktore samozrejme nesposobuje steinberg , ale 3rd party) ..

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 01:59

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od rajs » 01 zář 2010 09:36

Pytkine, je to tak. Nicméně na mé konfiguraci, jak už jsem psal, 64-bit skutečně vyřešil problém s výkonem. A to hodně razantně. Ovšem na základě příspěvku od "Amorph" už si nejsem tak jist, zda byl pes zakopán v přechodu na 64-bit nebo v jakési chybě využití (navíc pravděpodobně jen některých) CPU u 32-bit verze. Amorph psal, že na dvoujádru využil maximum, kdežto na čtyřjádru pouze do 50% možností procesoru. Možná, že více jader než 2 dělá Cubasce problémy. Nevím, jestli je toto pravidlo správné, každopádně 64-bit je v tomto ohledu bez problémů. A nejedná se o paměť (tam je to jasný a daný), ale právě o výkon...

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od vras » 01 zář 2010 11:57

I posledni cubase 5.5.1. 32bit se dostane tak na ~50% vykonu CPU na ctyrjadru, vic ani tuk. Ale neco s tim delali, vyuziti CPU je maly kousek lepsi nez u C5.5. Tohle ale neni problem platfotmy x32/x64, tohle je nejspis pruser Steinbergu. Ze to jede naplno v C5/64bit je vyborna zprava, ke stesti chybi uz jen to, aby existovaly i poradne 64bit pluginy (protoze nejaky bridge je mozno fakticky odpiskat)

Rorec
Příspěvky: 2
Registrován: 12 čer 2009 16:14

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Rorec » 10 lis 2010 00:52

Je tu update 5.5.2 idem stiahnuť.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase update 5.5 a hotfix 5.5.1

Příspěvek od Fractal » 10 lis 2010 01:39

Rajs: ten přechod musí být pozvolný, kupř já mám hodně nedodělaných věcí v 32bit cubase na 64bit platformě... možná kdybys zkusil otevřít 32bitový .cpr project s běžnýma pluginama v 64bitovém Cubase, tak nám všem ulehčíš rozhodnutí :) podle mě to fungovat nebude, i když by bylo super pokud by to samo zapojilo do parády Bridge, nahrálo uložené presety do pluginů a instrumentů (to asi takový problém nebude) etc.

Odpovědět