Cubase VST 5.1 - kouše se mi přehrávání

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 08 čer 2007 13:40

Vuid: protože jsem konzerva :)
Hlavně kvůli tomu, že na XP je problém se SoundDiverem a pak mě taky štve, že jsou XP podstatně línější.
Systémový HD mám v šuplíku a mám ještě druhý s XP na hry a různé programy k fototiskárničce a tak (na to co nejede pod 98se), takže srovnání na stejné mašině mám (ten XP HD je navíc novější - rychlejší).
No moc zkušenej co se týče PC, právě nejsem, ale podle Norton Ut. vše šlape tak jak má a já jsem s tím (až na popisovaný problém, který se vyskytl až nedávno) spokojen.

Hlavně ale zastávám názor: když něco dobře funguje, proč do toho vrtat?

Teď to bohužel nefunguje, tak do toho vrtám.. :-/
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2007 13:49

Tudy : jaky je problem s SD na XP ?

win98 neni seriozny operacny system .. je to DOS s grafickym rozhranim .. na tom nemoze seriozny software fungovat !

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 čer 2007 13:52

tudy: chapem dobre ze v tom kompe mas dve rovnake zvukny a snazis sa pouzivat midi porty na obidvoch? nie som si stopercentne isty ale mam pocit ze midi interfacy nie su stohovatelne a ze to bude zdroj problemu. vidis oba midi zariadenia samostatne, alebo ako sa to chova?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 čer 2007 14:06

2 Pytkin: zase to tak moc nezevšeobecňuj (teda to je blbý slovo...), protože já jedu už léta na jedné z prvních distribucí Win ME UPG a rozhodně si na svůj systém a VST/32 nemůžu stěžovat.... :-) samozřejmě výjimka potvrzuje pravidlo - neberu to, jako že bys myslel, že VST/32 není seriózní aplikace :-D ale jinak máš v zásadě asi pravdu....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 čer 2007 14:08

2 kexik: viz můj příspěvek na první stránce threadu - kopa MIDI výstupů/vstupů není u mě rozhodně příčina jakýchkoli problémů. To se mi spíš občas blbě asi nainicializuje ASIO k Yamaze a zahltí se mi S/PDIF (asi něco jako zpětná vazba), takže jsem nucen v DDX zamutovat šavli digitálního vstupu a naopak aktivovat analogový výstup z Yamahy, který naštěstí není nijak ovlivněn :-( ale četnost je vyloženě náhodná....

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 čer 2007 14:24

pavlii: lenze ty asi nemas kopu ROVNAKYCH midi zariadeni? na pnp zvukovkach midi cast nema vlastne irq a viem si predstavit ze zle napisany ovladac posiela data na dva rozne porty sucasne...? je to taky laicky pohlad, samozrejme, ale ta predstava sa mi nepaci

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 08 čer 2007 14:25

kexik píše:tudy: chapem dobre ze v tom kompe mas dve rovnake zvukny a snazis sa pouzivat midi porty na obidvoch?
Mám Terratec EWS88MT, což je zvukovka s externími převodníky 8in/out a jedním SPDIF in/out a MIDI in/out.
A potom EWS88D, což je ADAT in/out a jeden SPDIF in/out a 2x MIDI in/out.
+ WordClock kartu.
Vše je to uděláno tak, aby to fungovalo jako jeden systém. Synchronizace se propojuje káblíky mezi PCI deskami
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 08 čer 2007 14:32

Pytkin píše:Tudy : jaky je problem s SD na XP ?
Já ho nerozjel vůbec, ale údajně se rozběhnout dá, ale kouše se.
Myslím, že Ondrash ho běžně používá, ale nevím jak intenzivně, aby se problémy projevily. Já z něj hlavně edituju Korg TR-Rack a těch dat je dost.
Pytkin píše:win98 neni seriozny operacny system .. je to DOS s grafickym rozhranim .. na tom nemoze seriozny software fungovat !
:) :) :)
Naštěstí realita u mě vyhrála nad teorií (ikdyž tento topic není toho příkladem)

Mimochodem, otázka je, jestli právě DOS není jeden z nejspolehlivějších OS...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 čer 2007 14:33

aha... tak tam by nemal byt problem... rozchodit to cele (skusmo) v tom systeme s XP si neskusal? mozbyt zly ovladac na tento system pre 98? driverova platforma pre XP je ovela vykonnejsia, to ako je fakt... na hentakom hardveri ti dobre vyladene xp pojdu sice pomalsie ako 98, ale to spomalenie sa tyka len vizualu a imho nie je nijak podstatne (pokial je vsetko v poriadku)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2007 14:37

tudy : no .. pokial potrebujes pustit len Cubase VST , a nic ine , tak to v principe neni az taky velky problem .. akurat ked to zahuci , tak zahuci vacsinou cely komputer .. vo by sa pri serioznom OS nemalo stat ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 08 čer 2007 14:44

Kexik: dnes večer se zkusím vrátit k MIDIsPortu a pokud se problém vyřeší, tak budu MIDI Terratec používat jen vstupy na návraty editovaných synťáků. Noty budu pouštět přes USB, jako dřív.

Pytkin: no právě. Mám vyhrazený HD, jako studiový systém a nic jiného na něj necpu, takže to donedávna sloužilo dost spolehlivě.
Stejně ho minimálně jednou za rok naformátuji a těch pár driverů a hudebních programů nainstaluji na čistý disk, takže to zahučení se mi ještě nestalo.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 08 čer 2007 14:49

Divim se ze ti to vsechno na win98 vubec funguje! Myslim ze se prechodu na XP nevyhnes, a vubec bych se nebal snizeni vykonu, xp se daj krasne nastavit/poladit a jsou rozhodne stabilnejsi nez w98.
"Protoze jsem konzerva" - to se povedlo:)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 čer 2007 09:09

Tak je to v pi.i :-(
MIDI už posílám přes USB MIDIsPort Uno a jsem tam kde jsem byl.
Navíc jsem opět zformátoval systémový harddisk a vše nainstaloval zčista.
Před tím jsem ještě uspořádal tvukovky do PCI, které nejsou sdílené a v BIOSu jsem jim vyhradil IRQ.

Nic, další pokusy budu provádět s otcovým Pentium III.
Postupné přehazování komponentů snad problém vyřeší.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 15 čer 2007 10:50

Je potřeba zapnout DMA na harddiscích.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2007 12:03

tudy : mozno prejst na nejaku Novu Technologiu

Odpovědět